Et sunt kosthold – dette er nyttårsforsettet for mange mennesker. Men du mislykkes vanligvis igjen og igjen og prøver igjen og igjen. Urealistiske intensjoner er en av de verste måtene å starte det nye året på. Ikke at å spise godt er en så umulig løsning! Det må bare planlegges og startes ordentlig. Vi har satt sammen en liste med tips og ideer for deg som virkelig får det til å skje.

Sunt kosthold begynner med forberedelser

matlaging sunt å spise

Å spise sunt fra januar – 7 tips som faktisk fungerte

Januar -dietten kan og må være deilig!

I løpet av jul og nyttårsaften blir vi vant til smakfulle og solide retter. Det er bra, for vi tillater oss tross alt mye glede og glede. Det er rett og slett urealistisk å tro at du kan tilpasse deg et slank diett umiddelbart etterpå.

Fremfor alt er dette virkelig ikke et godt konsept om sunn mat. For at en sunn livsstil skal forbli gjennomførbar på lang sikt, må et sunt kosthold være hyggelig. I den følgende artikkelen Det er noen råd om hvordan du planlegger menyen og kjøpene dine slik at du kan spise deilig og sunn mat samtidig. Vi gir deg også noen tips om hvordan du bytter sakte og uten store anstrengelser fra det høytidelige til det veldig sunne kostholdet.

Fisk inneholder mye kalorier og er veldig sunt!

fisk med andre produkter sunn mat

Du trenger ikke raske resultater, du trenger bærekraftige resultater!

Du bør virkelig være kritisk til de forskjellige diettene som tilbys på internett. Ernæringsplaner er laget for forskjellige mennesker og omstendigheter, og det som fungerer bra for en er kanskje ikke best for en annen. Sunn ernæring er like individuell som vår karakter og holdning til livet! Du kan kjenne igjen en velvalgt ernæringsplan etter følgende kriterier: Den tilsvarer vår smak og preferanser så langt du kan se det som mulig å holde deg til den på lang sikt. For eksempel er det mennesker som har mindre behov for søtsaker eller brød gjennom inntak av deilige salater. Så de tar i seg usunne karbohydrater mye mindre. Det er mange deilige og sunne oppskriftsideer du kan bruke til å finne ut hvilke matvarer og matkombinasjoner som fungerer best for deg i denne forbindelse.

Sunn mat i restauranten

spise sunt i restauranten

Planlegg måltider hjemmefra

Ikke bare menyplanen hjemme bør være gjennomtenkt og planlagt. Et sunt kosthold fungerer bare hvis du spiser velsmakende og sunne måltider på restauranter og utenfor hjemmet. Velg restaurantmåltider basert på din smak og sunne kosthold. Du er tryggest på steder der en sunn kombinasjon av sunne fyllstoffer (poteter, ris og så videre) og salater er tilgjengelig for vegetarianere og tilsvarende kjøtt og fisk for de andre. Porsjonene bør ikke være for små eller for store. I det første tilfellet vil du forbli sulten og spise mye søtsaker, og i det andre vil du spise for mye!

Avokado for et sunt kosthold – alltid et godt tips

sunn mat avokadokrem

Tilbered maten på forhånd

Hverdagen vår er stressende og det går for fullt i januar. Det er vanligvis mange utsatte oppgaver som skal utføres denne måneden. Derfor kan du ikke alltid planlegge maten og tilberedningen på noen god måte. Av denne grunn bør du definitivt prøve å lage mat fra forrige kveld. Dette gjør sunn mat lettere i løpet av dagen.

Prøv forskjellige salater!

flygende salat sunn mat

Lagre mat

Noen ganger er det et antall dager hvor du gjentatte ganger ikke klarer å lage din egen mat. I så fall kan vi redde oss selv med matlagre. Derfor, så snart du har litt mer tid, bør du forberede dem. Nystekte matvarer av forskjellige slag kan ofte fryses veldig godt og deretter tines på et passende tidspunkt og spises ferskt.

