Et sunt liv og god hydrering av kroppen – de to tingene går hånd i hånd gjennom året. Dette er desto mer sant i sommermånedene, spesielt når det er snakk om en så varm sommer som i år. Vi trenger rundt to liter væske om dagen. Hva gjør de av oss som ikke liker å drikke mye vann? Vi har gode nyheter: det er deilig sunn mat som holder deg hydrert. Vi vil beskrive hva disse er i denne artikkelen.

Agurkene bør spises i store mengder hvis du vil spise sunt!

sunn levende agurkesalat

Hvorfor er vann viktig for et sunt liv?

Du vet sikkert at kroppen består av 60% vann. Det er avgjørende for det riktig funksjon av alle mulige systemer. Både hjertet og sirkulasjonssystemet kan ikke fungere skikkelig uten vann. Her er de viktige fordelene med vann for et sunt liv:

  • Fremmer diffusjon av oksygen i kroppen,
  • Balanserer kroppstemperaturen,
  • Forhindrer for tidlig slitasje på leddene,
  • Forhindrer at stein bygger seg opp i nyrene,
  • Fremmer separering av giftstoffer og restprodukter,
  • Holder huden fast.

Hva kan du spise for å få nok vann? Her er våre tips!

Tomater er også veldig sunn mat

deilige og velsmakende tomater sunt liv

Agurk

Agurkene inneholder nesten 100% vann. Innholdet i den i denne typen grønnsaker er over 95%. Derfor er de ofte et godt valg for sommeren. I salater, i andre retter eller bare sånn – agurkene er alltid godt brukt. Du bør spise så mye som mulig!

Mange grønnsaker er ikke bare deilige, men inneholder også like mye vann!

tomater deilig sunn mat

tomater

Tomater er viktige for et sunt liv av flere grunner. Også på grunn av det høye vanninnholdet. Dette gjelder tomater i alle farger og varianter. Prøv så mange av disse og i forskjellige kombinasjoner!

Zucchini fra hagen? En god idé for et sunt, fuktighetsgivende kosthold!

zucchuni lever sunt

squash

De er veldig sprø og kan faktisk spises rå. Skjær disse i tynne skiver og legg dem i en frisk salat. Dette vil gi deg rikelig med vann, vitaminer og mineraler.

Voksende courgette – det er veldig verdt på grunn av et sunt kosthold!

zucchini sunt liv flott fra hagen

Grønn paprika

Den grønne paprikaen er veldig god for å fukte kroppen. De er bedre enn de røde eller gule i denne forbindelse. Tross alt er alle varianter nyttige for et sunt liv med mye vann i kroppen. Du får også rikelig med vitamin C og antioksidanter. Det trenger vi alle året rundt!

Brokkoli er også en av de sunne matvarene. Blant annet på grunn av vanninnholdet!

blomkål gode ideer sunt liv

blomkål

Vanninnholdet i blomkål er rundt 90%. Dette lar oss sterkt fremme korrekt funksjon av kroppen. I tillegg gir du deg selv mange vitaminer og andre sunne ingredienser. Kombinasjoner med mange forskjellige typer grønnsaker er også mulige.

Meloner – smakfulle, røde, saftige!

sunt liv deilig og rød vannmelon

Vannmelon

Det er ikke rart at vannmelonen er en av sommerens mest populære frukter. Samtidig får du mye energi og vann om sommeren. I tillegg inneholder den noen av de kraftigste antioksidantene inne.

Deilige spinatsalater er en sunn livsstil og har mye vann i seg!

sunt liv spinat deilig

spinat

Den rå spinaten er uerstattelig i menyen vår av mange forskjellige grunner. Blant annet inneholder den mer enn 90% vann. Kalium, vitamin E og fiber bidrar til de gunstige effektene på kroppen vår.

Skogsfrukt er deilig og egnet for et sunt kosthold

frukt fra skogen sunt liv

Skogsfrukter

Vanninnholdet i skogens frukter er rundt 85%. På grunn av dette er de veldig gode for å fukte kroppen. Jordbærene er de mest nyttige i denne forbindelse. Du har over 90% vann i deg. Alle frukter inneholder mye antioksidanter. De gir deg enda mer vann hvis du blander dem med yoghurt.

Spinat er inkludert i mange sunne matoppskrifter

spinat sunt liv tallerken

brokkoli

Brokkolibukettene inneholder rundt 90% vann. De er også viktige for et sunt liv fordi de inneholder mye vitamin A og C, samt kalium. De er også kjent av sunt spisende eksperter for sine kreftbekjempende effekter.

Brokkoli -oppskrifter er mange og ideelle for et sunt kosthold

deilig rett sunt liv blomkål

Grapefrukt

Alle sitrusfrukter er gode for å fukte kroppen. Men grapefrukt bidrar til å redusere skadelig kolesterol. Det hjelper også å forbrenne fett og regulere blodsukkeret.

Liker du honningmelon? De har rikelig med vann og vitaminer, noe som gjør dem til sunne matvarer!

meloner sunt liv idé

Honeydew meloner

Med bare en fjerdedel av en honningmelon får du 100% av vitamin A og C for dagen. Sørg også for at du har rikelig med vann fordi honningmelonet inneholder rundt 90% av det.

Gulrøtter er også en del av et sunt kosthold!

gulrot ideer sunt liv

Gulrøtter

Gulrøtter er fulle av kardoider som beskytter kroppen mot frie radikaler. Den inneholder også mange vitaminer og andre ingredienser som er viktige for vakker hud og hår, og de består av over 88% vann. Skjær dem i tynne skiver og bland med hummus og guacamole.

Så god hydrering oppnås gjennom god ernæring! Mangfoldig og fargerikt! Takket være våre tips, vil du sikkert finne nok måter å få en god og rikelig vannforsyning.

Du kan bake sunne kaker med skogsfrukter!

fruktskog sunt liv

Pastasalat med brokkoli? Det er et godt tips for å spise sunt!

nudelbrokkoli sunt liv

Vannmeloner – de fyller deg opp og hydrerer kroppen din!

vannmelon deilige gode ideer sunt liv