Sunn mat som hjelper deg med å bekjempe søvnløshet

Trening, mindre koffein, hvile – dette er faktorene som hjelper oss alle med å nyte en god natts søvn. Vet imidlertid også at det er noen matvarer som også kan hjelpe deg effektivt søvnløshet å sloss? Dette er produkter som de fleste av oss liker å spise uansett og som enkelt kan kjøpes. Når vi vet at de er imot søvnløshet hjelp, vi ville bare kjøpe dem litt mer regelmessig.

Bekjempelse av søvnløshet – tips om hvordan du får en god natts søvn gjennom mat

sunne søvn tips søvn mat relatert

Popcorn kan bidra til å bekjempe søvnløshet

sove sunt popcorn spise helse livsstil

Ferske kirsebær er også en variant for å bli kvitt søvnløshet

sove sunt å spise kirsebær mot søvnløshet

Bananer

Hvis du har lyst på noe søtt før søvn, men ikke vil samle for mye energi før sengetid, så er bananene en god løsning. Den inneholder kalsium og magnesium, som har vist seg å føre til bedre søvn.

Bananer er sunne og er et effektivt middel mot søvnløshet

bekjempe søvnløshet spise bananer før søvn

De inneholder vitaminer som forbedrer søvn

søvnløshet å spise bananer magnesium

Fettfattig cottage cheese

Hvis du på et tidspunkt senere på kvelden, til tross for å ha nok kveldsmat, blir sulten, vil du kanskje spise fettfattig cottage cheese. Du vil være full av det, og samtidig vil du få mange stoffer som hjelper deg å sove bedre. Du kan bruke den fettfattige hytteosten til å bekjempe refluksen som mange mennesker får, og som gjør at de ikke klarer å slappe av rolig. Det gir deg også mye kalsium, noe som gjør at kroppen din produserer mer melatonin.

Cottage cheese vil hjelpe deg med å slappe av skikkelig

bekjempe søvnløshetstips spis cottage cheese

Kirsebær

Det er en rekke gode grunner til at du bør spise en stor bolle med kirsebær med jevne mellomrom. Den forbedrede søvnen du får av dette er en av disse. Eller kanskje du foretrekker en juice eller smoothie med kirsebær? Ifølge forskning ved University of Louisiana antas det nå at folk som spiser kirsebær to ganger om dagen i gjennomsnitt har 90 minutter mer søvn.

Kirsebær er sunt og deilig …

sov sunn sunn mat spis kirsebær

laks

Det er selvfølgelig ikke en god idé å spise laks rett før søvn. Du kan imidlertid regelmessig velge denne fisken til middag. Omega-3-syrene i den har en gunstig effekt på hele kroppen, og blant annet fremmer de god søvn.

Mat har en sterk innflytelse på søvn

sove sunn laks å spise tips helse

En skål

Du har sikkert allerede lagt merke til det: Hvis du spiser et rikt karbohydratermåltid til lunsj, har du snart følelsen av at du vil ta en liten lur. Dette kan også hjelpe deg om kvelden når du har en skål med ost eller en annen matrett som ikke er så tung på magen.

Spis en skål før søvn og sov godt

sove sunne tips spise toast

kiwi

Vil du ha noe søtt om kvelden, og bananene er for tunge for deg? Da kan du bruke kiwi i stedet. Denne inneholder kalium, kalsium, fosfor, folsyrer, magnesium og mange andre stoffer som har stor betydning for avslapning av kroppen.

Kiwi er en sunn mat som du kan unne deg før du skal sove

sunn søvn kiwi spise søvnmat relatert

spinat

Disse grønne grønne grønnsakene har også tonnevis av søvnfremkallende ingredienser. Dette er for eksempel kalsium, kalium og magnesium. En toast med spinat eller en smoothie får deg til å sove som en baby.

Å spise spinatsalat er sunt av flere grunner

sove sunt å spise spinatsalat

Paranøtter

Dette er et godt produkt med fosfor og magnesium. Dette inneholder også selen, og denne meldingen er veldig viktig for vegetarianere fordi de fleste andre kildene til denne ingrediensen er av animalsk opprinnelse.

Paranøtter kan også spises før søvn hvis man lider av søvnløshet

sov sunt paranøtter før søvn

Egg

Eggene inneholder mye protein, kolin, folsyre og vitamin D. Spis disse med litt bakt brød og avokado.

Kombiner egg med brød

sove sunne egg spise stekte egg

Popcorn

Popcorn, som er tilberedt hjemme med så lite fett som mulig, kan også brukes som et “søvnhjelpemiddel”. Popcorn er kalorifattig, men samtidig høy på karbohydrater, antioksidanter og mineraler. Disse beroligende ingrediensene vil hjelpe deg med å sove bedre. Kombiner den med kokosolje i stedet for smør. Da kan du virkelig få en sunn og avslappende søvn!

Popcorn inneholder beroligende stoffer

bekjempe søvnløshet spise popcorn

Sov godt og slapp av skikkelig

bekjempe søvnløshet, nyt sunne søvntips