Sunt fett – fra disse går man ikke opp i vekt!

sunn mat fisk og krydder

God kvalitet på maten

Vær oppmerksom på den gode kvaliteten på maten! Noen ganger er mat av høy kvalitet bare dyrere enn andre, men de er preget av god kvalitet. Når du gjør en sammenligning, vil du legge merke til at økologisk produserte grønnsaker eller kjøttprodukter ganske enkelt fyller deg raskere. Dette forklares av den intense smaken og det rike innholdet av sunne næringsstoffer! Du vil naturligvis spise mindre porsjoner og samtidig mye mer deilig. Hvis du er for vant til usunne produkter, kan du trenge en overgangsperiode, og det vil få sine naturlige tilbakefall. Men hvis du skulle spise sunne måltider sammen med de usunne, ville du naturligvis foretrukket den andre på sikt!

Sunne valg når du handler, gjør at du kan spise sunt

sunt å spise sunt shopping

Riktig holdning til mengder og kalorier

Kaloriene og mengden mat er selvfølgelig også viktig. Men som vi nettopp har indikert, har alt å gjøre med kvaliteten på maten. En sunn fisketype har like mange kalorier som sjokolade, men selvfølgelig reagerer kroppen vår helt annerledes på disse to produktene. I ett tilfelle kommer kaloriene fra de sunne fettene i det magre produktet. I den andre har vi raske karbohydrater. Du kan nyte kalorier av den første typen i mye større mengder og med renere samvittighet enn om det var sjokolade. Spesielt når det er fullt av sukker!

Antall kalorier og mengder må ikke være for stort eller for lite! Du bør ha nok styrke til hverdagen og, om nødvendig, til trening. Ellers vil sistnevnte ikke være effektiv og skade kroppen vår. Selvfølgelig bør et sunt kosthold heller ikke være for tungt på magen. Fordi det gjør oss trege og ødelegger vår følelse av velvære i hverdagen.

Du bør alltid ha tid til et sunt måltid!

sunn mat velsmakende salat

Myter om sunt kosthold

På nyttår, ta en beslutning om å fortelle myten fra sannheten om sunt kosthold. Her er noen misforståelser om sunt kosthold som er spesielt vanlige!

Med de riktige rettene for sunn mat!

sunn mat fra pannen

Sunt kosthold og mosjon

Kosttilskudd kan ikke erstatte et sunt kosthold. Alle som driver hardt med idrett må forstå dette. Et sunt kosthold og en holdning til livet bør komme foran andre tiltak for god form.

Slik kan du virkelig nyte kjøtt!

sunn mat flott kombinasjon

Det sunne kostholdet er en tortur

Sunt kosthold er selvfølgelig forbundet med god disiplin. Men dette bør være innenfor omfanget av det som er mulig og ikke føre til permanent lidelse. Enhver ernæringsplan som høres ut som for mye innsats er kanskje ikke riktig for deg. Søk til du finner et komfortabelt og passende kosthold for deg.

Sjømat er like velsmakende og sunt!

deilig sjømat sunn mat

Kosthold er ikke velsmakende

Glem også denne skadelige myten. Som vi foreslår i det første kapitlet i denne artikkelen og i andre mengder på nettstedet vårt, er sunn mat definitivt deilig. Du må bare planlegge alt riktig. Eller finner du grillet fisk eller en god tilberedt salat med deilige poteter eller ris dårlig? Disse kombinasjonene er veldig populære i sunne spiseplaner!

Stekte poteter og salat i kombinasjon?

potet med salat sunn mat

Det tar mye tid og penger å lage mat

Som vi nettopp har indikert, er alt et spørsmål om planlegging. Du kan også spise sunt med basisprodukter! Bedre kvalitetsmat gjør deg fyldigere og spiser og kjøper som regel mindre mengder. Når det gjelder tid, ja, du trenger kanskje litt mer i begynnelsen for å komme med forskjellige sunne oppskrifter! Men når du har dem klare og du utvikler visse vaner, for eksempel å ta vare på forsyninger imellom, får du det hele etter hverandre.

Det sunne kostholdet får barna til å le!

sunt å spise flott jente

Vær realistisk og ta det med ro!

Med et nyttårsforsett eller et godt prosjekt er realistiske forventninger viktige. Vær ikke så streng med deg selv. Hver endring er belastende for kroppen og sjelen vår, og det er helt naturlig. Når du har forskrifter, er du på vei til å spise bedre. La små tilbakefall eller svake øyeblikk motvirke deg og bare fortsett! Hvis du gjør dette og tror på deg selv, vil du alltid oppnå store midlertidige suksesser, og til slutt vil et sunt kosthold være en realitet for deg!

I alderdommen holder du deg livlig takket være et sunt kosthold!

flott par som spiser sunt