Har du noen gang prøvd å smøre smøret du nettopp tok ut av kjøleskapet på en brødskive som ble bakt på toppen? Ja, og det fungerer ikke så bra. Så rart det enn er, er det noen matvarer som vi tradisjonelt oppbevarer i kjøleskapet, men de smaker bedre når de oppbevares utenfor kjøleskapet. God smak, derimot, er veldig motiverende hvis vi ønsker å leve et sunt liv. Så, her er ni hovedmatvarer som ofte gjør den feilen å oppbevare i kjøleskap. Og du kan finne flere slike i denne artikkelen på nettstedet vårt.

Du lever sunnere med smør. Oppbevar dette produktet riktig!

sunt liv smør flott

Smøret

Smør er et produkt som delvis er i fare for å ødelegge. Det er derfor de fleste av oss tar forhåndsregler for å oppbevare dem i kjøleskapet. Dette medfører imidlertid komplikasjoner, for eksempel at det er mye vanskeligere å smøre. Du liker ikke smaken like godt og bruker større mengder enn du ellers ville spise.

Det mange ikke vet er at smøret kan holde seg godt ved en temperatur på opptil 21 grader. Derfor kan den enkelt oppbevares i en hermetisk lukket matboks. Her er en annen idé: behold litt av smøret utenfor kjøleskapet og resten – inne.

De godeste melonene er de modne. Så de er også sunnere.

meloner sunt liv idé

Meloner

Du kan ikke leve et sunt liv uten deilig frukt. Kan du forestille deg sommer uten meloner? Vi kjøper vanligvis ikke disse for modne, og for å få dem veldig søte må de holde seg utenfor kjøleskapet lenger. Imidlertid er sorten “Honeydew” et unntak, siden den ikke kan modnes etter å ha blitt plukket. Så den kan bli i kjøleskapet og nytes veldig kaldt.

La tomatene modnes og leve sunnere med deilige salater

tomat sunne liv ideer

tomater

Du kan ikke leve sunt uten ferske salater. Akkurat som melonene modnes tomatene etter høstingen, og det kan ikke skje i kjøleskapet. Så du vil spise en deilig salat hvis den oppbevares utenfor den. Det er best å kjøpe mindre mengder og bruke dem så raskt som mulig.

Potetene bør også stå utenfor kjøleskapet

poteter sunt liv klart

poteter

Potetene blir bare mye mer usunne utenfor kjøleskapet enn de pleide å være. Dette er hovedsakelig fordi stivelsen i potetene blir til sukker som følge av den høye temperaturen. Det er best å oppbevare disse matvarene i papirposer utenfor kjøleskapet. Du bør også forberede dem umiddelbart etter shopping.

Løkene er en del av et sunt liv, og de må oppbevares utenfor kjøleskapet

løk sunt liv veldig velsmakende

Løk

Løk er andre matvarer som ofte lagres i kjøleskapet, noe som egentlig ikke er en god idé. Alle egenskapene – både smaken og de sunne ingrediensene den inneholder – blir ødelagt som et resultat. Det er bedre å finne et mørkt, tørt sted å oppbevare det.

Brød skal bare havne i kjøleskapet i en absolutt nødssituasjon

brød for et sunt liv flott idé

Brødet

Er du bekymret for ulike insekter eller muggsopp? Det er derfor brødet noen ganger oppbevares i kjøleskapet. Men hvis du bryr deg om et sunt liv, bør du ikke gjøre denne feilen. Legg den i stedet i en brødboks. Du kan bare sette brødet i kjøleskapet hvis det skal holde seg godt i opptil en måned. I de fleste tilfeller er dette imidlertid slett ikke ønskelig.

Liker du å spise honning? Ikke la dette bli kritisert!

sunt liv flott idé med honning

honning

Honningen krystalliserer mye raskere i kjøleskapet enn utenfor. Så det er ikke en god idé å beholde denne i det hele tatt. Ellers, som med smør, ville det igjen bli smurt med store vanskeligheter.

 Kaffebønner smaker bedre når de bare har sin egen lukt

sunn livsstil med bønner idé

kaffe

Kaffebønnene har evnen til å absorbere lukten av andre matvarer. Som et resultat kan du ikke virkelig nyte den gode smaken av disse matvarene hvis du oppbevarer dem i kjøleskapet. Og sikkert elsker du den deilige kaffen, ikke sant??

Basilikum er en del av sunn mat – lagre den riktig!

basilikum sunt liv

basilikum

Det er en av få urter som de kalde temperaturene ikke er en god idé for. Som kaffe fortsetter den å absorbere luktene fra andre produkter. Det er bedre å ha basilikum i et glass med vann ved siden av vinduet.

Sunn livsstil og lagring av mat

Som allerede nevnt er god smak definitivt en del av et sunnere liv. Ganske enkelt, vi foretrekker å konsumere produkter som gir oss glede for alle sanser. Så junk food har mye bedre konkurranse! I tillegg går mange sunne ingredienser i mange tilfeller tapt i matvarer som er lagret i kjøleskapet. Utenfra ser de dessuten ikke lenger like bra ut som når de lagres riktig. Og som vi vet, spiser øynene også. Dette er avgjørende for om vi liker denne maten eller ikke, eller om vi foretrekker den fremfor et annet velsmakende men usunt måltid. Et sunt liv betyr også at – riktig bevaring av kvaliteten på produktene og fullstendig nytelse.