Fullmåneansiktet har alltid fascinert menneskeheten så mystisk og mystisk. Og selv nå, når vi allerede har noen vitenskapelige forklaringer på vårt solsystem, planetene og månen, stopper ikke denne fascinasjonen. Mange av oss sporer jevnlig månefasene og venter på at neste fullmåne eller nymåne skal ta seg av viktige virksomheter eller starte noe nytt. Fasene med den avtagende og voksende månen har også en spesiell astrologisk og åndelig betydning og kan påvirke mange beslutninger. Akkurat nå vokser månen igjen, og vi venter på fullmåne i september. Det er også en av årets fire spesielle fullmåner og kalles høstmåne. Finn ut nedenfor når nøyaktig neste fullmåne er, hva dens betydning og symbolikk er og hvordan dette fenomenet påvirker oss mennesker.

Fullmåne stiger i september

fullmåne september høstmåne

Hva er egentlig en fullmåne?

Det er en enkel vitenskapelig forklaring bak denne fantastiske nattehimmelen. På fullmåne er jorden vår nøyaktig mellom solen og månen. Hele den synlige siden av månen er opplyst av solen, og vi kan se den. Dette er også mulig fordi jordens satellitt er litt over eller under jordens bane.

Ganske annerledes med en måneformørkelse. I denne hendelsen ser vi faktisk bare skyggen som jorden kaster over månen.

Til tross for vitenskap forblir fullmånen så mystisk og fascinerende

fullmåne september takksigelse mening

I prinsippet er fullmåne hver 29,5 dag i året. Som nevnt ovenfor er det fire spesielle fullmåner.

 • super måne (9. mars 2020) – da er månen nærmest jorden og ser mye større ut enn vanlig.
 • Høstmåne (2. september 2020) – står for begynnelsen av høsten.
 • Blå måne (31. oktober 2020) – når fullmåne vises for andre gang på en måned.
 • Blodmåne (igjen i 2022) – når måneformørkelsen ser rød ut.

Neste fullmåne i år er 2. september – høstmånen, også kjent som høstmånen. I år vil det være under Stjernetegnet Fiskene. Ifølge mange astrologer kan dette føre til økt emosjonalitet hos mange mennesker og tjene som en forutsetning for argumenter. Gode ​​råd: prøv å holde deg avslappet i denne fasen, ta en liten pause om mulig og unngå konfliktsituasjoner.

En fullmåne i Fiskene kan skape følelsesmessig turbulens

fullmåne september 2020 fisk

Søvnløs under fullmåne?

Faktisk klager mange på søvnløshet eller rettere sagt deres forverring under fullmåne. Delvis har dette nylig blitt bevist av noen studier. Årsaken er imidlertid ikke helt klar. Det kan skyldes et lavere nivå av melatonin, for når månen er full er det mye lysere ute og hjernen frigjør mindre av dette hormonet. Men det er også fullt mulig at årsakene er mer av psykologisk opprinnelse og skyldes individuelle tidligere fantasier.

Satellitten har en mystisk fascinasjon for oss

natt panorama fullmåne september

Generelt sverger imidlertid astrologer og spiritualister samt noen forskere at fullmåne har en uttalt effekt på kropp, sinn og sjel. Akkurat som månen påvirker tidevannet på planeten vår, kan den også påvirke noen fysiologiske prosesser i menneskekroppen. Noen ganger kan en fullmåne selv være ansvarlig for migrene eller forårsake humørsvingninger og angst. Det anbefales ofte å spise mindre og fremfor alt sunnere når månen er full. Spesielt når månen er full, ville det være lettere å kaste noen kilo.

I esoterismen antas det at fullmåne står for perfeksjon og helhet. Det er derfor mange åndelige ritualer er reservert spesielt for denne natten og hjelper en til å komme nærmere opplysning eller ønsket selvutvikling gjennom passende meditasjon.

Meditasjon på fullmåne kan føre til mer åndelig erkjennelse

fullmåne september mening

De mest kjente fullmånemytene

Det er ikke for ingenting at den uforklarlige tiltrekningen til fullmånen har gitt opphav til utallige myter og overtro. Noen er fremdeles til stede i visse kulturer den dag i dag, andre kan fortsatt høres i noen regioner i Tyskland i dette landet, og andre har allerede blitt tilbakevist med klare vitenskapelige bevis. Her er noen av de mest populære fullmånemytene:

 • Søvnvandring er vanlig;
 • Mennesker blir varulver;
 • Sår bør bløde kraftigere;
 • flere barn blir født;
 • Kvinner er da i eggløsning;
 • Driften er mer risikofylt;
 • flere forbrytelser og ulykker skjer.

Forførende og mystisk – fullmåne -ansiktet

strålende fullmåne september mening

Myter eller ikke, litt magi og uforklarlig fascinasjon kan ikke skade i livet. Men tvert imot. De minner oss igjen og igjen om vår barndoms eventyrverden, og i det minste for en kort stund bortførte de oss. Uansett om du tror på månens krefter eller ikke, ta en titt på fullmånen i september når himmelen er klar og kjenn på den enorme uendeligheten i universet. Hvis ikke åndelig, kan det i det minste være romantisk.

Ha det gøy og en flott indre opplevelse!

fascinerende fullmåne september 2020

Høstmånen er nært forestående

fullmåne september takksigelsesritual

Det ser enda mer fascinerende ut ved sjøen

fullmåne september over havet

En fullmåne er perfekt for en romantisk natt for to

fullmåne september effekt søvn

fullmåne september teleskopopptak

fullmåne september

fullmåne september effekt

fullmåne september stiger over havet