Sunn kost – Store fete produkter for diettoppskrifter

Fett blir automatisk assosiert med vektøkning og en lite attraktiv figur. Men det er ikke alltid tilfelle. Noen fete matvarer kan hjelpe deg å gå ned i vekt. I dag vil du lære hva de er og hvorfor de har en slik effekt. Vi viser med en gang at et sunt kosthold også er mulig med produkter som inneholder fett! Følg med!

Sunt kosthold – Hvilke fete produkter tross alt er sunne?

sunt å spise svinekjøtt små porsjoner

“Godt” og “dårlig” fett?

Ganske enkelt er det fett med forskjellige funksjoner.

De er alle involvert i fordøyelsesprosessen og er ansvarlige for cellemembranenes elastisitet. De er grovt inndelt i mettede og umettede syrer.

Du kan skille den første visuelt ved at de størkner ved romtemperatur. Det mettede fettet er vanskelig å behandle av organismen, og av denne grunn må de ikke konsumeres i store mengder. Men vi trenger ikke å erklære dem helt skadelige, slik det er så ofte nylig.

Sunt kosthold – Tips om hvordan du kan spise sunt uten å gi opp de fete produktene for alltid

sunt kosthold tips peanøtter fete produkter

De mettede syrene inneholder mange viktige vitaminer, og derfor bør de utgjøre en del av menyen vår i målte mengder.

Den andre gruppen er såkalte umettede fettstoffer. De er delt inn i to grupper, strukturen til den første er basert på poly-mettede, og den andre-de monomettede fettsyrene. Når det gjelder deres kjemiske struktur, er de mye mer komplekse enn mettede syrer, men kroppen absorberer dem mye lettere. På grunn av dette er de mer anbefalt enn de andre.

Visste du faktisk forskjellen mellom mettede og umettede syrer? 

lever sunne valnøtter spiser fete produkter

Sørg for at det er en balanse mellom mettet og umettet fett i menyen

Her kommer en hemmelighet om god og velsmakende ernæring som vil hjelpe deg mye når du forbereder deilige oppskriftsideer: Å kombinere mettede og umettede syrer vil hjelpe deg med å assimilere de første raskere. Med andre ord er det kaloririke og fettrike produkter som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt.

Her er noen grupper av dem:

Små porsjoner magert svinekjøtt. En mengde på opptil 100 gram kan være veldig sunt. 100 gram skinke inneholder ca. 2 gram umettede fettsyrer, og det er allerede veldig nyttig for bedre assimilering av de resterende ingrediensene. Svinekjøttet inneholder fortsatt mye kalium og jern.

Deilig oppskriftside for svinekjøtt

sunt å spise svinemat daglig meny

Nøtter for sunt kosthold

De fleste varianter av disse inneholder også en tilstrekkelig mengde sunne, dvs. umettede syrer. Mest av alt bør du inkludere følgende i menyen: peanøtter, valnøtter, mandler. Forbruket deres vil fortsette å hjelpe deg med å bekjempe hjertesykdom og til og med forhindre at det utvikler seg.

Spis peanøtter

sunt å spise fete produkter peanøtter

Inkluder mandler i den daglige menyen

leve sunt å spise nøtter mandler fete produkter

Elsker å spise valnøtter?

sunt å spise valnøtter spiser fete produkter

Andre sunne ingredienser er vitamin E, fosfor og jod.

oliven olje

Hvis du vil ha mer olje i salatdressingen, velger du olivenolje eller linolje. Begge er også egnet for termisk behandling, og det betyr at du kan bruke dem til å tilberede mange flere deilige retter på en sunn måte.

Forbered salaten med olivenolje

leve sunn salat forberede olivenolje helse

Svart sjokolade

Den svarte sjokoladen er et godt valg hvis du vil spise deilige desserter og fortsatt ikke vil gå opp i vekt. Men velg alltid originale og edle merker og spis i små mengder.

Liker du sjokolade? Foretrekker de svarte!

leve sunt spise svart sjokolade

peanøttsmør

Dette er et av de klassiske produktene som er veldig undervurdert fra et helsemessig synspunkt. Visste du at dette smøret hovedsakelig inneholder umettet peanøttolje? Men spis alltid lite av det, fordi produktet allerede er ganske høyt i kalorier.

Fete produkter som du ikke bør utelukke fra kostholdet ditt

sunt å spise fete produkter spiser sunt peanøttsmør

lam

I tillegg til enumettet fett, inneholder den også α-linolensyre. Du trenger dette for å unngå symptomer på tretthet og humørsvingninger.

Lam med fiken

leve sunt lam oppskrift ideer fete produkter

avokado

75% av fettet i dette produktet er mono- og poly-mettet. Den inneholder også en rekke sunne vitaminer, mineraler og andre sunne ingredienser.

Hvordan liker du avokadoen??

leve sunne tips ernæring spise avokado