Halvåret er nå over og vi står foran sesongskiftet igjen. Vanligvis forårsaker dette en viss melankoli. Kombinert med de nåværende vanskelighetene rundt om i verden, føler vi oss usikre. Psyken vår lider av det, men det trenger ikke å være det. Med de riktige tipsene kunne vi absolutt innta den mest positive holdningen til sesongskiftet. I de neste linjene vil vi gjerne fortelle deg hvordan du gjør dette!

Motta høsten i godt humør!

sunn mat eple ideer

Tips for en skånsom endring av årstidene

Nyt de siste sommerdagene til fulle

Du kan bli lei av alt! Selv fra sommerdagene! Finn anledninger til å tilbringe så mye tid som mulig i frisk luft.

Tren utendørs og gå turer. Spis på terrassen, i hagen eller på balkongen. Gå på jobb hvis du kan. Hvis du bruker offentlig transport lenge, kan du gå av noen få stopp tidligere. I helgene bør du gå tur eller tilbringe mer tid i naturen på en annen måte. Hvis du virkelig liker sommeren, kan du oppleve litt avslapning til høsten.

Hver sesong har sin egen skjønnhet! Lær å kjenne dem igjen og nyt dem!

sunt liv - god idé for årstidskiftet

Sunn ernæring

Et sunt kosthold er spesielt avgjørende for din psykiske helse, spesielt under årstidskiftet. Sommeren byr på sesongens grønnsaker og frukt. Det er bevist at de styrker immunsystemet vårt. Det får deg til å føle deg mer energisk og derfor i et mer positivt humør. Sammenhengen mellom god ernæring og en sunn mental tilstand har allerede blitt bevist flere ganger.

Hold deg avslappet når sesongene skifter. Så du er også sunnere

sunt liv flotte høstbilder

Planlegging av fritiden

Fritidsplanlegging er lettere om sommeren enn i andre sesonger. Når været er bra, kan du ta en spontan spasertur i parken. Du føler deg bra, fri og møter venner og bekjente oftere. I utgangspunktet krever det ikke så mye innsats for å nyte timene etter jobb fullt ut. Etter sesongskiftet fra sommer til høst føler du deg mer deprimert på grunn av de kaldere temperaturene. Du liker ikke å gå ut, og det gjenspeiles umiddelbart i humøret ditt. Sommerens spontanitet bør erstattes av god fritidsplanlegging. Du bør sette nok små og store hendelser i kalenderen. Dette vil holde deg opptatt og forhindre at du faller i vintermelankoli.

De kreative aktivitetene gjør oss lykkeligere om høsten

Høst forlater landskapstips og trender

Kjøp noe nytt til vinteren

Årstidskiftet krever endringer i garderoben. Få de varme klærne ut av skapet. Sorter ut alt du ikke lenger vil ha på deg. Finn ut hva nytt du trenger. Trenger du nye sko eller en jakke for overgangssesongen? Kjøp disse klærne i god tid. De er i seg selv en grunn til å glede seg til vinteren som kommer.

Finn anledninger til å tilbringe mer tid utendørs

intense sesonger som skifter liv

Høstdekorasjon og DIY -kunst

Kunsten har en helbredende effekt og vi er alle i stand til vakre arbeider. DIY -ideer for høstdekorasjoner har flere bruksområder. hun ro vår psyke og gi mening om de lange timene hjemme i dårlig vær. De er også en mulighet for konstruktiv kommunikasjon. Hvis du bor alene, kan du presentere DIY -kunstverkene på Internett. Du kan til og med være i stand til å selge dem og tjene noe! I sammenheng med familien eller samfunnet der vi bor, er dette en vanlig aktivitet som bringer oss sammen. Alt dette bør ledsages av et utvalg av flott tilbehør for høst-vinterdekorasjon. Skandinavisk stil og hygge er spesielt egnet for å skape en koselig atmosfære midt på vinteren.

Kombiner turer med lesing, eller lytt til bøker eller meditasjoner

Innsjø i høst sunt liv

Lydbøker, lesing og musikk

Om høsten føler vi oss ofte ensomme. Dette er spesielt uttalt i Corona -tider. Lese- og konsentrasjonsproblemer – lydbøkene, meditasjonene, musikken er alle mirakelkurer for indre balanse. Fra alle avslapningsmetoder bør du velge de som er bra for deg. Hvis du liker å se på TV, bør du fokusere på meningsfulle programmer når det er mulig. Alt som får oss til å tenke og berøre oss inni er bra for vår selvoppdagelse og følgelig – lykke.

Melankoli må ikke overvelde deg i sesongskiftet!

solrik måte tendenser ideer trender

Tilbring så mye tid utendørs som mulig

Tross alt, bør du på ingen måte forlate fritiden i frisk luft etter sesongskiftet. Selv om vinteren er det så mange som jogger eller svømmer. Det kommer an på holdningen din! Svømmebassengbesøkene var også i stor grad tillatt under Corona -tiltak. Stadioner og parker er fremdeles tilgjengelige. Kle deg godt ut og hold deg ute så lenge som mulig.

Årstidskiftet er en utfordring for psyken vår. Hvis du mestrer disse, vil du imidlertid komme til et høyere nivå i din selvutvikling. Du oppdager nye talenter gjennom DIY -kunst eller utvikler de gamle videre. Du frisker opp garderoben din, utdanner deg selv gjennom bøker og trener utholdenhet gjennom utendørs sport. Alt dette høres spennende ut, ikke sant? Så vær velkommen, fargerik høst!

Gjør håndverk med høstløv. Så føler meg tydelig bedre til høsten!

Årstidskifte - flotte høstdekorasjoner

Det gode humøret i sesongskifteperioden er fullt mulig!

Endring av sesonger for å leve sunt