Visste du at veps faller under Federal Nature Conservation Act? Ja nøyaktig. Nylig har det blitt en bot i Tyskland for å ha drept veps uten grunn. Derfor bør du tenke nøye gjennom hvordan du kjører bort flygende skadedyr uten å skade dem. Disse 5 enkle rettsmidler mot veps er ideelle for dette.

Hvorfor er det ikke lov å drepe veps uten grunn??

Selv om vi er redde for vepsene eller i det minste føler oss forstyrret av dem, er insektene faktisk viktige fordeler. De bidrar til den økologiske balansen ved å jakte på skadedyr som mygg, bladlus og fluer. I tillegg gir veps et betydelig bidrag til pollinering av planter. De går til og med en bedre ved å være ute og regne.

I tillegg til den forestående boten, er det en ekstra grunn til at du ikke skal drepe de svart -gule stripete bråkmakerne. Nemlig: døende veps skiller feromoner som tiltrekker seg flere veps og på denne måten har en tendens til å forverre problemet.

Midlene mot veps skal bare drive insektene vekk

rettsmidler mot veps tips veps ansiktsfoto

Noen atferdstips som et middel mot veps

På forhånd bør du se nærmere på din oppførsel overfor veps og revurdere den. Fordi noen reaksjoner fra din side oppfatter insektene som en trussel og blir aggressive. For eksempel bør du aldri slå en veps hektisk eller blåse på den når den nærmer seg.

På denne måten forårsaker du mer rastløshet, og karbondioksid fra menneskelig pust fungerer som et slags alarmsignal for vepsene, noe som fører til angrepsklarhet. Det er best å skyve insektene vekk veldig forsiktig eller vente tålmodig.

Når du spiser brunsj eller lunsj utendørs, er det tilrådelig å alltid dekke maten optimalt og til og med sette opp en alternativ buffé i et fjernt hjørne av hagen, som fungerer som et antatt fôringssted for vepsene. Du kan legge litt syltetøy, et par stykker frukt og 2-3 små pølseskiver der. Vepsene er glade og distrahert lenge.

Veps elsker mat som er søt eller proteinrik

Syltetøy i bollen som et middel mot veps

Du bør også unngå lyse farger når du jobber eller hviler i hagen, fordi disse tiltrekker seg veps på magisk vis. Søte parfymer og deodoranter er også veldig populære blant gul-svarte insekter, og til og med noen solkremer og møbelpoler er veldig attraktive for dem.

5 midler mot veps som bare driver bort bråkmakere

Av alle vepseartene i dette landet er det bare den tyske vepsen og den vanlige vepsen som er problematisk for oss. De er ikke masete og elsker all den søte og proteinrike maten vi også liker å ha på bordet. Fram til slutten av juli er vepsene for opptatt av å passe på ynglingen, og det er fremdeles ikke snakk om en vepsepest. Fra begynnelsen av august er imidlertid insektene allerede oftere på farten og leter etter kalorimat for seg selv. Veps er ofte veldig irriterende og forstyrrer oss når vi spiser ute. Så i de neste linjene lærer du hvordan du naturlig kan fjerne insekter eller forhindre skadedyr.

Cola, Fanta og Co. er blant vepsenes favorittdrinker

Unngå å bruke en colaboks som brukes mot veps

# 1 DIY vepseskrekk

Den såkalte vepseskrekken er også tilgjengelig i butikkene. Men du kan også lage det selv raskt og enkelt. Alt du trenger er en enkel papppose som du fyller med papir. Krøll det hele med hendene dine og lim det på en vegg ved siden av, frukttræret eller legg til DIY vepseskrekk på bordet. De innkommende vepsene blir avskrekket og holder seg borte.

