Den vanlige forkjølelsessesongen er rett rundt hjørnet. Kastanjer og eikenøtter modnes, de første bladene faller fra trærne. Det vil ta en stund før november kommer med morgentåke. Hakket vær og fuktige værforhold gjør at mange blir forkjølet hver høst. De som bruker offentlig transport for å komme seg på jobb er spesielt utsatt. Personer med forkjølelse tar ikke hensyn til tilstrekkelig hygiene, hoster og nyser i håndflaten og holder deretter på offentlig transport, bakterier kan spre seg raskt i den kalde årstiden. Bakterier og andre patogener kan også raskt komme i omløp via mynter og sedler.

Slik kommer du deg frisk gjennom høsten

Slik kommer du deg frisk gjennom høsten

Les hvordan du effektivt kan beskytte deg mot forkjølelse om høsten og hvilke akutte tiltak som hjelper umiddelbart hvis du har blitt forkjølet eller har influensa. Fremfor alt, med et sunt kosthold og tilstrekkelig tilførsel av vitaminer, vil du bidra til å overleve høsten og den kalde årstiden på en sunn måte og med et sterkt immunsystem.

Et eple om dagen holder doktoren borte

I regnvær, sørg for å spise fersk frukt og grønnsaker hver dag. De verdifulle vitaminene kan raskt gå til spill under tilberedningen, med en tilberedt rå grønnsaksalat gjør du hele organismen en spesiell tjeneste. For å gjøre dette, gni et eple med kjøkkenristen og rist to til tre gulrøtter. Rosiner eller tranebær med sukker gir en naturlig sødme uten å belaste deg med for mange kalorier. Saften av en ferskpresset sitron eller lime gir også vitamin C. Vitamin C spiller en avgjørende rolle for immunsystemet, ettersom det stimulerer aktiviteten til de hvite blodcellene. Disse cellene i blodet er ansvarlige for å ødelegge patogener som virus og bakterier.

Slik kommer du deg gjennom høsten sunne epler, frukt og grønnsaker

Siden det ikke alltid er mulig å få tilgang til et stort utvalg av fersk frukt og grønnsaker, spesielt om høsten og vinteren, nøyer mange seg med naturlige kosttilskudd. Du kan finne ut hvilke av disse preparatene som virkelig fungerer og hva du bør synes om kosttilskudd fra supermarkedet i denne gratis guiden: https://www.natur-journal.info/. Supermat sikrer stabil helse, ikke bare i den kalde årstiden.

Det er ingen urt mot virussykdommer

Medisin har lett etter en kur mot virussykdommer lenge. Virus regnes ikke som levende vesener av forskere. Hvis du angriper kroppsceller, kan DNA -trådene, som ofte kalles virus, formere seg raskt. Noen virus stimulerer menneskelige celler til å dele seg som et virus. Virussykdommer av denne typen er vanligvis dødelige. Hvis du er forkjølet med eller uten feber, er det fortsatt noen få ting du kan gjøre for å beskytte deg mot smittespredning. Umckaloabo fra apoteket er en urtemedisin, den består av en rot som forekommer naturlig i Afrika. Hvis du tar den anbefalte enkeltdosen annenhver til tre timer i begynnelsen av infeksjonen, stoppes forkjølelsen på en pålitelig måte.

Influensabølge kvinne med lommetørkle

Vitamin C -pulver, som er hentet fra acerola -kirsebæret, kan også bidra til å lindre symptomene på forkjølelse. Sitron smaker ikke bare deilig som en varm drink, varmen dreper også patogener i halsen. Ha en teskje skogs honning i den varme sitronen, dette har en liten antibakteriell og antiinflammatorisk effekt. Hvis du har ondt i halsen, løser du opp vitamin C -pulveret i en salvie eller fennikelte, disse medisinske plantene utfolder sine gunstige helbredende krefter, spesielt i halsområdet.

Sitronsyltetøy i glass

Ingefær og hvitløk stimulerer blodsirkulasjonen og styrker immunsystemet. Begge knollene har vært kjent som naturlige medisinske planter i hundrevis av år, selv om ingefær i Europa ikke ser tilbake på en så lang tradisjon som i asiatiske land. Hvitløk og ingefær kan ikke bare brukes daglig som akutt medisin mot forkjølelse, ingefærte kan også brukes forebyggende for å stimulere stoffskiftet og styrke immunsystemet. Statistisk sett blir folk som har en hvitløksdag en gang i uken sjeldnere syke om høsten og vinteren. Fersk hvitløk, tynt skiver, smaker deilig med en klype salt på en sandwich.

Slik kommer du deg gjennom høsten frisk ingefær og hvitløk

Når til legen med forkjølelse?

Hvis du får feber som ikke går over av seg selv etter tre dager, bør du oppsøke lege. Det er bakterier, som streptokokker, som, hvis de ikke behandles, kan infisere organer som hjerte, lunger, lever eller nyrer. En mild forkjølelse kan raskt bli til en alvorlig sykdom. Vaksinasjon kan i mange tilfeller hjelpe mot influensa, den virkelige influensaen. Hvis du har blitt smittet, kan du bruke de naturlige kosttilskuddene og hjemmemedisinene beskrevet ovenfor for å redusere symptomene på influensa. Hvile og mye søvn hjelper på enhver sykdom. Unngå om mulig stress, da dette har en skadelig effekt på sykdomsforløpet.

Hvordan komme seg gjennom høsten feber sunt