Av og til har man en appetitt på matvarer som ikke er typiske for inneværende sesong. Akkurat som vi ønsker eksotiske frukter og grønnsaker. I utgangspunktet er det ikke noe dårlig i det i det hele tatt. Men for å spise sunt og leve, bør vi fokusere på produkter som er typiske for inneværende sesong. Hvorfor det? Vi vil fortelle deg noen viktige årsaker til dette i de neste linjene. Men det viktigste er følgende: Sesongprodukter og spesielt grønnsaker og frukt hjelper kroppen vår til å tilpasse seg raskere til de respektive klimaendringene. Når kroppen vår er i tråd med miljøet, føler vi oss generelt mye mer komfortable.

Hver sesong tilbyr et bredt utvalg av produkter for sunn mat

fargerik variasjon sunn mat

Å spise sunt med sesongens produkter skader ikke miljøet

Når vi bruker produkter fra land langt borte, skiller mange giftstoffer seg fra luften under transport. Å produsere grønnsaker utenfor den typiske sesongen for dem har en ikke mindre dårlig effekt. Produktene må vedlikeholdes og høstes på spesielle anlegg, vanligvis med mye strøm.

Fordi vanligvis vil man produsere grønnsaker og frukt om vinteren, som er typiske for sommeren eller de varmere vår- eller høstdagene. Generelt er denne innsatsen ikke bare dyr, men skader også miljøet gjennom overdreven forbruk av ressurser.

Sesongmessig sunn mat er knyttet til miljøvern

grønnsaker deilige ideer sunn mat

Sesongprodukter er sunnere

Sesongprodukter er ganske enkelt mer egnet for et sunt liv. De som høstes utenfor dette kommer ikke i kontakt med den naturlige solen, og generelt – med miljøet. De dyrkes og høstes under kunstige forhold. Og som kjent inneholder ekte jord- og solstråler mange sunne ingredienser. For at produktene skal vokse og modnes utenom sesongen, blir de vanligvis også med mye plantevernmidler Bearbeidet. Også en ganske skadelig faktor. Av de samme grunnene er slike produkter også mye bedre.

Å spise sunt betyr å nyte rent produserte produkter

sunn mat av grønnsaker og frukt

Billigere og enklere å produsere selv

Som allerede understreket, produseres sesongens grønnsaker med mindre strøm og andre ressurser. Dette er ikke bare bra for miljøet, det gjør også produksjonen billigere. Så du vil spare mye penger på budsjettet ditt ved å investere i andre sunne produkter og spisevaner. I tillegg er det lettere for deg å dyrke din egen frukt og grønt i den respektive sesongen. Noen ganger til og med på din egen balkong!

Du kan enkelt dyrke sunn sesongmat selv 

sunt å spise grønnsaker fra en kurv

Bevisst forbruk er mye sunnere

Den siste grunnen til at vi ønsker å diskutere i dag er også en konklusjon fra helheten. Det er bevist at bevisst bruk av mat og kroppens behov generelt fører til et sunnere liv. Når du undersøker hvilke produkter som vokser best i hvilken sesong, tar du et veldig betydelig skritt i den retningen! Du vil sikkert få følgende bekreftet: Å spise sunt er en flott hobby, og det er verdt det! Og enda et viktig tips til slutt: lær å bevare grønnsaker og frukt i sunne former. Så du kan nyte det utenom sesongen, men i en litt annen form. Vi ønsker deg god matlyst hver sesong!

Det er bedre å bevare de sunne produktene enn å holde dem “ferske” utenom sesongen!

sunn mat flott for en grill

I tillegg til et stort utvalg grønnsaker, er det også forskjellige krydder i hver sesong

sunn mat mange farger

Mange typer grønne bladgrønnsaker kan fryses og gjøres for å spise sunt om vinteren

grønne bladgrønnsaker sunn mat

Produkter som er eksotiske eller fra en annen sesong bør spises i mindre mengder.

blanding av sesongens grønnsaker sunn mat

I sesongen er grønne bladgrønnsaker som et symbol på et sunt liv!

dyrking av salat sunn mat

Den sunne sesongmaten er en gave fra naturen …

salat ideer sunt å spise

… og vi kan ofte dyrke disse selv!

gode suppe ideer sunn mat

En kurv full av sunn mat som nettopp er plukket – som noen ganger ville være en flott gave!

Å dyrke-tomater-selv-spise-sunt

Overflødig av sunn mat?

tomater og andre grønnsaker sunn mat

Bevar dem til vinteren!

mange deilige varianter av sunn mat