Du hører det samme hver dag: et sunt kosthold er avgjørende for vårt velvære! Men du vil ha noe deilig fra tid til annen! Som sjokolade, for eksempel! Det sies at spesielt kvinner ikke kan motstå dette godteriet … og det er ikke noe galt med det! Spesielt når det gjelder mørk sjokolade!

Det sies at sjokolade er sjelens grønnsak. Liker du sjokolade også? Ja?! Og liker du mørk sjokolade? Hvis du liker å spise sjokolade, ta deg tid og la deg overraske, for i dag vil vi fremheve fordelene med svart sjokolade. Du kan også beundre noen fakta! Forsiktighet! Det er en risiko for at du plutselig får trang!

mørk sjokolade er sunnere enn melkesjokolade

Hva er forskjellen mellom mørk sjokolade og andre typer sjokolade??

Sjokolade inneholder mange ingredienser, som hver har betydning for egenskapene til søt fristelse. Flavanoler er en gruppe av dem. De er naturlig forekommende botaniske som har positive effekter på hjertets helse.

De tilhører familien av flavonoider. De finnes i store mengder i mørk sjokolade og er det som gjør den bitter. Avhengig av andelen flavonoider i sjokolade, skilles det mellom mørk, helmelk og hvit sjokolade: jo flere flavonoider det er i sjokolade, jo mørkere er den. Og jo mørkere sjokoladen er, desto bitter smaker den!

Det avhenger av hvor mange antioksidanter det er i sjokolade, om det er sunt eller ikke. Og i produksjonen av sjokolade reduseres flavanolene, de sterke antioksidantstoffene. Slik smaker sjokoladen bedre!

Hver stang må inneholde gjennomsnittlig 53,5 mg flavonoider for å kunne snakke om en helsegevinst av svart sjokolade.

Å spise sjokolade fordeler og ulemper

Hvorfor er svart sjokolade sunt??

Ifølge undersøkelser foretrekker tyskerne å spise melkesjokolade. Den svarte sjokoladen holder seg på en eller annen måte litt nede på listen. Men det er absolutt sunnere. Det er et bevis på at ikke alle søtsaker er skadelige for helsen vår. Menn liker spesielt denne typen sjokolade. Det er utført mange studier for å avgjøre om mørk sjokolade er sunt. Og det har vist seg at risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og diabetes kan reduseres med omtrent en tredjedel ved regelmessig inntak av mørk sjokolade. Årsakene til dette er flere. Den mørke sjokoladen inneholder:

  • høyt kakaoinnhold – rundt 60-70%. Det høye kakaoinnholdet gjør den mørke sjokoladen sunn. Kakao er en annen sunn ingrediens i sjokolade. Men kakao alene gjør ikke sjokolade sunn hvis den inneholder andre usunne ingredienser.
  • små mengder av et akseptabelt søtningsmiddel – xylitol, kokosblomstsukker, honning, rissirup
  • de beste fettene – organisk kokosnøttolje, organisk kakaosmør
  • mindre melk og sukker

mørk sjokolade har mindre melk og sukker

mørk sjokolade, hvorfor er det sunnere?

mørk sjokolade har mer kakao

Millioner av mennesker rundt om i verden er under trylleformelen av sjokolade. Men hvis det skulle være sjokolade, burde det i det minste være mørk sjokolade! Fordi mørk sjokolade er det deilige og sunne alternativet til konvensjonell sjokolade. Hvis du liker det skikkelig, vil det også smelte sansene dine med glede: energiinnholdet i mørk sjokolade er det samme som melkesjokolade – 540 kilokalorier. Så spis en eller to biter av den om dagen, slik at du kan dra nytte av helsemessige fordeler med svart sjokolade!

Vi ønsker deg god matlyst!

mørke sjokolade positive egenskaper