De tøffe nettene er en populær skikk i dette landet og i mange andre deler av Europa. Dette har en hedensk opprinnelse og ble senere adoptert inn i den kristne tradisjonen. Det er derfor, spesielt rundt jul, røykes kirker, hus og gårder med røkelse, gull og myrra. Hva som egentlig ligger bak den gamle tradisjonen og hvilken forbindelse det kan ha med det hellige treet fra Andesfjellene, Palo Santo, kan du finne ut nedenfor.

Palo Santo – den hellige røyken fra Sør -Amerika

fumigating palo santo til jul

The Rauhnächte – tid for refleksjon

Også kalt lavere netter, indre netter eller ringekvelder, er de 12 tøffe nettene mellom jul og epiphany den beste tiden på året for å stoppe og feire den evige livssyklusen i fred. Den såkalte Morsnatten, på gammelt høytysk – Modranecht, regnes for å være forløperen til Rauhnächte.

Det er faktisk natten til 21. til 22. desember. Vi kjenner det som vintersolverv. Det er tiden hvorpå lyset kommer tilbake igjen. Etter den natten blir nettene kortere og kortere og dagene lengre og lengre. Dette tar imidlertid tid, for i begynnelsen er det lite å kjenne på. De 12 Rauhnächte ligger mellom årene – fra 25. desember til 6. januar, The Three Kings.

Germanske guder i de tøffe nettene

tysk mytologi tøffe netter

I følge mytologien sies den germanske gudinnen Hulda å ha vært på veien med gud Votan / Odin og hans ville band i løpet av den tiden. For å beskytte seg mot den onde ugagn og krefter begynte folk å røyke ut hus og fjøs med røkelse og urter. Derfor også røykenetter, som senere ble kalt Rauhnächte. I dag blir rollen som Hulda overtatt av den velkjente Frau Holle. Begge vil sikre fruktbarheten til landet i det kommende året.

De tøffe nettene, inkludert vintersolverv, er veldig magiske for oss i dag, selv om vi ikke lenger deler den samme troen med våre forfedre. Fordi denne spesielle tiden mellom årene er forbundet med mange vakre høytider, hvor vi har muligheten til å være mer sammen og gi kjærlighet og hengivenhet. I tillegg er disse dagene og nettene det rette tidspunktet for å frigjøre deg fra det gamle og snu mer innover. Å samle ny energi og inspirasjon for det kommende året og ønske den nye begynnelsen velkommen. Det ene eller det andre Rauhnächte -ritualet hjelper oss med dette.

Den magiske vintersolverv – varsler om det voksende lyset

vintersolvegger, grove netteritualer

Som allerede nevnt, røkelse, myrra og gull røykes sammen med hagearter i kristen røyking. Og det er her vår Palo Santo spiller inn. Fordi i tillegg til lokale urter som salvie, timian, oregano, rosmarin og kattemynte, er det søramerikanske, hellige treet perfekt for beskyttende, helbredende røyking.

Urter med gode helbredende egenskaper

medisinske urter grove netter ritual

Palo Santo – opprinnelse, effekt og anvendelse

Den hellige Palo Santo er treet til balsamtreet (Bursera graveolens), som hovedsakelig er hjemmehørende i Peru og Ecuador. Denne inneholder harpiks, som er ansvarlig for den søte aromaen når den brennes. Urfolket fra disse regionene har tilbedt det i tusenvis av år og tror på dets magiske krefter. Palo Santo har blitt brukt tidligere, slik det er nå, for å røyke mot onde ånder. Samtidig bør den også tiltrekke seg de gode, beskyttende ånder og gi folk helbredelse og ny styrke.

Fumigating den søramerikanske måten

palo santo røykeritualer

Og faktisk! Uansett om du tror på gode og onde ånder eller ikke, drar du fordel av alle de positive effektene av det hellige treverket. Faktisk har den en beroligende og energigivende effekt på samme tid, fremmer fordøyelsen, øker konsentrasjonen og kreativiteten og frigjør deg fra gammel mental ballast. Palo Santo har også en veldig god anti-influensa effekt og brukes også til å drive unna insekter.

Du kan bruke det hellige treet ikke bare under de tøffe nettene, men også hele året. For eksempel, i rommet der du jobber eller praktiserer yoga, kan du kort tenne en stolpe av Palo Santo kort før start, vente litt og røyke ut luften med sirkulære bevegelser. På et sosialt hagefest på terrassen eller i hagen er det behagelig duftende treet også en herlig idé.

Du kan finne et ekstra tips her et ritual for vintersolverv som du også kan berike med Palo Santo.

La Palo Santos hellige krefter virke på deg!

palo santo hellige tre grove netter

Få et fint røykesett fra en butikk eller nettbutikk av høy kvalitet

muslingskål palo santo salvie røkelsessett

Vær alltid forsiktig når du belyser

palo santo grove netter ritual

Røykepinnene skal alltid være utilgjengelige for barn

tøffe netter med palo santo

Du kan eksperimentere med forskjellige medisinske urter

lage palo santo røkelse selv

Salvier og roser er klassikere

palo santo urter grove netter ritual

Kombiner Palo Santo med den vakre Rauhnächte -tradisjonen!

Rauhnächte røyking med palo santo