Sommeren kommer: tid for shorts, beachvolleyball og frysninger. Men det er også en urt mot sommerinfluensaen. Du kan motvirke dette med disse sunne supermatene.

Begrepet sommerinfluensa kan høres rart ut, men symptomene er vanlige. Vi har nettopp pakket bort de tykke vinterjakkene våre og er innbydende sommer med de første koselige kveldene utendørs. Og så kort tid før ferien, varsler mange mennesker frekk sommerinfluensaen. 20% av alle tyskere plages av det hver sommer.

Hvorfor “blir vi kalde” i den varmeste årstiden?

På kontorer er alle vinduer åpne når temperaturen er sommer; vi bytter til “trekk” for å kjøle oss ned litt. I biler og kjøpesentre kjøler klimaanlegg luften så mye at vi kjøler ned slimhinnene våre når vi puster. Dette gjør dem mer utsatt for virus. Det samme skjer hvis vi boltre oss for lenge i det kjølige vannet i en innsjø eller i et utendørsbasseng. Den oppfattede “forfriskende effekten” av iskald drikke skader oss også på samme måte.

Det er bedre å ikke utsette kroppen for store temperatursvingninger. Hvis vi får tak i det, kan du bruke naturens helbredende kraft til raskt å hindre de små influensavirusene.

sommerinfluensavirus makt naturlig middel ingefær te sitron

Absolutt stjerne: ingefær. Den kan brukes som krydder eller som te og hjelper både forebyggende og kurativt. Forøvrig hjelper fersk ingefær mye bedre enn ferdige produkter. Skjær en fingerstørrelse i skiver og bryg den med varmt vann. Voila, du vil føle deg bedre med ingefærte. Det er ikke for ingenting som ingefær kalles “Naturens aspirin” utpekt. På andreplass blant de naturlige virusmorderne: løk. Svovelforbindelsene den inneholder – som får tårer i øynene når vi skreller løk – sikrer at selv de kalde virusene ikke har noe å le av. Hva om det ikke er en tilfredsstillelse? Havtorn og hyllebær har også en virusdrepende effekt, siden de er litt mer komplekse å behandle, så det er lurt å kjøpe juicen ferdig. Rødbete – enten rå i en salat eller bakt i ovnen og deretter brukt i supper og som tilbehør – er full av betennelsesdempende stoffer.

sommerinfluensavirus ingefær te mynte sitron lime

Hvis ingen av disse magiske kulene hjelper mot hoste og forkjølelse, bør du se etter andre årsaker til tørr hoste, fordi influensaviruset ikke alltid er skylden. Hvis andre fremmedlegemer, for eksempel muggsporer, kommer inn i lungene, prøver kroppen å gjøre det fra en trang til å hoste – via utstøtingssetefunksjonen, for å bli kvitt den.

sommerinfluensa dreper virus naturmidler løk hvitløk

Hvis du mistenker en annen årsak enn sommerinfluensa, bør du definitivt oppsøke lege. Sjekk også om små muggsporer har ligget i et fuktig hjørne på badet hjemme. Billige hjemmemedisiner fra apoteket og vanlig lufting kan noen ganger hjelpe. Men vær forsiktig med “full utkast”!

sommer influensavirus botemiddel natur hoste allergi mugg

sommerinfluensavirus hollisterbær styrker immunsystemet

sommerinfluensavirus naturmidler essensielle oljer sommerblomster