Også kalt bieharpiks, er propolis et gammelt middel med utallige positive effekter for den menneskelige organismen. Fra dette mirakelbyggematerialet, som er produsert av de travle biene, lærte våre forfedre å lage forskjellige salver og tinkturer som hjelper med mange plager. Du kan finne ut fra oss i dag hva de viktigste effektene og anvendelsesområdene av propolis tinktur er, og hvordan du kan forberede dem selv.

Propolis – en verdifull gave fra naturen

propolis tinktur effekter og bruksområder

Hva er propolis?

For oss et allsidig middel, for biene et viktig byggemateriale. De produserer propolis ved hjelp av deres spyttsekresjon, nemlig fra blomster- og plantepollen, treharpikser og essensielle oljer. Dermed har propolien i seg selv en harpiksholdig konsistens og brukes til å reparere bikuben og for å opprettholde bikakene.

Hovedkomponentene i propolis varierer også avhengig av regionen og plantearter. I alle tilfeller inneholder den imidlertid helbredende ingredienser som er svært effektive mot virus, bakterier, sopp og parasitter. Ikke rart at biene også bruker det verdifulle stoffet til å desinfisere bikuben og dermed holde eventuelle patogener unna.

Biharpiks er en uunnværlig beskyttelse for hele biekolonien

propolis tinktur antiviral antibakteriell

Hva er de positive effektene av propolis tinktur?

Som allerede nevnt har propolis eller propolis tinktur nesten magiske krefter. Dette er fordi den inneholder mer enn 200 aktive ingredienser som har en antibiotisk, antiviral og soppdrepende effekt. Fenolene og flavonoider har også en antioksidant effekt ved å beskytte cellene mot skadelige frie radikaler. Propolis har en bevist positiv effekt på magesmerter og magesmerter samt sårheling. Det er imidlertid tilrådelig å ikke bruke stoffet på åpne sår. De antiinflammatoriske effektene av bieharpiks er ikke mindre viktige. Dette er spesielt verdsatt når det gjelder ondt i halsen og halsen.

En virkelig velsignelse med et bredt spekter av effekter

sunn oppskrift på propolis tinktur

Hvordan bruke propolis tinktur?

Avhengig av kvalitet og prosentandel har propolis tinktur forskjellige effekter. Det er best å bruke en 30% eller 40% tinktur. Dette kan ikke bare kjøpes på mange apotek, men kan også finnes i apotek og helsekostbutikker, så vel som hos birøktere. Naturproduktet er ikke dyrt i det hele tatt, men veldig effektivt og enkelt å bruke. Det ville selvfølgelig være optimalt å få propolis -tinkturen i organisk kvalitet.

Slik bruker du tinkturen best:

  • mot tannkjøttsmerter – Fortynn ca. 20 dråper i 50 ml vann, hold løsningen i munnen en stund og trekk den gjennom mellomrommene mellom tennene. Gjenta dette flere ganger om dagen. Alternativt: dupp det smertefulle området med en liten tinktur med en bomullspinne.
  • for ondt i halsen – Gurgle 4-5 ganger om dagen med litt fortynnet propolis tinktur.
  • for generell styrking av immunsystemet – Fortynn 20 til 40 dråper i 100 ml vann og ta 2-3 ganger om dagen i omtrent 30 minutter før et måltid.
  • som aromaterapi – Ha noen dråper i duftlampen, fortynnet med vann. Duften virker balanserende og beskyttende, du føler deg trygg og avslappet. Alternativt kan propolis brukes når du røyker.

Gurgling med fortynnet propolis tinktur bidrar også til å opprettholde en sunn orofarynxflora

gurgle med propolis tinktur

Lag propolis tinktur selv – oppskriften

Selv om det er et stort utvalg propolisprodukter tilgjengelig på markedet, kan du enkelt lage din egen propolis tinktur selv. Alt du trenger er:

  • 10 g propolisharpiks
  • 100 ml sterk alkohol (> 70% vol.)

Og det er så enkelt:

Knus harpiksen og legg bitene i en lukkbar glassbeholder. Hell deretter alkoholen over dem. Lukk godt og la beholderen stå på et lyst sted i omtrent fire uker. Unngå direkte sollys. Etter denne perioden kan du forsiktig filtrere den ferdige tinkturen gjennom en fin sil og helle den i små dråpeflasker. fullstendig!

Hjemmelaget propolis tinktur er definitivt en del av medisinskapet ditt

propolis tinktur bruksområder og effekter

Et alternativ til alkohol ville være en blanding av honning og eddik

propolis tinktur for forkjølelse

Forsiktighet: Gravide og ammende så vel som allergikere bør unngå bruk av propolis tinktur eller utelate det helt!

Finn ut mer hvis du ønsker det, og dra enda mer nytte av denne virkelige naturskatten. Men ikke overdriv og søk råd fra legen din hvis du er usikker.

Bruk propolis tinktur bevisst og med måte

propolis tinktur sunn effekt

I de fleste tilfeller er bieharpiks veldig nyttig for fordøyelsesproblemer

Lag propolis tinktur selv mot magesmerter

Bare to ingredienser resulterer i en helbredende løsning

Lag propolis tinktur selv

Verdifulle biprodukter sikrer bedre helse

Lag propolis tinktur selv

propolis tinktur fordeler søknad