DIY -vepseskrekken er et antatt, fiendtlig vepsebol for vepsene

middel mot veps diy ideer vepsebol som vepseskrekk selv

Slik ser noen store vepsebol ut

rette mot veps veps reir basting deg selv som en vepseskrekk

# 2 sitron med nellik

Veps tåler rett og slett ikke duften av sitrusfrukter og essensielle oljer. Kombinasjonen med nellik har en enda mer avskrekkende effekt på flygende skadedyr. For å drive vepsene fra bordet i hagen eller på balkongen kan du ganske enkelt kutte opp noen sitroner, smøre dem med nellik og legge dem i en bolle. Så du har fred og en behagelig, forfriskende duft på samme tid.

I stedet for sitroner kan du også bruke appelsiner eller lime

skiver sitron og nellik som et middel mot veps skiver sitron og nellik

# 3 lett kaffegrut eller malt kaffe

Lukten av kaffe er ganske upopulær blant mange insekter. Du kan derfor bruke den som et effektivt middel mot veps. Og hvordan? Veldig lett. Ha 2-3 ss kaffepulver eller tørt kaffegrut i en ildfast boks og tenn pulveret med en fyrstikk. Du kan deretter legge røykboksen ved siden av eller på bordet og nyte måltidet i fred.

Kaffegrutet er også veldig effektivt som et middel mot snegler 

kaffegrut som et middel mot veps

# 4 Medisinske planter og krydder

Hvis du legger noen aromatiske eller medisinske planter på bordet eller planter dem rundt hageterrassen, har du allerede funnet en sterk alliert mot veps ved din side. Dyrene tåler rett og slett ikke aromaene til de fleste av disse plantene. Spesielt basilikum, peppermynte, lavendel, røkelse og rosmarin anbefales på det sterkeste som midler mot veps. Du kan også knytte nyplukkede lavendelstengler i bunter og henge dem over bordet eller på balkongen.

Ekstra tips: Fersnittede hvitløksfedd eller røkelsespinner har en lignende effekt.

Bruk tomater og basilikum som naturlige midler mot veps

middel mot veps tomater og basilikumplanter

# 5 kobbermynter på bordet

Akkurat som nudibranchs liker veps ikke kobber. Så gni noen få mynter mellom hendene og legg dem på bordet. De burde skremme vepsene bort ganske mye. For å forsterke kobbereffekten kan du også bruke andre kobberdeler, for eksempel boligtilbehør eller pyntegjenstander.

Det er ikke vitenskapelig bevist studier for dette, men det er verdt et forsøk

Kobbermynter på bordet som et middel mot veps

Ekstra tips:

  • Det er best å drikke søte drikker med et sugerør for å forhindre at veps svelger dem.
  • Etter å ha spist, tørk barnas munn grundig for å unngå å tiltrekke vepsene.
  • Vær alltid rolig når du nærmer deg en veps og ikke under noen omstendigheter blåse på den.
  • Saml alltid overmoden eller råtten frukt i hagen i god tid.

Prøv disse enkle og naturlige rettsmidler mot veps og bidra til den økologiske balansen. Vi ønsker deg en fantastisk, avslappet sommer!

Veps kan pollinere planter selv i regnet

Veps pollinerer kløver mot veps

Veps foretrekker søt mat og overmoden frukt

middel mot veps søtsaker tiltrekker veps

Bruk kaffegrut mot veps

midler mot veps brus tiltrekker veps

middel mot veps honning tiltrekker veps

midler mot veps Overmodne druer tiltrekker veps

middel mot veps vindfall tiltrekker veps

Men veps spiser også fet og proteinrik mat på dagens meny

Laksestykke som et middel mot veps

Veps tygger en slags papirmasse fra tørt treverk som byggemateriale for reiret

Vepsebo med vepsemedisiner mot vepsideer

Vær forsiktig med midler mot veps i vepsetilstanden

       Vær alltid rolig når en veps kommer inn

rette mot vepsideer

Du bør bare fjerne et eksisterende reir om vinteren

veps sprer hjelpemidler mot vepsvepsreir på taket