Menneskelige bein – friske bein gjennom en sunn livsstil – slik fungerer det

Interessant nok diskuteres temaet “det menneskelige bensystemet” altfor lite. Det er umulig for oss å leve et fullt liv hvis beinene våre ikke er sunne og sterke. Faktorene som spiller en rolle er ikke så mange, men selv svikt av bare en kan få alvorlige negative konsekvenser.

Menneskelige bein – riktig ernæring og mosjon er en forutsetning for dette

leve sunne tips ernæringsben

Menneskelige bein – Hvilke vitaminer og næringsstoffer er viktige for beinhelsen?

menneskelige bein himalayan salt sunt

Balanse mellom kalsium, vitamin D og vitamin K2

Disse tre ingrediensene er byggesteinene i et sunt bensystem. Ikke bare må de være rikelig i kroppene våre, de må også være i god balanse med hverandre. Problemet er at vi stort sett får de to første i overflod fra kostholdet vårt, men ofte forsømmer vi vitamin K2. Legg større vekt på å få nok av dem. Mangel på vitamin K2 kan ha alvorlige konsekvenser for mange mennesker.

Sørg for å oppnå en balanse mellom kalsium, vitamin D og vitamin K2

menneskelige bein lever sunne vitamin D friske bein

Natrium og kalium

Den positive effekten på beinene er også relatert til disse to ingrediensene. De er lettere å ta igjen enn vitamin K2, for eksempel. Det er nok hvis du spiser nok fersk, økologisk mat. Så du må spise sunt og unngå bearbeidede matvarer hvis mulig.

Bananer og sitrusfrukter inneholder mye kalium

leve sunne kaliumfrukter næringsstoffer

Fersk mat gjør beinene sunne

leve sunne tips friske bein

Trening for en sunnere kropp og et sterkere bensystem

Menneskets bein belastes naturligvis betydelig under trening og sportsaktiviteter. For mye stress kan føre til problemer. Imidlertid har den sjeldne treningen også en negativ effekt. Balansert fysisk aktivitet er en veldig god strategi for å bygge et sunt bensystem.

Tren for å ha et sunt bensystem

leve sunne bein trening spille sport

Styrk beinsystemet gjennom mer trening

leve sunne sunne bein trene

Så dette er hvordan du bygger og vedlikeholder et sunt bensystem, og gjør det på en naturlig måte!

Hold deg til følgende punkter i hverdagen din, og du har alle muligheter til å bygge et veldig sunt beinsystem på en naturlig måte:

Kalsium fra naturlige kilder

Nei, vi ønsker ikke å motivere deg til å ta en vegansk livsstil. Vær imidlertid forsiktig når du vurderer kvaliteten på animalske produkter du bruker. Dyrene burde ha levd og spist under de mest mulig naturlige forholdene.

magnesium

Rå organisk kakao og andre naturlige produkter kan gi deg tilstrekkelige mengder av denne ingrediensen. Ta det imidlertid også som tilsetningsstoff hvis det er nødvendig.

Benene våre trenger magnesium for å være sunne

menneskelige bein lever sunne organiske kakao sunne bein

Vitamin K2

Animaliske produkter av organisk opprinnelse er også svært viktige for tilførsel av vitamin K2. Noen gjærede matvarer og oster, for eksempel Bri eller Gauda, ​​inneholder også mye av det.

Noen typer ost er sunnere for beinene

menneskelige bein gauda ost sunt

Makromineraler

Himalaya salt inneholder rundt 80 ekstra sunne elementer for menneskekroppen som ikke finnes i det andre saltet. Blant dem er mange som styrker kroppen din generelt og også forbedrer tilstanden til bensystemet.

Himalaya salt er sunnere

menneskelige bein hymalaya salt

Mye sol for mer vitamin D.

Bli lenger i solen om sommeren. Det er nok til å skaffe deg nok vitamin D. Dette er også veldig viktig for beinhelsen. Hvis du er mye i solen, trenger du også mye vitamin K2.

Å ligge i solen er bra for beinene dine

menneskelige bein lever sunne sunne bein som ligger i solen

Avslutningsvis kan vi si at et balansert kosthold er den første faktoren for helsen til det menneskelige bensystemet. Den må også inneholde de som er nevnt, sammen med andre ingredienser.

Du trenger også mye mosjon, frisk luft og mosjon.