Osttyper – interessante fakta om blåmuggost

Under Oster I dag vil vi være litt mer oppmerksom på blåmuggosten. Ofte avstår man fra å spise muggost på grunn av det høye fettinnholdet. Denne holdningen til produktet er imidlertid ganske ensidig. Blåosten er bra for helsen vår på mange måter. Av denne grunn bør den vises oftere i menyen. Fremfor alt gir den oss en rekke sunne enzymer. Det er også høyt i protein og sunt fett.

Oster – Er muggost farlig eller ikke?

ostetyper ost som inneholder helse

Oster – Liker du muggost? 

typer osteskimmelost sunn livsstil

Interessante fakta om blåmuggosten

Det er 30 gram fett i 100 gram muggost. De fleste av dem er mettede. Disse er hver omtrent halvparten mono- og poly-mettede. Muggost inneholder mye vitaminer. De er fra gruppe A, B, D, E og K. Den inneholder mange mineraler. Disse er natrium, kalsium, kalium, fosfor, selen, magnesium, sink, jern og kobber. Formosten har mange aminosyrer. Denne inneholder glutamin, valin, prolin, asparaginsyre, tyrosin, isoleucin, lysin, leucin, etc..

Hva inneholder blåmuggosten egentlig??

Osttyper Muggosttyper er farlige eller ikke

Ulike typer blåmuggost

Det finnes forskjellige typer blåmuggost. Prøv dem alle hvis du kan, slik at du kan finne noe som passer best for din smak.

Roquefort

Den mest kjente typen blåmuggost er Roquefort. Den er marmorert grønn og blå. Oppskriften er fortsatt hemmelig den dag i dag. Bare noen få mennesker i regionen der den ble opprettet vet dette-Roquefort-sur-Soulzon-området i Frankrike. Det er en spesiell modningsteknologi. Denne typen ost inneholder edelformen Penicillium roqueforti. Smaken har en spesifikk valnøtt nyanse.

Roquefort blåmuggost

Oster Muggost Roquefort berømt

Gorgonzola

En annen typisk muggost er Gorgonzola. Det er en veldig populær type italiensk ost. Denne har tre underarter – søtt, naturlig og smakfullt. Produksjonen av Gorgonzola blåmuggost går tilbake til 1000 -tallet. Det meste produseres fremdeles i dette området. Kua og geitemelk blandes i osten. Den har en pikant smak og aroma og blir ofte konsumert med pasta og pizza.

Har du prøvd Gorgonzola blåmuggosten?

Ostetyper Muggost kjøper sunne eller ikke typer Gorgonzola

Bleu d’Auvergne

Bleu d’Auvergne er en ganske fet blåmuggost. Den er preget av sin skarpe smak og aroma. I smaken kan du kjenne lette gresskledde noter.

Bleu d’Auvergne blåmuggost

Ost kjøper blåostsorter Bleu d’Auvergne

Fourme d’Ambert

Fourme d’Ambert er en annen fransk blåmuggost. Av alle kjente varianter har den den mildeste konsistensen og absolutt den beste smaken. Fargen er gul-oransje, den har en veldig fin aroma. Det ytre skallet spises ikke.

Fourme d’Ambert blåmuggost

Kjøp ostetyper av muggost Fourme d'Ambert

Gjenkjenne typer muggost?

Kjøp ost Fourme d’Ambert blåmuggost

Stilton

Til slutt viser vi deg Stilton muggosten. Det er en blå og hvit muggost av denne typen. Den har en veldig sterk lukt og er derfor bare for ekte kjennere.

Hvitmuggost

kjøpe ost Stilton muggost

Blå ost

kjøp ost Stilton blåmuggost

Hvordan velger og lagrer vi blåmuggosten?

Blåosten er et produkt for kjennere. Slik at du kan nyte den gode smaken, bør du vite hvordan du lagrer den godt. Du må alltid ha den godt pakket i kjøleskapet.

Hvordan vurderer du smaken av blåmuggosten??

Osttyper Muggosttyper Ingredienser

Du kan spise blåmuggosten med vin, så vel som i kombinasjon med forskjellige frukter – frisk og tørr. Osten passer godt til mange salater, der den skjæres i terninger. Prøv forskjellige oppskrifter med blåmuggost – det er virkelig verdt det!

Tilbered en sandwich med blåmuggost og spinat

kjøpe ost Gorgonzola mugg ost sandwich sandwich spinat

Mange varianter, forskjellig smak

typer osteskimmelost verdt å vite interessant