Hodepine, hodepine, migrene …. Dette er typiske klager som du hører om hver dag. Det er ikke rart at disse symptomene påvirker millioner av mennesker rundt om i verden. I vår dynamiske hverdag er mennesker konstant under stress, noe som kan ha forskjellige effekter på helsen. Hodepine kan være svak eller alvorlig, være veldig akutt og deretter sakte avta. Med hodepine føler du et ubehagelig og undertrykkende trykk i tinningene og føler deg ukomfortabel. Konsentrasjonen synker og dermed arbeidsmotivasjonen. Leger og leger har lenge undersøkt årsakene som forårsaker hodepine hos mennesker. Og se etter lettelse. I dag ønsker vi å gjøre et beskjedent bidrag til temaet og avsløre for deg hemmelighetene til naturens helbredende krefter. I stedet for å bruke velprøvde og smertestillende medisiner mot hodepine, vil vi nå vise deg andre måter å bekjempe den ubehagelige smerten på. I det følgende presenterer vi noen medisinske urter og forklarer deres helbredende effekter mot hodepine.

Hodepine betyr skarpe smerter i tinningene som forårsaker ubehag

medisinske urter mot hodepine naturlige midler mot hodepine

Årsakene til hodepine er ekstremt forskjellige, og det er akkurat slik de kan kureres. Hvis du for eksempel sitter for lenge foran PC -en, kan det også forårsake hodepine. De vanlige årsakene til denne ubehag inkluderer høyt alkohol- og sigarettforbruk, mye stress, lite søvn, mangel på væske, hormonendringer, dårlig inneklima og følsomhet for været.

Ved alvorlig og kronisk hodepine er det nødvendig med medisinske undersøkelser for at en tilstrekkelig kur skal foreskrives. Søk i så fall råd fra fastlegen din! I dag snakker vi ikke om medisiner som bekjemper hodepine. Vi ser nærmere på naturens midler som hjelper mot disse plagene. Ingefær, sitronmelisse, rosmarin, vanilje og lavendel hjelper definitivt med å lindre hodepine. Vi vil umiddelbart rapportere om den helbredende kraften til disse urter. Akkurat som foreløpig informasjon vil vi understreke at disse medisinske plantene stort sett brygges og tas som te. Te -tilberedning er enkelt, men den helbredende effekten kan være veldig stor!

Følgende medisinske urter virker hodepine lindrende. På sikt kan disse rettsmidlene hjelpe deg med å bli kvitt hodepine helt.

Ingefær (Zingiber officinale)

Ingefær har vært et velkjent middel siden uminnelige tider, som også ofte og mye brukes i tilberedningen av mange retter og desserter. Planterøttene kan finnes friske eller tørkede på markedet. Urtenes medisinske egenskaper kan spores tilbake til ingrediensene den inneholder. I tillegg til gingerol, zingiberen og borneol, inneholder de også mange vitaminer, for eksempel vitamin C, magnesium, kalium, kalsium, jern, natrium og fosfor. Ingefærte har en litt varm, men veldig behagelig smak. Det virker mot hodepine, men hjelper også mot kvalme og oppkast.

  Du må ha fersk ingefær hjemme hele tiden

medisinske urter mot hodepine ingefær i te

Lavendel (Lavandula angustifolia)

Lavendel er utbredt i dette landet og kan sees på mange gårder om sommeren. De lilla blomstene er umiddelbart merkbare, og den særegne, behagelige duften forvirrer sansene. Lavendel aroma har en beroligende effekt og forbedrer humøret. I naturopati har dens lindrende effekt på hodepine lenge vært kjent og er ubestridt. Aromatisk te kan lages av tørkede lavendelblader, som virker smertestillende mot hodepine. Det har også antidepressiv og beroligende effekt. Lavendel eterisk olje er mye brukt i aromaterapi. Den er hentet fra friske blomster av den medisinske urten. Mengden helbredende ingredienser og den samlede sammensetningen av lavendeloljen er avhengig av jord og klima, dvs. stedet hvor lavendelen dyrkes.

