Rosmarin (latin: Rosmarinus officinalis) kommer opprinnelig fra Middelhavsområdet og har vært et populært krydder og en effektiv medisinsk plante her i landet lenge samtidig. Den inneholder verdifulle eteriske oljer og andre sunne stoffer som har mange positive effekter på den menneskelige organismen. Nedenfor finner du ut hva disse er og hvordan du kan bruke denne bemerkelsesverdige planten til praktisk bruk. Vi vil også fortelle deg hvordan du kan tilberede rosmarinolje selv.

Rosmarinolje og friske kvister skaper en ekstra middelhavsstil hjemme

raosemary olje fantastisk planteeffekt

Hva er de positive effektene av rosmarinolje ?

Oljen bærer logisk de verdifulle ingrediensene i selve planten, som er så sunne og helbredende for kropp og sinn. Den viktigste av disse er: essensielle oljer som kamfer, borneol, dadler, bornylacetat, karnosol, tymol, estere, pinen, linalool samt tanniner, flavonoider, saponiner og bitre stoffer.

Mange av disse ingrediensene er ennå ikke tilstrekkelig undersøkt. Ikke rart at rosmarin har så mange helbredende effekter på organismen vår.

Det er vitenskapelig bevist at det er bra for fordøyelsen og hjelper med mange gastrointestinale plager. I tillegg har rosmarin en lysende effekt og anbefales på det sterkeste som en ledsagende behandling for mild til moderat depresjon og angst. Samtidig har den gode urten en veldig positiv effekt på nervesystemet og forbedrer søvnen. Hukommelse og fokus har også stor nytte av det.

Glatt og ren hud med rosmarinolje

ren hud med rosmarinolje

I utgangspunktet styrker rosmarin immunsystemet fordi det har en ekstremt god antibakteriell og antiviral effekt. Dette gjør det til et egnet middel for forkjølelse og infeksjoner, samt akne og eksem. Selv den irriterende cellulitten påvirkes positivt av vanlig massasje med rosmarinolje. Huden nyter ikke bare de fordelaktige effektene av rosmarin, men også håret vårt. En kur av rosmarinolje gjør dem mye skinnende og mer holdbare enn vanlig.

Rosmarinolje fungerer som en balsam for håret

hårpleie av rosmarinolje

I tillegg til de ovennevnte skjønnhetseffekter, lindrer rosmarinolje også ubehagelig muskelspenning og revmatiske smerter og stimulerer blodsirkulasjonen. Dette forbedrer deretter blodsirkulasjonen og hender og føtter blir fine og varme. En flott tilleggseffekt av rosmarin som en fersk urt, røkelse eller olje er at planten driver bort de fleste insekter på veldig kort tid, og du har ro på balkongen eller i hagen.

De vanlige måtene å bruke rosmarinolje på

Som med andre oljer er det en hovedforskjell mellom den helt naturlige, essensielle rosmarinoljen og dens variant som duftolje. For eksempel bør den andre oljen aldri brukes på huden eller som et generelt middel. På det meste er den egnet for duftlampen. Men det er best å bruke et naturlig produkt der også. Du kan overlate eteriske oljer av høy kvalitet til deg selv uten problemer. Det eneste viktige er at du definitivt bør fortynne disse med en baseolje som mandel- eller jojobaolje. Fordi ren rosmarinolje direkte på huden kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Den vanligste applikasjonen er å gni litt fortynnet olje på det berørte området, for eksempel på tinningene hvis det er migrene eller hodepine eller på de spente musklene i armen eller beinet.

Stol kun på økologisk kvalitet

rosmarinolje sunne effekter

Lag din egen rosmarinolje selv

Selvfølgelig ville det være optimalt å få en rosmarinolje av høy kvalitet i organisk kvalitet, fordi denne vanligvis også er destillert og derfor renere og lengre. Men du kan også tilberede en beroligende rosmarinolje selv. Dette fungerer med en baseolje, for eksempel olivenolje. Så din hjemmelagde olje er også ideell for mange kulinariske formål. Du kan bruke den til å foredle salater, antipasti og supper eller bruke dem som en flott gave fra kjøkkenet. Nedenfor er den enkle oppskriften på rosmarinoljen din.

Du trenger:

  • ferske rosmarinkvister av økologisk kvalitet, litt hakket
  • tilstrekkelig baseolje – ekstra virgin olivenolje
  • en tom, ren skruekrukke

Friske rosmarinkvister er perfekte for hjemmelaget olje

rosmarinolje og planteeffekt

Forberedelsen:

Ingenting er enklere enn det. Skjær de friske rosmarinkvistene i biter av like størrelse, vask dem av og tørk. Ha kvistene i glasset og hell basisoljen opp til glassets kant. Lukk godt. La stå på et kjølig, mørkt sted i ca 3 uker. Etter det er din rosmarinolje faktisk helt klar til bruk. Du kan ta ut grenene og filtrere oljen. Hvis du liker den dekorativt, kan du la en liten kvist ligge i den også. fullstendig!

Swing -briller er også veldig godt egnet for dette

Lag rosmarinolje selv

Hjemmelaget rosmarinolje som en liten, sunn suvenir

rosmarinoljeeffekter og bruksområder

Rosmarin lukter også godt når den tørkes

rosmarin olje frø plante sunt

Nyt denne virkelige naturskatten!

tips for påføring av rosmarinolje