Skål med safraneffekt

Saffroneffekt – hvorfor er dette krydderet uvurderlig?

Selv i antikken ble safran ansett som et luksuskrydder som hovedsakelig var forbeholdt de rike og velstående. Den edle krydder var et symbol på overflod, overflod og makt. De gamle grekerne og egypterne kjente dette krydderet godt og roste og priste det.

De hadde brukt safran ikke bare som et krydder til deilige retter, men også som et middel i naturmedisin. Da ble safran brukt til å bekjempe irriterende astma og hosteanfall, men også depresjon, søvnløshet og stress. Halsbrann, magekramper og tørr hud var blant plagene som gikk like bra takket være safranen.

Saffrontråder velges for håndSkål med safraneffekt

Det røde gullet foredler mat og er anerkjent som et naturlig middel

Saffroneffekt blomstrer

Egypterne og grekerne kjente og satte pris på krydderet i antikken

Safran effekt rose og safran sølv

Kvinnene foretrakk safran fordi det også hjalp mot menstruasjonssmerter, for menn var det et middel for tidlig sædavstøpning.

I middelalderens Europa ble det utkjempet kriger om safran og forfalskning av krydderet ble straffet med dødelige dommer.

Svært lenge hadde safran en pris som noen ganger var høyere enn gull.

Safran anbefales for begge kjønn for depresjon og problemer med det seksuelle systemet

Håndplukket safraneffekt

Svært sofistikerte desserter kan tilberedes med safran

Safran effekt rose og safran dessert

I dag setter vi pris på dette krydderet for dets aromatiske og helseverdier. Safran inneholder over 150 essensielle oljer og aromatiske forbindelser som har en forfriskende og til og med afrodisiakum effekt på den menneskelige organismen. Med sin intense duft og søt-bitre, litt skarp smak gir safran de forskjellige rettene en helt spesiell, unik tone.

Jo rødere trådene er, desto mer kvalitativ er safranen

Pakke med safraneffekt

Gjennom århundrene har det blitt gjort forsøk på å forfalske og farge safran

Saffron effekt midler

Funnene til moderne forskere tilskriver en rekke fordeler med safran. Krydderet sies å ha en positiv effekt på nervesystemet ved å forbedre læring og hukommelse. Hjerte- og sirkulasjonspasienter har også nytte av safraneffekten, som regulerer blodtrykket.

Effekten av safran er tonisk og afrodisiakum

Pakke med safraneffekt

Før du tar den, bør du oppløse safranen i væske

Saffroneffektbiter

Men hvis du gjør for mye av det gode og overdoser med krydderet, kan du forvente mindre hyggelige konsekvenser. Fordi det som regnes som en medisinsk plante med normalt forbruk, forårsaker forgiftning i større mengder. Hvis det tas mer enn 5 gram, kan svimmelhet, neseblod og i verste fall en eksisterende graviditet avsluttes. Overdosering over 10 gram kan ha de svært sannsynlige dødelige konsekvensene.

Vær nøye med kvaliteten på safranen og doseringen

Safran effekt garanti