Forurensningen av verdenshavet er et gigantisk problem ikke bare for akvatiske dyr, men også for oss mennesker.

Visste du at bare anslagsvis 100 til 150 millioner tonn plastavfall distribueres i hav og hav??

Visste du at denne mengden avfall øker hvert år på grunn av ytterligere 8 millioner tonn plastavfall? Og også at det ifølge FN produseres 225 millioner tonn avfall hvert år?

Plastposer og flasker kan bare brytes ned veldig sakte i naturen, og deler av dem havner i kroppen til mange akvatiske dyr og fugler. På denne måten kan de også nå den menneskelige organismen, og det sier seg selv hvor skadelig plastavfallet i havene er for oss alle. UV -strålene og saltvannet frigjør mange giftige stoffer, ettervirkningene og konsekvensene som vi ennå ikke har kommentert.

Jo flere som vet om ideen om Ocean Cleanup Project, jo raskere kan den implementeres

Ocean Cleanup plastsøppel i sjøarmbåndet plast søppel

Forskere jobber med mange konsepter og strategier for å løse problemet med plastavfall. Det er alltid et spørsmål om kostnad som får noen prosjekter til å mislykkes. Heldigvis er det nok kjendiser som sliter med miljøspørsmål og engasjerer seg i veldedighet.

Etter disse skremmende faktaene, vil vi gjerne dele noe veldig nyskapende og fornuftig som til slutt ville rense havene.

I noen hav er det mer plastavfall enn fisk

Ocean Cleanup -plastavfallet i havhavene uten plastavfall

Ideen

Den enkle og veldig effektive ideen kommer fra den 21 år gamle studenten Boyan Slat, som liker å tilbringe ferien med å dykke i Hellas. Spesielt når han dykker, merker han at han kan se mer plastavfall under vann enn svømmende fisk. Kort tid etter grunnla den unge nederlenderen sitt prosjekt ” Opprydding av havet“Og får i utgangspunktet støtte fra over 100 forskere, medstudenter og frivillige. For øyeblikket (ett år etter at prosjektet allerede er blitt crowdfunded), er Boyan glad for å ha mer enn 40 000 medtenkere, takket være at to millioner euro er samlet inn til prosjektet så langt.

Ocean Cleanup -plastavfallet i sjøskildpadden er gjengrodd

Et bidrag til fordel for kampanjen vil også være å dele følgende informasjon og videoer med venner

Det er bedre å bruke smykker for en god sak

Ocean Cleanup -plastavfallet i sjøbrannen

Ideen fortsetter å vokse

Ideen ble tatt veldig alvorlig av musikeren Pharrell Williams, og med hans hjelp vil den bli videreført til publikum. Dette er også det viktige punktet som vår jord trenger – en bevissthet om naturen og omsorg som flere og flere mennesker bør føle.

Du lurer kanskje på hva som kan gjøres med så mye plastavfall? Spørsmålet om alle spørsmålene finner bare noen få, men heldigvis riktige svar, som dessverre igjen er forbundet med høye kostnader.

Plastavfallet resirkuleres og behandles som smykker eller klær av noen miljøbevisste og bærekraftige selskaper. På nettstedet til “OHYEAH“Du kan finne ut mer om denne kampanjen og varene som tilbys.

Ocean Cleanup -plastavfallet i havet

I løpet av de siste månedene har flere og flere produsenter nådd oss ​​som ønsker Ocean Cleanup -prosjektet velkommen og gjerne tar del i det. 4ocean er for eksempel navnet som umiddelbart er knyttet til armbåndet laget av 100% resirkulerte materialer. (se video)

Inntektene fra alle klesplagg eller armbånd går til Ocean Cleanup -prosjektet. Rengjøringssystemet designet av den unge studenten skal testes som en prototype i Japan i 2016. Den endelige gjennomføringen av prosjektet er planlagt til 2020. For å være oppdatert, besøk prosjektets nettsted!

Du kan også delta i oppryddingsprosjektet. Hver stemme, hver like og hver eurocent er viktig. Jordens skjebne er i våre hender, og alle bestemmer selv hvordan han vil fortsette å leve.

The Ocean Cleanup plastavfall i havet 4ocean

Ocean Cleanup -plastavfallet i sjøbrannen

Ocean Cleanup -plastavfallet i havet 4ocean2

Ocean Cleanup -plastavfallet i havet 4ocean3

Ocean Cleanup -søppel i sjøen uten vakker armbånd i plast

The Ocean Cleanup plastavfall i sjøplastavfallet

Ocean Cleanup -plastavfallet i sjøskildpadden

Ocean Cleanup -plastavfallet i havet