Det alle vet om roseolje er at den er hentet fra kronbladene på rosen og at du må betale veldig dyre summer for den rene essensielle roseoljen. Men hva som avgjør den høye prisen på roseolje og om du kan trekke ut den verdifulle oljen fra hvert roseblad, vil vi gjerne finne ut nedenfor.

Først og fremst vil vi definere betydningen av roseolje. Alle kjenner duften av rosenblomstringen. Denne duften ville ikke vært mulig uten den essensielle oljen som finnes i kronbladene.

Det er tusenvis av tusenvis av roser på planeten som alltid er behagelige for øyet, men bare noen få av dem er godt egnet for å lage roseolje. De tre mest kjente og mest verdifulle rosetypene som er verdsatt i parfyme og aromaterapi er Rosa Damascena og Rosa Sentifolia. Nummer tre, Rosa Alba, er den eneste hvite rosen fra hvis blomster man trekker ut den edle duftende oljen.

1 liter roseolje fås fra rundt 4 tonn kronblad

roseolje dekker helt naturlige eteriske oljer

Typer roser som duftoljen er hentet fra

 Rosa Damscena ble brakt til Europa av Damscus for rundt 300 år siden og vokser i mange spesialistområder. De mest suksessrike produsentene over hele verden, hvis roseolje er preget av utmerket kvalitet, er Frankrike, Bulgaria, Tyrkia og India.

Rosa Damscena er den mest kjente rosesorten som ble brakt til Europa fra Damaskus for rundt 300 år siden

roseoljetradisjon tidlig på morgenen

Søknad og effekt

Rose eterisk olje brukes til fremstilling av mange kosmetiske produkter. De beste og dyreste parfymer i verden lukter i dager etter at de har blitt brukt, bare på grunn av roseoljen, som gjør enhver parfyme til et mesterverk selv i små mengder.

Rose olje pyntet. Selv om denne setningen høres overfladisk ut, kan man bare si seg enig i den. Den edle duften av rosen har samtidig en antidepressiv og afrodisiakum effekt. Den delikate duften berører hjertet og personen føler ren lykke.

De fineste produktene innen parfyme og kosmetikk inneholder verdifull roseolje

rose oljetradisjon små mengder høy pris

roseoljetradisjon

Bortsett fra de psykologiske effektene, kan roseolje sees på som det beste naturlige middelet for alle slags hudirritasjoner. For daglig hudpleie bør du blande litt roseolje i hver krem ​​og salve. Effekten blir umiddelbart synlig.

Den helt essensielle oljen til rosen har også en intern applikasjon. Ved alvorlige migreneanfall og menstruasjonssmerter hjelper en dråpe roseolje oppløst i vann på et blunk. Rosenoljen sies også å ha blodrensende og avføringsegenskaper.

Gjennom destillasjonsprosessen får du den duftende oljen ut av rosenbladene

parfyme produksjon 2

Så langt har roseolje ingen utløpsdato

rose olje tradisjon prosessen slippe

rose oljetradisjon sentifolia

varighet

Den rene roseoljen er et av få naturlige produkter som ikke har noen utløpsdato. Det kan sies at roseolje varer evig og ikke mister noen av de utmerkede egenskapene. Det er en av grunnene til at den endelige prisen på roseolje er så høy.

Verdensberømte parfyme navn har verdsatt roseolje spesielt høyt i flere tiår

rose oil tradisjon produksjonsteknologi chanel

Mange antidepressive og afrodisiakale egenskaper tilskrives roseolje

roseolje

rose olje tradisjon damaskus rose

Produksjon

Produksjonen av roseolje skjer gjennom destillasjonsprosessen. Den gamle produksjonstradisjonen er fortsatt opprettholdt, og selv om teknologiene er godt avansert i dag, er det ingen kjent “moderne” måte å få større mengder roseolje raskere. Det sies at omtrent en liter rosenolje er hentet fra fire tonn rosenblad. Prisen for en liter roseolje er for tiden € 12.000. En annen grunn som begrunner prisen er det faktum at rosenblader må plukkes og sorteres utelukkende for hånd. Det er også visse tider på døgnet når eterisk oljenivå i rosenbladet er høyere. Det har blitt funnet at høsten 04:00 er den mest givende tiden for roseoljeindustrien. På grunn av fuktighet og temperatur ved daggry, frigjør rosen mye mer eterisk olje enn på andre tider av dagen.

Prosessen med å lage det er kjedelig, men oljen som utvinnes lønner seg definitivt til slutt.

Rosen føler seg hjemme i områder som er rike på naturlig mineralvann

roseoljetradisjon og omsorg

rose oljetradisjon produksjonsteknologi

Blomstene plukkes og sorteres for hånd

Rose oljetradisjon plukket

Rose oljetradisjon plukket

rose olje tradisjon produksjon

Rose oljetradisjon leste opp kronbladene

rose olje tradisjon prosess

Produksjonen er arbeidskrevende, presis og ganske tradisjonell

rose olje tradisjon arkiv

rose olje tradisjon kjøpe rose olje produksjon

rose oil cover picture