Varmt vær og høy luftfuktighet – det perfekte bomiljøet for sølvfisk. Selv om smådyrene ikke er farlige i det hele tatt, er det knapt noen som ønsker å ha dem hjemme. Disse sølv, vingeløse insektene er bare aktive om natten, blir 1 til 2 cm lange og kan noen ganger leve opptil 8 år. Med sine lange taktile sonder på hodet og baksiden av kroppen kan de alltid finne maten sin raskt og enkelt. Og dette består hovedsakelig av: dander, gamle bøker, pasta, hår, mugg og husstøvmidd. Så du kan nesten si at sølvfisk er fordelaktige insekter. Men hvis du ønsker å få disse ut av hjemmet ditt effektivt, har vi i dag 10 effektive hjemmemedisiner for deg. Spesielt hvis angrepet ikke er for sterkt, vil disse sikkert hjelpe deg og spare deg for den intensive kjemikalieklubben.

Sølvfisk er ikke skadedyr

Hvordan bekjempe sølvfisk naturlig

Hvorfor kommer sølvfisk inn i huset?

Årsakene til en sølvfiskpest kan være forskjellige. Inntrengerne kan krype inn gjennom et ødelagt rør eller gjøre seg komfortable i dypere sprekker på badet og gangen. Dette kan også være en indikasjon på muggvekst. Fordi sølvfisk ofte lever av den også.

Så, i tillegg til hjemmemedisinene mot sølvfisk, bør du allerede finne årsakene til angrepet og eliminere dem på en bærekraftig måte. Kontroller rørene nøye, tett sprekker og sprekker i huset, rengjør vasker regelmessig, bruk avfuktere og ventiler alltid tilstrekkelig og fremfor alt riktig.

Dårlig hygiene kan også være en årsak til angrep av sølvfisk i huset

sølvfisk kontroll tips

10 hjemmemedisiner for sølvfisk

Sølvfisk fortjener virkelig ikke ekstrem kontroll. Hvis antallet av disse insektene er lavt, kan du trygt prøve disse hjemmemedisinene først for å bare skremme bort sølvfisken og ikke drepe dem. Dette er de syv første på listen vår. For oss mennesker har de en behagelig eller nøytral lukt, men for de skinnende dyrene er de motsatt. Sølvfisk tåler dem ikke og løper bort umiddelbart.

# 1 lavendel

lavendel kontra sølvfisk

Hengt i små juteposer eller i buketter sprer lavendelen sin forførende duft og driver ikke bare bort sølvfisk, men også mange andre insekter som mygg, maur og veps.

# 2 sitrusskall

hjemmemedisiner for sølvfisk appelsinskall

Sølvfisk hater sitrusfrukter som sitron, grapefrukt og appelsiner. Noen få sitrusskall på badet eller kjøkkengulvet vil holde insektene ute av rommet.

# 3 fedd

fedd mot sølvfisk

Sølvfisk tåler ikke nellik. Du kan stikke nellikknoppene i en skive lime eller sitron for å forbedre effekten.

# 4 sedertreolje

sedertre mot sølvfisk som hjemmemedisin

Sedertreolje oppdaterer luften og driver sølvfisken bort veldig effektivt. Enten ved hjelp av en aromalampe eller en klut fuktet med olje kan du holde insektene borte i det minste en stund.

# 5 Eddik fortynnet som vaskevann

reklame for eplecidereddik

Bruk eddik eller sitronsyre, fortynnet som rengjøringsvann. Sølvfisk liker ikke lukten og vil unngå områdene som har blitt behandlet med dem.

# 6 kobbermynter

kobbermynter mot sølvfisk

Kobber er et av de beste hjemmemedisinene mot insekter, og ikke bare mot sølvfisk, men også mot veps, snegler og maur, metallet er veldig effektivt. Så legg noen kobbermynter hvor som helst de små dyrene kan sees.

# 7 poteter

Potetfelle mot sølvfisk

Eller rettere sagt: potetfellen! Stivelsen til potetene er det perfekte agnet til sølvfisk. Legg derfor en skivet potet i en åpen plastpose på gulvet. Dette bør bli der over natten. Insektene samler seg i den fordi de er aktive om natten. Neste morgen kan du fjerne dette, sammen med posen og potetene.

# 8 natron pluss melis

Brus mot sølvfisk

Sølt salt med saltkar på trebakgrunn

Dette hjemmemedisinen er den første på listen vår som faktisk er dødelig for dyr. Her er det virkelige middelet natron og sukkeret er bare ment som agn. I likhet med salt har natron også en dehydrerende effekt på sølvfisken, og etter at de har spist av den, dør de senere av den.

# 9 Gips av paris med mel

hjemmemedisiner mot sølvfiskideer salt

Du har det samme spillet med gips av paris og mel, men hvor melet brukes som agn. Gipset av paris som inntas av insektene sammen med melet stivner senere i organene og fører til deres død.

# 10 kjære

honningfelle sølvfisk

Så søt og sunn som honning er for oss mennesker, kan det være dødelig i sølvfisk. Spesielt når honning brukes som en felle. Når den smøres på et ark, fungerer honning som en klebende stripe mot fluer. Sølvdyrene tiltrekkes av det og holder seg til det.

Så hvis du ikke vil drepe insektene, anbefales ikke de tre siste hjemmemedisinene

sølv fiskekamp medium

Og hvis alt annet mislykkes og ingen hjemmemedisiner fra listen vår har fungert, kan du også velge de såkalte agnbokser eller sølvfiskfeller, som du kan bruke for eksempel. B. finnes på Amazon. Det er best å bruke de som er ufarlige for mennesker og kjæledyr.

Likevel anbefaler vi deg å prøve de milde hjemmemedisinene først

Brusrensemiddel mot sølvfisk

Konklusjon:

Selv med en pest forblir sølvfisk helt ufarlig for helsen din. De overfører ikke sykdom og vil ikke ødelegge møblene dine i det minste. Likevel ville det være hyggeligere å jage de små dyrene ut av huset ditt eller drepe dem i en nødssituasjon. Det beste er at du kan gjøre det uten den harde kjemiklubben.

Hvis du ikke trenger det, trenger du ikke å drepe insektene!

slåss sølvfisk tips

Mintolje er også utmerket for å drive bort mange insekter

mynteolje mot sølvfisk

Hvis du har mange gamle bøker rundt huset, vil du kanskje kaste dem eller lagre dem på en annen måte

sølvfisk gamle bøker

Oppbevar alltid korn, pasta og søtsaker i lufttett emballasje

lagring av mat mot sølvfisk

For mer fuktige rom er det lurt å bruke en avfukter

avfukter mot sølvfisk