Hver kvinne vil ha feilfri, glødende hud og skinnende, sterkt hår, ikke sant? For å oppfylle dette skjønnhetsidealet, tyr man ofte til produkter som inneholder kjemikalier, som også kan ha bivirkninger. Imidlertid er det naturlige skjønnhetsprodukter som våre bestemor har brukt tidligere. Ricinusolje er en av dem, og den har blitt mer eller mindre glemt i disse dager. Derfor vil vi introdusere deg for de viktigste fordelene for hud og hår. Det er det dagens innlegg handler om. Les videre for å finne ut hvordan du kan behandle hud og hår med ricinusolje …

Ricinusolje – et gammelt naturlig skjønnhetsprodukt

7 fordeler med ricinusolje for hud- og hårplantefrø

La huden og håret skinne!

Ricinusolje for vakker bruk av hud og hår

Ricinusolje er den lysegule væsken laget av ricinusfrø. Den er veldig rik på antioksidanter. Du visste det kanskje ikke, men det er et naturlig skjønnhetsprodukt som kan løse de fleste hud- og hårproblemene dine. Vi vil fortelle deg noen av fordelene med ricinusolje.

Slik ser ricinusplanten ut

Ricinusolje for vakker hud og hår Castorbean

Et skjønnhetsprodukt fra naturen

Fordeler med ricinusolje for vakker hud og hår

Ricinusolje er et gammelt middel mot hår- og hudproblemer. Det er en eliksir for vakkert hår og glatt hud. Ricinusfrøolje inneholder vitamin E, proteiner og omega 6 og 9, som er ansvarlig for skinnende hår og vakker hud. Det bidrar til å redusere hårtap, for tidlig grånende hår, bekjemper alle hodebunnsproblemer og akselererer hårvekst. Det være seg pigmentering, akne eller aldring, ricinusolje er løsningen på alt dette.

Castorfrø er rike på umettede fettsyrer

Ricinusolje for vakker hud og hår

Videre er ricinusolje også kjent for sine antibakterielle egenskaper og forskjellige medisinske fordeler. Det antas at de fleste fordelene med ricinusolje stammer fra den høye konsentrasjonen av umettede fettsyrer. La oss fortelle deg mer om de forskjellige egenskapene til ricinusolje …

En eliksir for vakkert hår og glatt hud

7 fordeler med ricinusolje for hud og hår

Her er 7 fordeler med ricinusolje for hud og hår

  1. Renser akne

Problemet med de fleste skjønnhetsprodukter er at de fjerner oljen fra huden din. Hver gang huden din blir fratatt olje, kompenserer den for mangelen på fuktighet ved å produsere mer olje, noe som fører til fet, betent hud og utløser akne. Ikke vær redd for å påføre olje på huden din. De essensielle fettsyrene i ricinusoljen hjelper til med å gjenopprette hudens naturlige fuktighetsbalanse. Påfør forsiktig ricinusolje i ansiktet og masser med sirkulære bevegelser. Du kan til og med la den stå på over natten og vaske den av om morgenen. Du kan også bruke damp til å åpne porene og hjelpe huden til å absorbere oljen bedre.

Si farvel til flekker

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med ricinusolje Acne

  1. Gir håret glans og styrke

Ricinusolje er den beste oljen å bruke for å berike hodebunnen din. Den inneholder ricinolsyre og omega-6 fettsyrer, så når den masseres i hodebunnen, bidrar den til å øke blodsirkulasjonen som forbedrer hårveksten. Denne oljen fukter og pleier håret ditt naturlig.

Behandle hodebunnen og hårrøttene med ricinusolje

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med Ricinusolje Hårmaske med ricinusolje

Så håret ditt kan også skinne

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med ricinusolje

  1. Forhindrer hårtap

Du kan bruke ricinusolje blandet med bukkehornkløverfrø pulver en gang i uken og bruke den som en hårmaske. Dette forhindrer håravfall og gjør også hårrøttene sterkere.

DIY hårmaske mot hårtap

Ricinusolje for vakker hud og hår behandler hårtap

  1. Hjelper med stye

Ricinusolje er kjent for sine kraftige antibakterielle egenskaper. Påfør en dråpe ricinusolje på stye minst to til tre ganger om dagen for effektive resultater.

Slik kan du også behandle stye

Castor oil treat stye for vakker hud og hår

  1. Behandler rynker

Ricinusolje kan imidlertid være et flott naturlig rynkemedisin. Det trenger inn i huden og stimulerer produksjonen av kollagen, som myker og fukter huden. Det forynger huden ved å gjøre den mykere og mykere. Påfør en liten mengde ricinusolje på rynket hud og la det virke over natten.

Farvel, rynker!

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med ricinusolje Behandler rynker

  1. Beroliger tørr hud

Ricinusolje lindrer tørr og flekkete hud. Hvis du lider av flassende føtter, spesielt om vinteren, kan denne oljen påføres sammen med knuste møllboller, noe som skaper en dyp eksfoliering og myker opp huden på fotsålen.

Personer som har veldig tørr hud eller hår kan bruke ricinusolje en gang i uken.

Ricinusolje er også gunstig for personer som lider av hudsykdommen atopisk dermatitt. Det er en hudtilstand som øker på grunn av klimaendringer og økende forurensning. Påføring av ricinusolje over hele kroppen kan hjelpe til med å gi næring til huden.

Hvis du har tørr hud, masserer du oljen inn i de berørte områdene

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med ricinusoljehelse

Ricinusolje virker som et naturlig middel som beholder fuktighet i huden, spesielt i vintersesongen, og beskytter hud og hår mot støv og varme.

  1. Lindrer forstoppelse

Ricinusolje fungerer også som avføringsmiddel. Forskere har funnet ut at den viktigste fettsyren i denne oljen, ricinolsyre, binder seg til reseptorer på muskelcellene i tarmveggene. Dette får disse musklene til å trekke seg sammen og, som et resultat, lette avføringen og lindre forstoppelse. Oljen fungerer effektivt og raskt når den tas i løpet av dagen. Ta en dose på 15 ml av oljen en gang om dagen. Siden den har en veldig sterk smak, er det tilrådelig å kjøle den ned litt før du spiser den for å maskere smaken.

Midler mot forstoppelse

Ricinusolje for vakker hud og hår Fordeler med ricinusolje lindrer forstoppelse

Ricinusolje hjelper mot ulike hudsykdommer som atopisk dermatitt

7 fordeler med ricinusolje for hud- og hårbruk