Stadig strukket hodeholdning, som i den såkalte mobiltelefonhalsen, ser ikke bare uattraktiv ut, men fører til muskelspenninger og kroniske nakkesmerter. De fleste av oss har lagt merke til dette mange ganger. Likevel er vi opptatt med smarttelefonen vår for ofte og for lenge. Statistikk viser at mennesker i Tyskland utfører aktiviteter på mobiltelefonen i gjennomsnitt to timer om dagen. Snap Chat, Facebook, WhatsApp og Co. tilbyr mange muligheter for dette. Usunn nakkestilling blir sakte men sikkert en skadelig vane. Finn ut nedenfor hvorfor mobiltelefonangrep skader oss og hvordan du kan forhindre dem.

Overdreven bruk av smarttelefonen kan forårsake hakk i mobiltelefonen

tips for å forhindre mobiltelefonveiv

Hvorfor er mobiltelefon nakke usunt??

Hodet vårt veier i gjennomsnitt 5-6 kg og belaster ikke ryggen i normal stående stilling. Med større forebygging trekker imidlertid tyngdekraften hodet mer og mer nedover, og på sikt er livmorhalsen overbelastet. For eksempel, med 45 grader fremoverlent, utgjør denne belastningen omtrent 22 kg, noe som ikke er akkurat lite for ryggvirvler og intervertebrale skiver.

I tillegg er musklene i nakkeområdet krampe og spente fordi de hele tiden prøver å kompensere for den dårlige holdningen. Mangel på trening og lite trening i hverdagen gjør symptomene enda verre, og irriterende nakkesmerter og hodepine er resultatet i de fleste tilfeller. Du kan imidlertid komme til bunns i disse med noen få enkle atferd og i beste fall til og med forhindre dem. Nedenfor er våre 5 beste tips mot mobbing.

Å sitte for lenge foran datamaskinen fører også til kroniske smerter

mobiltelefoner viktige tips

Dårlig holdning skaper også en skjemmende dobbel hake og rynker på nakken

unngå dobbel hake og mobiltelefon

Med disse 5 tipsene kan du forhindre mobbing

  • # 1 Sørg for å opprettholde riktig holdning

Hold mobiltelefonen din i øyehøyde så mye som mulig og bli gjentatte ganger oppmerksom på din egen holdning og korriger den. Det skal under ingen omstendigheter være en pukkel. Hvis du holder smarttelefonen litt lavere, senker du øynene på den og ikke hodet.

Så livmorhalsen blir spart enormt

tips for mobiltelefon sprekker

  • # 2 Slapp av øynene i mellom

Ta en titt på avstanden fra tid til annen. På denne måten slapper du av nakke muskler og øyne samtidig. Nyere studier har vist at muskler i øynene er direkte forbundet med de andre musklene i kroppen. Hvis øynene er slitne og spente, reflekterer dette også på nakke- og ryggmuskulaturen på lang sikt.

Legg igjen hodet på hendene og bøy deg bakover

slappe av mot sprekker på mobiltelefonen

  • # 3 målrettede balanse- og tøyningsøvelser

For å bevisst motvirke den ensidige belastningen på nakkemuskulaturen, kan du gjøre enkle øvelser 2-3 ganger om dagen. På denne måten slapper du av de trange musklene og mobiliserer brystryggen samtidig. Slik fungerer en hurtigvirkende strekk:

Bare stå med ryggen mot veggen. Skyv hodet tilbake mot veggen. Prøv å skyve haken så langt ned som mulig mot kragebeinet. Hold deg i denne stillingen i ca 20-30 sekunder. Pust inn og ut jevnt.

  • # 4 mer fysisk aktivitet

For en god trening av hele kroppsmuskulaturen bør du uansett bringe mer bevegelse inn i livet ditt. Det være seg med korte turer etter jobb, trapper, gå til kontoret, yoga, sport, dans. Hvis det er mulig, kombiner flere av dem og ta vare på din kondisjon og velvære på lang sikt.

Så slapp av i nakkeområdet og åpne brystet samtidig

yoga utgjør mot mobiltelefonveiv

  • # 5 Smartphone timeout er et must

Ikke la mobilen styre livet ditt og fritiden. Så unne deg noen time-out for mobiltelefoner ved å gå ut i frisk luft, meditere eller ha hyggelige samtaler med venner og kolleger. Unngå ubevisst å nå smarttelefonen din, og ikke avhengig av den.

Bruk informasjonsteknologi klokt og med måte

tips og triks for mobiltelefoner

Nær også nakkeområdet med en fuktighetsgivende krem

enkle øvelser mot mobiltelefonsprengning

Øv på oppmerksom mobiltelefonbruk på kontoret også

mobiltelefon nakke symptomer tips mot det

tips mot mobiltelefonangrep

Bruk begge tommelen når du sender tekstmeldinger for å forhindre tommel fra mobiltelefonen

mobiltelefon nakke tips mot smerter

Hvis det er mulig, bytt finger eller bruk stemmefunksjonen

Tekstmeldinger kan føre til telefonsamtaler

Du kan finne en annen enkel og effektiv øvelse mot mobilnicks i denne videoen: