Skogbading er navnet på den relativt nye helseterapien som kommer fra Japan. De kalles “Shirin-Yoku” og har blitt subsidiert av staten siden 1982 som effektiv forebyggende helsehjelp. Denne naturlige terapien har allerede etablert seg i dette landet og overbeviser flere og flere mennesker som lengter etter mer fred og balanse på en naturlig måte. Det er ikke for ingenting at mange naturterapeuter og villmarkspedagoger tilbyr skogbading som målrettet terapi i små grupper. Selvfølgelig kan du også praktisere denne avslappende skogsterapien alene. Derfor vil vi gjerne gi deg noen forslag og tips for å hjelpe deg med dette.

Slapp av gjennom mer oppmerksomhet i skogen

sunn skogbading naturlig terapi

Hvorfor er skogsbading så sunt??

Mange aspekter ved skogsterapi har en gunstig effekt på kropp, sinn og sjel. Og det er alltid nyere som du kan oppdage individuelt for deg selv. La oss starte med de fysiologiske fordelene først. Bare å dykke inn i den grønne skogen fyller lungene med mye mer oksygen og gir oss en skikkelig boost av energi.

En naturlig detox er i gang. Trær frigjør også terpener i luften. Dette er fytoncider, dvs. budbringersubstanser som vi deretter inhalerer. Gjeldende studier har allerede vist at terpener også har en positiv, sunn effekt på oss mennesker ved å øke antallet såkalte drepeceller i organismen og dermed redusere risikoen for kreft betydelig. Skogluften inneholder også mange sunne eteriske oljer, som i tillegg styrker vårt velvære og immunsystem.

Vær oppmerksom på de små tingene også

skogsbading mindfulness naturterapi

Og det er bare en liten del av selve skogsbadingen, fordi det mye viktigere elementet ligger i det psykologiske aspektet. Den fullstendige åpningen av sansene, som vi ofte ubevisst unngår i hverdagen. Den eksterne overstimuleringen av vår hektiske hverdag er for intens og akselerasjonen i vår digitaliserte verden for stor. Når du fordyper deg i naturen, praktiserer du hovedsakelig mindfulness. Evnen til å være fullt klar over her og nå og føle hvert pust. Og det er nettopp det som bremser og leder oss til det indre sentrum, hvor vi føler oss veldig trygge. I skogen husker vi intenst det rustikke, evige båndet til naturen, som gir næring og helbredelse for oss.

Nyt den harpiksholdige duften av sommer i en barskog

natur sunn effekt skogbading

Hvordan praktiseres skogbading?

Det er faktisk relativt enkelt. Men du trenger ikke å sammenligne det med vanlig gange. Skogbading er noe du gjør veldig bevisst og med konsentrasjon. Du bare fordyper deg i naturen med alle dine sanser. Det er mange enkle øvelser du kan gjøre, for eksempel å mentalt henge alle bekymringene dine, negative tanker og frykt på et tre. Bevisst å berøre den grove barken på trestammene og den myke mosen og føle overflaten selv med lukkede øyne. Å klemme stammen til et bestemt tre og bare la deg falle med lukkede øyne.

Ta deg god tid og vær forsiktig

treterapi natur skog bading sunt

Hvis du allerede praktiserer pranayama, yoga eller meditasjon, er det selvfølgelig en god tid å gjøre det hvis du har lyst. Skogbading kan også kombineres perfekt med Earththing. Den fordelaktige effekten øker mange ganger med bare føtter.

Du kan også bade i skogen i parken

skog bading sunn park naturterapi

Stol på de helbredende urkreftene i naturen og bli aktiv. Fordyp deg i skogen og finn din gylne middelvei, der det ikke er noe stress og hvor du føler deg virkelig trygg!

Øv på skogsbading så ofte som mulig

Tren naturlig terapi i skogbading

shinrin yoki forest bading sunn terapi

skogsbading sunn terapi fra japan

skogsbading natur sunn terapi

skogsbading naturlig terapi sunne effekter

tips om skogbadeffekt

trene skogsbading sunt

skogbadeffekt av sunn naturlig terapi