De fleste av dere er sannsynligvis kjent med en eller annen form for det som kalles en japansk vannkur. Kort fortalt handler dette om å drikke varmt vann om morgenen på tom mage. Denne typen vanntoksis sies å ha mange helsemessige fordeler og styrke kroppen og sjelen. I dag vil du lære mer om effekten av den japanske vannkuren og hvordan du utfører den riktig. Les alt i ditt eget tempo, og prøv det selv hvis du vil.

Den japanske drikkekuren sies å øke trivsel og livsenergi  

japansk vannbehandling drikke et glass varmt vann om morgenen

De mange fordelene med den japanske vannbehandlingen

Denne drikkekuren gir ikke bare kroppen vår mer væske. Timingen er ekstremt viktig her, fordi tidlig på morgenen, på tom mage, gjør varmt eller lunkent vann underverker. Etter den nattlige detox -prosessen som skjer under søvn, hjelper vannet kroppen mye lettere med å skille ut giftstoffer og avfallsprodukter.

Fordøyelsen stimuleres og avføringen reguleres. Væsken som gikk tapt ved svette i løpet av natten byttes ut. Du kan kjenne et nytt utbrudd av energi. Hud og hår har også indirekte fordeler av det. Ansiktet lyser så mye mer og hodebunnen tørker ikke ut. Etter en stund stimuleres stoffskiftet også, og du får ikke noe matlyst. Dette reduserer antall kalorier per dag, og du kan også gå ned i vekt samtidig. Drikkekuren er imidlertid ikke en mirakelkur. Et balansert kosthold og regelmessig mosjon i frisk luft er også ekstremt viktig for sunt vekttap.

Bærekraftig vekttap er en kompleks sak 

japansk vannkur for slanking

Denne drikkekuren anbefales spesielt for følgende sykdommer og plager: 

  • diabetes
  • høyt blodtrykk
  • gastritt
  • forstoppelse
  • utmattelse
  • Fedme

Den japanske vannbehandlingen går hånd i hånd med en vakrere hudfarge 

japansk vannbehandling vakker hud

Slik fungerer den sunne drikkekuren

Japanerne har opprettholdt denne morgenrutinen i tusenvis av år. Bortsett fra de mange helsemessige fordelene, kan dette også skyldes at det er veldig enkelt å oppnå. Drikk faktisk ca. 600 ml (tilsvarende fire små glass) varmt eller lunkent vann hver morgen umiddelbart etter at du har stått opp. Gjerne kran eller mineralvann. Mousserende vann er ikke egnet for dette. Først da bør du pusse tennene og utføre alle de andre oppgavene du må gjøre om morgenen, for eksempel morgendusjen. På denne måten venter 45 minutter til frokosten lykkes uten problemer. En kort yogasession eller jogging er også perfekte løsninger for å få dagen godt i gang.

Ekstra tips: Hvis det er mulig, unngå å drikke væske i minst to timer etter måltider for å holde fordøyelsen optimal.

Trening kort tid etter å ha drukket vann har en enda bedre effekt 

japansk hydroterapi jogging

For hvem kan den japanske vannkuren ha bivirkninger??

Denne naturlige drikkeplanen har faktisk ingen bivirkninger som de fleste kjemiske stoffer eller noen urter og krydder. I noen spesifikke tilfeller bør du imidlertid være forsiktig og søke råd fra legen din på forhånd. Dette gjelder for eksempel nyre- og hjertesvikt, så vel som andre kliniske bilder og klager der man bare får drikke en liten mengde væske.

Start med mindre vann og øk deretter mengden sakte 

japansk vannterapi drikke varmt vann om morgenen

Konklusjon:

Den japanske vannkuren er en gammel metode for å rense kroppen og gi den mer frisk energi. Det har mange positive effekter og kan brukes vellykket for noen av de vanligste plagene i vår tid. Gjør dette til din morgenrutine og start dagen frisk og sunn. Kombiner vannkuren med et sunt kosthold, godt humør, mye latter og regelmessig mosjon i frisk luft og vær frisk!

Den japanske vannkuren er definitivt verdt det 

sunn slankende japansk vannbehandling

Du kan deretter gjøre dine favoritt morgenøvelser

japansk vannterapi varme vannøvelser hjemme

… og spise en sunn frokost litt senere

japansk hydroterapi god ernæring

… eller nyt en kort meditasjon 

japansk vannterapi morgenyoga

Av og til kan du finpusse vannet med honning, sitron eller kanel 

japansk vannbehandling varmt vann med sitron og honning

Det viktigste er at vannet ikke drikkes kaldt

japansk vannterapi drikke varmt vann om morgenen

tips til japansk vannbehandling japansk vannbehandling varmt vann senker høyt blodtrykk japansk vannbehandling varmt vann te om morgenen japansk hydroterapivann med sitron om morgenenjapansk vannbehandling varmt vann effekt