Nyttige tips for sunn ernæring for barn i alderen 1 til 3 år

La oss starte artikkelen vår med noen spesielt viktige notater. Dette innlegget gjelder barn i alderen 1-3 år. Ulike produkter må unngås inntil 2 år. Disse er vanligvis følgende: egg, kakao, honning, jordbær, peanøtter. Grunnen til dette er at disse produktene kan forårsake allergi hos små barn. I denne alderen kan imidlertid unge mødre begynne forsiktig med noen av de nevnte matvarene hvis barnet ikke er intolerant overfor dem. Dette må gjøres nøye og trinnvis.

I denne artikkelen vil vi hjelpe deg med å lære barnet ditt de riktige vanene for god ernæring. Alt vi skriver her er generelle tips. Så de er ikke alltid gyldige.

Sunn ernæring for barn

sunn mat for barn balansert meny

Alle som spiser brokkoli og mange ferske grønnsaker fra de er små vokser opp friske

sunn mat til barn brokkoli ferske grønnsaker

Egg

Egg er et av de produktene som kan forårsake allergi hos mange barn opp til 9 år. Men hvis du finner ut at barnet ditt ikke er det, kan du inkludere disse i menyen.

De er et veldig godt alternativ til frokost. Eggene er sunne på grunn av vitaminene og vitamin D som finnes i eggeplommen.

Kokte egg til frokost for store og små

sunn mat til barn kokte egg til frokost

Noen barn nekter å spise eggeplommer. Det er flere måter du kan overliste de minste på. Du kan røre eggeplommene i suppe eller smøre dem på en brødskive.

Eggene holder barna fornøyde lenger. Vaktelegg er en annen veldig god variant. Men tro ikke at barna dine kan spise mye av det. De er ekte kaloribomber!

Vaktelegg er også sterkt anbefalt til barnemenyen

sunn mat for barn kokte vaktelegg

havregryn

Havregryn er rik på fiber og er et godt alternativ for oss så vel som for barna. De fremmer fordøyelsen, gjør oss mett og gir oss mye energi. De hjelper oss å fokusere bedre på våre daglige rutiner og å konsentrere oss om arbeidet vårt.

Havregryn fremmer fordøyelsen og fyller deg raskt

sunn mat for barn havregryn med frukt til frokost

frukt

Fruktene er en annen obligatorisk del av hver barnemeny. De inneholder mye vitaminer og fiber. Hvis du skulle gjøre en rangering av de sunneste fruktene til barna, ville disse 3 lede listen: epler, kiwi, bringebær.

De er høye i antioksidanter, veldig sunne mot diabetes og hjertesykdom. Den friske frukten forbedrer også tankekunnskaper.

Frukt inneholder mye vitaminer og fiber

sunn ernæring for barn spiser masse frukt

Spis fersk frukt i mellom eller til dessert

sunn mat for barn frukt røde epler

Nøtter (spesielt valnøtter og mandler)

Nøttene er en god kilde til sunt fett. Barna trenger spesielt mye av det når de vokser. Nøttene fremmer hjertefunksjonen.

Nibbe sunne nøtter

sunn ernæring for barn nøtter og mandler

melk

Melk er sunt og godt kjent for sin store mengde proteiner og kalsium. Imidlertid vil barnet ditt kanskje ikke drikke melk. Ikke bekymre deg – yoghurt har de samme egenskapene, og de fleste barn er ikke frastøtende for dem.

Yoghurt er rik på sunne bakterier for mage -tarmkanalen.

Meieriprodukter inneholder mye proteiner og kalsium

sunn ernæring for barn drikker melk regelmessig

tomater

Tomater er en viktig del av barnas sunne kosthold. Når de er tilberedt, er egenskapene enda sunnere enn når de er grove.

Friske tomater er veldig velsmakende

sunn mat til barn grønnsaker tomater

Cherrytomater fra vår egen hage for henting

sunn mat for barn Chrerry -tomater fra din egen hage

urt

Kål er sprø og kan derfor smake godt på barnet. Den litt søte smaken bidrar til dette til en viss grad. Takket være forbruket av urter, skilles giftstoffene fra kroppen, og det er slik de gode enzymene frigjøres.

Nok en grønnsak som barna liker

sunn mat for barn urtesalat for småbarn

laks

Når det gjelder fisk, er laks det første du skal begynne med. Det må ha sin spesielle plass i hver barnemeny. Laks inneholder omega 3 -syrer, som vi alle vet nok om deres sunne egenskaper.

En balansert barnemeny bør også inneholde lakseretter

sunn mat for barn lakseretter laks med asparges

basilikum

Det siste produktet vi vil anbefale til barnemenyen i dag er basilikum. Denne urteplanten vil overraske deg med sine gode egenskaper. Basilikum er full av antioksidanter, vitamin A, C og K. Videre er basilikum rik på jern, kalium og kalsium. Det hjelper deg med å forbedre mage -tarmsystemet.

Basilikum – en veldig sunn urtplante

sunn mat for barn basilikum urtehage

Det finnes et bredt utvalg av sunne produkter, men du bør starte barnas sunne kosthold med de mer tradisjonelle. Den lille kan da utvikle sin egen smak med alderen ved å prøve ut forskjellige matvarer og drikkevarer. Respekter barnas egen smak og ikke la dem få for mye frihet. De minste bør heller bli litt sultne enn å spise noe som tydelig er usunt.

Lag morsomme karakterer som stimulerer barnas appetitt

sunn mat for barn morsomme ideer kanin gulrøtter