Så snart temperaturen stiger permanent over 20 grader, begynner mange insekter å krype ut av vintergjemmestedene og lete etter mat og partnere. Dette inkluderer selvfølgelig også de irriterende fluene. De små flygende insektene nynner hjemme eller i hagen og lander på huden vår med sine motbydelige og kriblende små føtter. På toppen av det lar de oss aldri være i fred, uansett hva vi gjør mot dem. Uansett hvor mye du klapper, hvor mange fluefeller eller fluefanger du setter opp, kommer insektene stadig tilbake for å irritere deg nesten bevisst. Så hva kan man gjøre for å holde fluene unna permanent? Finnes det også naturlige metoder og hjemmemedisiner mot fluer som ikke utgjør en risiko for våre medmennesker, barn eller kjæledyr? Heldigvis er svaret definitivt ja! I dagens artikkel skal vi vise deg hvordan du holder fluene borte fra hjemmet og hagen din uten kjemikalier.

Med disse metodene og hjemmemedisinene for fluer kan du si farvel til irriterende insekter

Naturlige metoder og hjemmemedisiner mot fluer, i tillegg til andre nyttige tips som flyr i hagen og hjemme

Hvorfor du bør kjøre bort fluer med naturlige midler?

Fluer er utvilsomt en plage for oss. I naturen og også for landbruket fyller de imidlertid en rekke viktige roller. På den ene siden fungerer fluer som hovedkilden til mat for mange fugler, krypdyr, amfibier, fisk, edderkopper og andre insekter. Så ved å utrydde dem, risikerer vi også utryddelse av viktige arter som svelger, svinger, gekkoer, kameleoner, etc..

Disse dyrene lever utelukkende av flygende insekter og spesielt fluer og mygg

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, samt andre nyttige tips svelger reirinsekter

Kjæledyrreptiler kan trenes til å fange insekter hjemme

Naturlige metoder og hjemmemedisiner mot fluer, samt andre nyttige tips kameleonreptilflue

På den annen side er de små flygende insektene blant de beste og viktigste naturlige pollinatorer. Mango- og kakaotrær pollineres hovedsakelig av fluer i stedet for populære insekter som bier eller sommerfugler. Mange ville liljer, orkideer, mynter, sopp, vårvarsler og til og med de største blomstene på jorden, rafflesia og titan arum, er utelukkende avhengige av fluer for å spre pollen.

Overraskende nok brukes fluemagger i melform også i kommersiell fiske- og storfe. De er billige og raske å produsere, men også rike på proteiner, fosfor og B -vitaminer. Samtidig inneholder fluemugger ingen antinæringsmessige eller giftige elementer som noen ganger finnes i vegetabilske proteinkilder.

Insekter og larver kan snart representere fremtidens mat

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips flue maggot måltid storfe

Så for å sikre et sunt botanisk og zoologisk biologisk mangfold, bør aggressive og ekstremt giftige kjemikalier i alle fall unngås. Spesielt når du tenker på at det er en rekke naturlige alternativer som vil holde fluene unna hjemmet og hagen din. I de neste linjene gir vi deg noen forslag som kan løse problemet en gang for alle.

Fluer fyller viktige funksjoner for mennesker og natur

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, samt andre nyttige tips om fluer på nært hold

De er blant de viktigste pollinatorene etter bier

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips som er viktig for fluene

Anti-fly-tiltak du kan ta hjemme og i hagen

Fluer tiltrekkes hovedsakelig av lukten av en matkilde. De vanligste fluemagneter er søppelbøttene våre, frukt og grønnsaker, brus, matrester, dyrefall i hagen vår eller søppelbøtter, kompost. Så uten tvil er den mest effektive løsningen for å drive flua bare å hindre dem i å få tilgang til disse problematiske matkildene.

For å gjøre dette må du tømme søppelbøttene for resirkulering, kjøkken og bad hver dag og desinfisere dem minst en gang i uken. Vask frukt og grønnsaker grundig, og oppbevar dem deretter i kjøleskapet. Rydd opp matrester, inkludert mat fra kjæledyrene dine. Dekk drinkene dine med en dalbane når du ikke drikker den. Vask oppvask, glass og bestikk umiddelbart etter bruk. Oppbevar alle brødprodukter i brødkurver eller i kjøleskapet. Sjekk plenen eller kattesølet daglig og rengjør det for eventuell avføring. Sett opp din komposter langt fra huset ditt, da det er her fluene liker å legge eggene sine. Selvfølgelig vil installasjon av egnede flueskjermer på alle vinduer og dører også stoppe alle insekter.

Mer hygiene hjemme og i hagen minimerer antall irriterende insekter

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips for rengjøring av søppelbøtter

Frukt og grønnsaker kan inneholde insektlarver og bør derfor vaskes godt umiddelbart etter kjøp

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, samt andre nyttige tips Vask frukt etter å ha kjøpt den

Naturlig flyhjem som virkelig hjelper

Aromatisk flyvepose: Kombiner lavendelblomster, nellik, kanelstang, appelsin-, sitron- eller grapefruktskall, tørr basilikum, rosmarin og chiliflager i en liten pose laget av bomull eller lin. Heng posen på kjøkkenet, stuen og rundt inngangene til huset. Kombinasjonen av disse duftene, som er aromatiske for oss, er veldig ubehagelig for fluer, og de foretrekker å holde seg borte. Alternativt kan du lage disse duftene til en spray. Bare bruk eteriske oljer fra hageplantene som er oppført ovenfor, og bland alt i en sprayflaske med litt vann.

Disse duftene driver ikke bare bort fluene, men også mygg og andre flygende insekter

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips appelsinskall sitronskallflue

Fly-beholder og hageplanter: Fluer pollinerer mange eksotiske planter, men samtidig liker de ikke lukter av andre i det hele tatt. De mest kjente og enkleste å ta vare på er lavendel, sitrongress, basilikum, rosmarin, woodruff, ringblomst, tansy, malurt, nasturtium. Insektplanter er også et populært valg for de med grønne fingre. Selv om de tiltrekker seg insekter, dreper og spiser de dem og fungerer dermed som naturlige fluefeller. De vakreste artene her er Venus flytrap, krukkeplante, kobralilje, butterwort, apekopp og soldugg. Alle disse anti-fly-plantene er tilgjengelige på de fleste store hagesentre og nettbutikker.

Lag en urtehage med en dobbel funksjon

Naturlige metoder og hjemmemedisiner mot fluer, samt andre nyttige tips urtehage mot insekter

Kjøttetende planter trenger næringsstoffene som finnes i insekter for å overleve

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, samt andre nyttige tips venus flytrap plante

Disse metodene og hjemmemedisinene for fluer kan minimere antall irriterende flygende insekter som kanskje vil besøke hjemmet ditt. De er miljøvennlige, behagelig duftende og trygge for barn, kjæledyr og ville dyr. Så ikke strek til kjemikalieklubben i sommer, men ta en titt rundt kjøkkenet ditt eller nærmeste hagesenter.

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips for fluebestøvere

Naturlige metoder og hjemmemedisiner for fluer, i tillegg til andre nyttige tips for flygende fluer i hagen

Naturlige metoder og hjemmemedisiner mot fluer, samt andre nyttige tips Fly i naturen