Plante koriander – hvorfor er det verdt å gjøre dette?

Lurer du på hvilke urter du skal plante ute i hagen i år? Vi kan gi deg gode råd i dag, fordi denne artikkelen handler om dyrking av ekte koriander og dens egenskaper. Vi gir deg også noen praktiske tips om hvordan du bruker koriander som kjøkkenkrydder og medisin. Kanskje du vil ta beslutningen om å dyrke denne urten i hagen din!

Plante koriander – plante krydder i din egen hage

krydderliste korianderhageideer planter krydder

Plant koriander og spis det sunt

krydder liste koriander frø egenskaper

Koriander er typisk for Sør -Europa, Nord -Afrika og Asia. Hele den øvre delen av planten er viktig for gastronomien. Røttene brukes til og med i asiatisk mat.

Forbered rettene med tørr koriander

krydderliste koriander tørr koriander helse

Koriander blader

krydderliste koriander krydder sunt

Koriander er kjent over hele verden som et krydder

korianderplanter etterlater frø krydderliste

Historien om dette krydderet går tilbake til lenge siden. Det antas at Middelhavet er hjemmet hans. Det er bevis på bruken blant egypterne. I Russland brukes denne planten til fremstilling av en bestemt brødtype.

Du kan lage deilig pesto av koriander

koriander plante pesto sunn mat

Korianderfrøene kan også spises, og de har også bemerkelsesverdig smak og andre helseegenskaper. Disse inneholder de samme sunne stoffene, men i mye større mengder. Det er også mange flere kalorier i frøene. I 100 gram fersk koriander er de rundt 24. I frøene er det rundt 298 kalorier per 100 gram.

Korianderfrøene inneholder mye kalorier

krydderliste koriander korianderfrø kalorier

Sunne fordeler med å spise koriander

Koriander i alle former har en gunstig effekt på mage -tarmsystemet. Regelmessig forbruk av koriander forbedrer fordøyelsen og driver ut gassene. Koriander har også en toningseffekt og bidrar til å holde blodsukkeret på sunne nivåer. Koriander har gunstige effekter på gastritt. Det er også større mengder vitamingrupper A og K i koriander.

Å dyrke koriander hjemme i en blomsterpotte

koriander planter krydder sunn livsstil

Lev sunt og plant koriander selv

Koriander som planter korianderfrø blader

Risiko

Koriander er helt ufarlig i små mengder. Hos noen mennesker kan større doser av krydderet forårsake allergiske reaksjoner. De kan komme i form av gastrointestinale problemer eller lysfølsomhet. Ferskpresset korianderjuice kan noen ganger påvirke sentralnervesystemet negativt. Derfor bør du unngå å spise det!

Ferskpresset korianderjuice kan ha negative helseeffekter

koriander planter juice helsemessige fordeler

Koriander som en del av krydderlisten 

krydderliste koriander plante hage ideer krydder