Til tross for den andre koronabølgen, økende antall infeksjoner og fallende temperaturer, må vi ikke fortvile. Fordi desperasjon aldri har gitt deg noe godt. Det er mye viktigere akkurat nå: vær så trygg som mulig, beskytt deg selv og andre og styrk ditt eget immunsystem. Du er sikker på å kjenne de nødvendige beskyttelsestiltakene under Covid-19-pandemien. I dag vil vi heller gi deg flere tips som vil gi nyttig støtte for helsen din. Bli hos oss og finn ut mer om det nedenfor.

Riktig ernæring er avgjørende for et sterkt immunsystem

fersk fruktjuice styrker immunsystemet

Hvordan styrker jeg immunsystemet mitt?

Et sterkt immunsystem er vår naturlige beskyttelse mot patogene virus, bakterier, sopp osv. Å holde det i best mulig stand er ikke alltid så lett. Fordi daglig stress, bekymringer, mangel på trening, dårlig ernæring og mindre søvn ofte gir oss problemer.

Nå er det også dårlig vær, mangel på lys og høstblues. De følgende 10 tipsene kan hjelpe deg med å kontrollere det og holde immunsystemet ditt på farten.

1. erklære krig mot vitamin D -mangel

Det har lenge blitt bevist at D -vitamin er en av de viktigste for kroppens immunsystem. Organismen kan produsere dette selv, spesielt når sollys faller direkte på huden vår. Det er derfor viktig å være ute i solen regelmessig og ta korte turer selv på tåkete dager. Du bør også konsumere mer mat rik på vitamin D og muligens få et godt kosttilskudd som er rikt på dette vitamin D fra legen din eller apoteket. Kombinasjonen med sink og vitamin C øker immunforsterkende effekten enda mer.

Dagslys øker serotoninnivået vårt samtidig og gir et bedre humør

styrke immunsystemet vitamin d

2. Få nok søvn

Immunsystemet vårt styrkes under søvn. Immuncellene har muligheten til å oppleve en såkalt omstart og lade seg opp med ny energi og styrke. Det er derfor avgjørende å få nok søvn hver natt og å legge seg før midnatt hvis mulig. For voksne er 7 til 8 timers søvn helt normalt hvis du vil styrke immunsystemet.

Senstigende er vanligvis mindre utsatt for infeksjoner

Styrke immunsystemet, få nok søvn

3. Skiftevis dusj

Kald-varme vekslende dusjer gjør virkelige underverker, spesielt om morgenen før frokost. De sikrer ikke bare en energisk start på dagen, men styrker også immunsystemet vårt. Kroppen forsynes godt med blod og stoffskiftet stimuleres.

4. Tørr børsting

Denne eldgamle helsemetoden påvirker kroppen på lignende måte som kontrastdusjer. Derfor bør du tørke børsting om morgenen eller om ettermiddagen. Dette fjerner vekten og døde celler fra vårt største organ, huden, og aktiverer kroppen. Denne typen hudavgiftning vekker og styrker også kroppens eget immunforsvar.

Bruk bare børster med naturlige børster

tørr børstemiddel mot cellulitter

5. Aktiver tymuskjertelen

Thymus ligger i den øvre tredjedelen av brystbenet, mer presist under den. Dette har en ganske viktig rolle i riktig funksjon av immuncellene våre. De er så å si “trent” til å spore opp farlige patogener. Du kan støtte immunsystemet ditt enda mer ved å aktivere tymuskjertelen. Sjekk hvordan du enkelt kan gjøre det ved å trykke her.

6. Reduser stress

Som kjent fører kronisk stress til at vårt kortisolnivå stiger bærekraftig. For immunsystemet vårt kan dette sammenlignes med gift. Immuncellene føler seg forstyrret i sin vitale funksjon og kan ikke lenger tilby kroppen den nødvendige beskyttelsen. Du blir mer og mer utsatt for virus og bakterier. Så sørg for å gjøre noe med det tidlig ved å bruke en stressavlastende teknikk regelmessig. Meditasjon, autogen trening, progressiv muskelavslapping eller pranayama er noen av de mest populære og effektive som vi kan anbefale.

