Førstehjelp for stressavlastning: Hvordan overvinne panikkanfall

Hver person har en personlig grunn til det konstante stresset. Dette må forstås, og etter det bør du se etter måter å overvinne stresset eller, hvis det ikke er mulig – å leve med det. Dette er imidlertid en pågående oppgave.

Stressavlastning – tips og strategier

stressavlastningstips helse livsstil

Vi trenger alltid noe som hjelper oss raskt. I hverdagen har vi noen ganger panikksituasjoner som vi rett og slett må overvinne raskt. Dette er for eksempel stressende situasjoner på jobb, risiko for ulykker og så videre. Følgende strategier for å overvinne panikk relaterer seg til slike presserende situasjoner.

Imidlertid tar de ikke opp behovet for en dypere forståelse av hvorfor du kommer i slike situasjoner i utgangspunktet.

Stressavlastning – råd om hvordan du kan overvinne stressende situasjoner

stressavlastningstips tar deg god tid

Men la oss gå tilbake til trinnene du bør ta i en kritisk situasjon for å holde deg tilregnelig under stress.

Ta deg god tid når du ikke har tid!

Denne uttalelsen kan virke litt forvirrende i begynnelsen. Imidlertid, hvis du eksperimenterte, ville du oppdage at 90% av «ingen tid» -situasjonene er en illusjon. I hverdagen betyr “ikke å ha tid” vanligvis at du planlegger urealistisk eller at du er overbelastet. I begge tilfeller må du være oppmerksom på dette. Hvis det er en oppgave du ganske enkelt ikke kan utføre i den tildelte tidsrammen, er du hjelpeløs mot den. Ta deg tid og tenk på feil prioritet eller urealistisk krav som setter deg under tidspress til tross for at du er svært effektiv. Tenk på hva du må gjøre for å gjøre timeplanen mer realistisk. Kanskje er det mer intelligent å snakke med teamlederen din om at du bør utsette oppgaven og i stedet utføre arbeidet på en mer kvalitativ måte. Eller du bør spørre deg selv kritisk om hva du faktisk kan gjøre i dag og hva du kan gjøre de neste dagene. Pausene for strukturering i stressende situasjoner sikrer at du kan gjøre mer i det lange løp og at du forblir rolig.

Sett prioriteringer

redusere stress tips være sliten

Organiser tiden din ordentlig

stressavlastning stress arbeidsplass organisere tid

Pust ut følelsene av panikk

Har du allerede trent tøft? Har du noen gang vært i stand til å puste skikkelig mens du gjorde Pilates eller yoga? Når du har prøvd denne metoden for å puste dypt og jevnt for å overvinne stress, vet du at det virkelig fungerer. Selv i kritiske tilfeller vil riktig pusteteknikk hjelpe deg med å komme til deg selv, logisk vurdere situasjonene og gå tryggere gjennom livet.

Lær å puste ordentlig

stressavlastningstips yoga puster skikkelig

Ikke vær redd for å uttrykke frykten din

Grunnen til at vi er dominert av frykt er ofte denne: vi ønsker ikke å håndtere dem. Tenk nøye over hva du er redd for. Prøv å se på temaet objektivt og, hvis mulig, uten følelser. Ethvert panikkanfall er en god avtale å gjøre. Så de ubehagelige hendelsene i hverdagen vil være begynnelsen på en varig overvinning av stress.

Hva er det verste som kan skje??

Her er en annen strategi som mange bruker for Stress lettelse hjelper. Tenk på det verste som kan skje. Er det virkelig viktig? Bringer den verste mulige startsituasjonen virkelig ingenting positivt med seg? Når du analyserer dine stressende situasjoner på denne måten, lærer du vanligvis at du sitter fast på ting som faktisk ikke er kritiske. Slike hensyn har en avslappende effekt på sjelen din og bidrar til din selvutvikling.

Tenk nøye over situasjonen

redusere stress panikkanfall gjør de riktige tipsene

Ikke prøv å være perfekt

Perfeksjonisme ligger bak frykten til mange mennesker rundt om i verden. Du streber etter det umulige: ikke gjør feil! Hva har vi mot feil? Hva representerer de egentlig? En og samme ting kan være feil eller riktig, avhengig av synspunktet den settes fra. Hvis vi ikke eksperimenterer og ikke prøver å løse ting og situasjoner på vår egen måte, hvordan vil vi utvikle oss i livet?

Tenk deg noe godt!

I en dårlig situasjon kan du mentalt overføre deg selv til et hyggeligere sted og, takket være fantasien, møte andre mennesker. Tenk på tingene du liker i livet. Så du vil ikke glemme at selv det verste i livet har en slutt, og så kommer en ny fase der du kan gjøre noe bedre for deg selv og for ditt eget liv.

Hvem vil ikke slappe av på stranden??

stressavlastning strand slappe av tips helse livsstil

Tenk på fine opplevelser

stressavlastning vakre steder visualisere strandmor datter

Snakk om det

Ikke bekymre deg for hva folk synes om deg når de snakker om frykten din. De fleste av dem vil til og med takke deg for at du tar opp temaer som er tabu for deg. Mesteparten av tiden, hvis du snakker mye om noe som virker veldig viktig for deg, er det ikke så farlig som du kanskje tror.

Venner kan hjelpe i vanskelige situasjoner

redusere stress venner diskuterer problemer

Finn trøst i enkle dagligdagse ting

Alkohol, sigaretter og andre sentralstimulerende midler er en midlertidig løsning på stressende situasjoner. De gjør problemet vanskeligere. Prøv heller å finne trøst i hverdagslige sysler. Dette kan bare være en kaffe og en prat med en god venn. Hvor lenge er det siden du tok en lang tur i parken? Hva liker du fortsatt som du ikke har gjort på lenge??

Nyt de små tingene i livet

stressavlastning, ta deg tid til å slappe av og tenk på det

Ha det gøy med venner

redusere stress samtale blant venner som har det gøy

Nyt livet til det fulle

stressavlastningstips nyt livet

Turer er en fin måte å tilbringe fritiden på

redusere stress ta en tur i parken slappe av

Belønn deg selv

Fremskrittene i å overvinne panikkanfall og stressende situasjoner bør ikke undervurderes. Dette er en stor prestasjon, og du bør unne deg selv etter å ha gjort fremskritt i denne forbindelse. Kjøp deg en fin ny kjole eller gå ut på en flott restaurant for et måltid! Ha det gøy i livet og la mindre plass til de ubehagelige tingene. Poenget er at dette er strategien som fungerer mest effektivt for å redusere stress.