Stress er en uunngåelig følgesvenn for den moderne livsstilen, og i små doser kan det faktisk ha mange fordeler. Det kan for eksempel gi oss et godt motivasjonsløft som hjelper oss med å fullføre oppgaver raskere og mer effektivt. Kortsiktig stress kan til og med stimulere immunsystemets aktivitet og hjelpe oss å komme oss raskere etter en infeksjon. Imidlertid kan stressnivået også lett komme ut av kontroll og være ekstremt skadelig for vårt fysiske og psykiske velvære. Noen ganger kan til og med vår innsats for å unngå stress i hverdagen føre til enda mer stress.

Likevel er det mange ting du kan gjøre for å redusere og håndtere stress i hverdagen. Fokuset i dagens artikkel er å gi deg nyttige tips om hvordan du kan minimere stress. Vi ønsker også å introdusere deg for vitenskapelig bevist naturlige beroligende midler. Du finner ingen kosttilskudd, eksotiske og vanskelig å finne urter her. Vi er sikre på at du sannsynligvis allerede har mange av elementene på denne listen hjemme, men til nå har du ikke vært klar over fordelene ved nervesystemet.

Stress omgir oss på alle sider

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips Hjemmekontorarbeid kan være belastende

Imidlertid vil naturlige beroligende midler hjelpe deg med å bli kvitt dem raskt

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips hjemmekontor uten stress

Fysisk aktivitet mot stress

Vi vet alle at lett daglig trening er bra for vår fysiske helse. Det er imidlertid ikke mange som vet at dette også gagner psyken vår. Trening senker nivåene av kortisol, det primære stresshormonet, og øker endorfinnivået, noe som får oss til å føle oss lykkelige og trygge.

Mange ser derfor på den daglige treningen som en form for meditasjon i seg selv. Det spiller ingen rolle hva slags bevegelser du gjør. Å gå tur med hunden har samme stressreduserende effekt som sykling, yoga eller vektløfting på egen hånd Hjemmetrening, så lenge du liker det. Å lytte til favorittmusikken din eller en god lydbok mens du trener, kan også hjelpe deg med å glemme alle bekymringer.

Det er velkjent at kjæledyr gjør oss lykkeligere og sunnere

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips som sykler med hunder

Lett fysisk aktivitet bør være en del av din daglige plan

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips gjør daglige øvelser

Naturlige beroligende midler fra ditt eget kjøkken

Når vi føler oss stresset, spiser vi ofte usunn, sterkt bearbeidet hurtigmat eller drikker tonnevis med kaffe. Dette gjør ofte akkurat det motsatte. Vi får unødvendige kilo, noe som har en negativ effekt på vår selvtillit og stresser oss enda mer.

En mye bedre måte å håndtere stress på er å ty til sunn mat og, om mulig, lage den selv. Ubehandlet eller minimalt bearbeidet mat i sin naturlige tilstand har velkjente fordeler for vår fysiske og psykiske helse. Her er noen vitenskapelig bevist naturlige beroligende midler som du enkelt kan legge til i din daglige meny.

Finn tid til å lage mat eller lær å lage mat selv

Lær å lage mat med familien, naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress-tips

Nøtter og frø

Nesten alle nøtter og frø er fulle av viktige næringsstoffer som blant annet bekjemper stressfølelser. De er en god kilde til fiber, sunne omega -fett og mange antioksidanter, inkludert magnesium og tryptofan, som holder oss energiske og fordelaktige for nervesystemet. Ubehandlede nøtter og frø er også rike på vitamin B6, som er kjent for å bidra til produksjonen av lykkehormonet serotonin.

Lag din egen løypemiks for farten

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips studentmat nøtter frø frukt

Varm havregryn

En bolle grøt med melk er ekte mat for sjelen, spesielt på en stressende dag. Det er fordi havregryn er en sunn kilde til komplekse karbohydrater, som igjen stimulerer produksjonen av serotonin. Den type havregryn, enten den er knasende eller mør, spiller ingen rolle og er bare et spørsmål om smak. Du kan også krydre grøten med en rekke sunne tilsetningsstoffer som honning, nøtter, frø eller frukt.

For en spesielt kremaktig konsistens, la grøten trekke over natten

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips Forbered grøt med frukt

Bladrike grønnsaker

Vi husker alle fra skolen at grønne grønnsaker er helt avgjørende for god helse. Spinat, grønnkål, purre, sveitsisk mangold og mange andre inneholder mange viktige næringsstoffer, inkludert B -vitaminer og folsyre, som hjelper til med å optimalisere hjernens funksjon og humør. Nyt dem minimalt bearbeidet i salater, stuinger, supper eller grønne smoothies. På den måten mister de ikke like mye næringsverdi.

Mange grønne bladgrønnsaker smaker litt bittert rått

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips Spis grønne bladgrønnsaker

Etter matlaging er de mye mer velsmakende

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips Tilberedning av grønne grønnsaker

Mørk sjokolade

Sjokoladeelskere sverger til denne godbiten når det gjelder å overvinne stressende situasjoner. Heldigvis støtter vitenskapen dette med mange nye og gamle studier. Mørk sjokolade med minst 70–85% kakaoinnhold er rik på fiber, jern, magnesium, kobber og mangan samt andre viktige næringsstoffer. Regelmessig inntak av små mengder mørk sjokolade har vist seg å forbedre hukommelsen og aktivt bekjempe stress.

De med en søt tann vil glede seg over dette antistressmiddelet umiddelbart

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips mørk sjokolade sunt deilig

Naturlige beroligende midler som både er sunne og smaker godt

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips mørk sjokolade sunt

urtete

Varm te har blitt brukt i århundrer for å bekjempe depresjon, stress, angst, søvnløshet og andre psykiske problemer. Kombinasjonen av duft og smak får oss til å føle oss varme og avslappede inne. Noen urter er imidlertid definitivt bedre enn andre når det gjelder å minimere stress. Dette inkluderer kamille, Grønn te, Johannesurt, gurkemeie, mynte, bygg, pasjonsblomst og valerianrot. De er alle enkle å finne i matbutikken eller i den økologiske butikken, og kan til og med dyrkes i din egen urtehage.

Lær å brygge te ordentlig og smakfullt

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips urtete mot stress

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips drikker urtete

Naturlige beroligende midler holder både kroppen og sjelen din i toppform og lar deg leve et mer tilfredsstillende liv uten unødvendig stress.

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips havregryn sunn deilig te

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips bekjemper stress i hverdagen

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips på hjemmekontoret

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre antistress-tips for å minimere stress på kontoret

Naturlige beroligende midler fra det naturlige apoteket og andre anti-stress tips kattdyrstress