Styrke ditt eget immunsystem gjennom meditasjon

meditasjon styrker immunsystemet

7. Ler så mye som mulig

Du hører det så ofte: Latter er den beste medisinen! Vi tror også bestemt at denne uttalelsen er helt sann. Fordi latter umiddelbart løfter humøret og stimulerer frigjøringen av lykkehormonene serotonin, endorfin og dopamin i hjernen vår. En lengre latter kan til og med sammenlignes med aktiv fysisk trening, fordi den nøytraliserer giftstoffer, brenner kalorier, beriker kroppscellene med mer oksygen og trener magemusklene. Alle gode betingelser for et sterkt og intakt immunsystem.

Vitenskapen om gelotologi forsker på de mange helsefordelene ved latter

styrke immunsystemet le mer

8. Ikke glem ditt daglige eple!

Du vet allerede: et eple om dagen holder legen unna. Og ikke rart. Fordi de runde, saftige fruktene ikke anses å være noen av de sunneste i dette landet for ingenting. Den gode nyheten: eplesesongen har lenge begynt. Så la oss gå! Epler gir kroppen verdifulle vitale stoffer som vitamin C, betakaroten, pektin og polyfenoler. De er en effektiv hjelp mot den såkalte overforsuring av kroppen, som ofte øker om høsten og vinteren.

9. Drikk alkalisk vann

Å drikke mye stille vann og usøtet urt- og fruktte er en av de beste tingene du kan gjøre hvis du vil styrke immunsystemet. På denne måten er kroppen alltid tilstrekkelig hydrert og skadelige giftstoffer fjernes fra kroppens celler mye raskere og mer effektivt. Det ville være enda bedre å drikke alkalisk vann oftere, for eksempel fra en kobberflaske av høy kvalitet.

Med plastflasker bør du i det minste bruke de som er BPA -frie

styrke immunsystemet drikke vann gjøre sport

10. Supermat, urter og krydder

Supermat kalles ikke det for ingenting. En av deres viktigste roller er å støtte immunsystemet vårt. De inneholder mye fiber, som regnes som “mat” for de gode mikroorganismer i tarmen og er avgjørende for vårt velvære. I tillegg er supermat rik på antioksidanter som nøytraliserer skadelige frie radikaler. Disse inkluderer mange vitaminer, fytokjemikalier og mineraler. De mest kjente og mest populære supermatene fra fjerne land så vel som fra våre hjemområder kan vanligvis tilsettes veldig raskt og enkelt til smoothies og deilig te.

Echinacea er en av de beste kalde teene

immunsystem styrker echinacea te

Hvis du virkelig vil styrke immunsystemet ditt, kan du inkludere flere av disse viktige tipsene i din daglige rutine. Sørg for å få nok mosjon, godt humør og et balansert, variert kosthold samtidig!

Ha det godt og vær sunn!

frisk frukt og grønnsaker styrker immunsystemet

Forbered ferske salater med sitronsaft

Styrke immunsystemet Forbered ferske salater

Prøv grønne smoothies

grønne smoothies styrker immunsystemet

Bruk ayurvediske urter og krydder i matlagingen

Styrker immunsystemet med ayurvediske krydder

Hva med gurkemeiejuice, for eksempel?

Styrker immunsystemet med ingefær gurkemeie skudd

gurkemeie ingefær sitron styrke immunsystemet

Eller foretrekker du et sterkt ingefærskudd med sitron?

styrke immunsystemet sitron ingefær

Du kan også prøve disse sunne Laddu -ballene fra India

styrke immunsystemet sunn laddu oppskrift

Fremfor alt, gi preferanse til fersk, økologisk kvalitetsmat!

frisk frukt og grønnsaker styrker immunsystemet styrke immunsystemet sunt kosthold

styrke immunsystemet med vitamin c mandariner

bladgrønnsaker styrker immunsystemet

Styrker immunsystemet med organiske sitrusfrukter