Naturlig hjelp mot migrene og hodepine

medisinske urter for hodepine lavendel

Melissa (Melissa officinalis)

Det sies at sitronmelissbladene lukter sitron, og derfor kalles denne medisinske planten fremdeles sitronmelisse. Den kommer opprinnelig fra de sørlige landene i Middelhavsområdet. Navnet kommer fra gresk og betyr honningbi. Grunnen til dette er at den subtile duften av denne medisinske planten tiltrekker biene. De medisinske egenskapene til sitronmelisse var fremdeles kjent i middelalderen, fra da til i dag har den blitt brukt til å roe det overstimulerte nervesystemet. Bladene på den medisinske planten inneholder essensiell olje, hvis komponenter er citral, linalool og geraniol, rosmarinsyre, flavonoider og urolsyre. Denne utmerkede sammensetningen lindrer sinte nerver, lindrer hodepine, svimmelhet og ringing i ørene. Den beroligende effekten av sitronmelisse er alltid i forgrunnen for bruk av denne medisinske urten. En medisinsk te laget av bladene bringer deg til hvile om kvelden og garanterer deg en god natts søvn. Sitronmelisse hjelper også med en nervøs mage og mangel på matlyst.

Den kristne musikeren i middelalderen Hildegard von Bingen kalte balsamen et middel som “gjør hjertet gledelig”

Bekjemp hodepine Melissa officinalis blader

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Vår favoritt på denne listen over urter mot hodepine er rosmarin. Han regnes som en allrounder innen medisin. Rosmarin kommer også fra Middelhavsregionen. I dag lukter det godt ute i tyske hager eller i det minste i urteboksen, brukes ofte som et krydder, og dets helbredende egenskaper er hevet over tvil. Eteriske oljer finnes i høye konsentrasjoner i rosmarin. Dens verdifulle ingredienser inkluderer tanniner, bitre stoffer, flavonoider og harpikser. Det er derfor rosmarin duften er veldig forfriskende. Hvis du har hodepine, kan du forsiktig gni noen rosmarinblader eller to dråper rosmarinolje på håndflaten og inhalere duften av den medisinske urten. Dette bekjemper hodepine, hjelper mot migrene og lindrer spenninger i tinningene.

 Den greske gudinnen Afrodite satte fortsatt pris på den helbredende kraften til rosmarin

medisinske urter for hodepine rosmarinolje mot hodepine

 Vanilje (Vanilla planifolia eller Vanilla fragrans)

Den delikat duftende vaniljen har mange effekter på helsen vår. Krydderet har en positiv effekt på nervesystemet. For århundrer siden ble det til og med kalt en “tonic for the brain”. Vanilje var fremdeles kjent som hodepine i det gamle Egypt. I dag vet leger og naturopater mye mer om de beroligende effektene av vanilje. Vanilinsyren øker nivået av adrenalin og noradrenalin, og vi føler oss avslappede og lykkelige. Vaniljeolje brukes stadig i aromaterapi, det forbedrer humøret og slapper av i kroppen. Det er også bevist at vaniljestang kan brukes til å bekjempe migrene og hodepine. Vaniljeekstraktet inneholder eugenol, en essensiell olje med smertestillende og antiseptiske egenskaper. Den vedlagte videoen viser også at vanilje er en ekte trylledrikk.

Vanilje bekjemper hodepine og er bra for psyken

medisinske urter mot hodepine Vanilje duftstoffer

Fortsett å lære litt mer om medisinske planter og deres virkninger, og bli kvitt hodepine for alltid!

 Lindre hodepine med naturmidler Rosmarinus officinalis

medisinske urter mot hodepine ingefær Zingiber officinale

lindre hodepine uten medisiner Lavandula angustifolia

lindre hodepine med naturlig rosmarin

medisinske urter for hodepine rosmarin duft

bekjempe hodepine med naturlige midler

hodepine lindre Melissa officinalis blader for te