Høsten kommer til oss med vakre naturfarger. Men samtidig har denne sesongen noen ulemper. For eksempel forbinder vi endringen mellom de forskjellige årstidene med noen depressive tilstander, søvnforstyrrelser eller i det minste melankoli. Det er noen effektive midler som definitivt vil hjelpe oss med å overvinne disse plagene. Lavendelolje er en av dem, så det er ingen overraskelse at den er mye brukt. Visste du at essensiell olje av lavendel er den mest brukte i verden? I denne artikkelen vil vi gjerne forklare hvorfor dette er og hvordan vi kan dra nytte av de gode egenskapene!

Lavendel er en av de beste plantene for helsen vår!

sunn livsstil lavendel dekorasjon og rettsmidler

Hvordan få lavendelolje og hva er dens viktigste egenskaper?

Lavendeloljen oppnås ved å destillere plantens blomster Lavandula hybrida. I mange husholdninger er det et must, og det kjøpes igjen og igjen. Lavendelolje hjelper mot tretthet, søvnløshet og depresjon. Du kan også bruke den til å helbrede ulike sår og syke områder på huden din.

Generelt øker lavendel- og lavendeloljen immunsystemet og hjelper oss med å bekjempe frie radikaler. Ifølge kinesiske forskere kan lavendeloljen også bidra til å bevare hjernens evner.

Lavendelolje er spesielt effektiv og verdifull

sunn livsstil lavendel grafisk idé

Lavendeloljen i vitenskapen

René-Maurice Gattefossé er den første forskeren som oppdaget de fordelaktige egenskapene til lavendelolje. Han brente hånden veldig dårlig og brukte ufortynnet lavendelolje til behandlingen. Etter denne ulykken fant han ut at dette produktet har veldig gode helbredende egenskaper. Etter det begynte han nøye med å utforske dette. Andre forskere viste senere at lavendeloljen hjelper mot søvnløshet, depresjon og til og med Alzheimers. I tillegg kan pasienter med diabetes forbedre tilstanden sin veldig mye. Å bruke lavendelolje vil hjelpe deg å holde vekten under bedre kontroll og vil også forårsake symptomer på diabetes. De antiseptiske og smertestillende egenskapene til lavendelolje er også bevist.

Lavendel bidrar til å bekjempe søvnløshet

sunne levende lavendelparfymer og midler

Søknadstips!

Lavendelolje bør brukes på forskjellige måter, avhengig av symptomene eller problemene du prøver å bekjempe. Her er noen tips som vi mener samsvarer med de vanligste typene applikasjonsbehov.

Lavendelolje for søvnløshet

Noen få dråper brukes for å bekjempe søvnløshet. Opptil 5 kan spres på sengen og 2-3 kan påføres nakken og brystet.

Lavendelolje for hudforbrenninger og andre hudproblemer

Bland i en spiseskje kokosolje 2-3 dråper lavendelolje. Dette behandler hudbetennelse, brannskader og andre problemer på en positiv måte. I mange tilfeller er det helt tilstrekkelig at de slettes.

Du kan til og med bekjempe depresjon med lavendel

sunt liv lavendel stor eng idé

Lavendelolje for depresjon og stress

Lavendeloljen kan være en fantastisk behandling for stress og nervøsitet. Du kan legge noen dråper på siden av øynene, på håndleddene og på fotsålene. I tillegg kan noen dråper i en aromalampe være nok for deg. Du vil sannsynligvis bruke den samme strategien for å redusere blodsukkeret og holde høyt blodtrykk under kontroll. Hos kvinner vil lavendeloljen føre til en bedre hormonbalanse. For en bedre effekt i denne forbindelse, bør du vurdere å blande den med mynte!

Mange velger å bruke lavendel duftende aromaterapi hjemme

sunt liv lavendel flotte duftlys

Spred lukten av lavendel på forskjellige måter

Vi snakket hovedsakelig om lavendelolje fordi den er konsentrert og fungerer veldig raskt. Du kan imidlertid bruke lavendelkvist samt duftlys i interiøret. Det er også mange andre produkter, inkludert kosmetikk og parfyme, som inneholder denne ingrediensen. De vil også ha en gunstig effekt og samtidig tilføre verdi til interiøret og møblene dine. Ideer til dette finnes også på bildene som vi har valgt for å illustrere dette emnet.

Har du allerede tatt et bad med olje laget av lavendel??

sunt liv lavendel flott olje og andre ideer

Lavendel i dekorasjon

Vi har skrevet mye om lavendelolje. Du kan faktisk gjøre mye med individuelle lavendelstengler og de små blomstene. De fungerer som en fantastisk dekorasjon hjemme, men samtidig kan de ha en verdifull effekt på helsen din. Lys med den duftende og magiske lilla fargen av lavendel ville ta depresjonen og dårlig humør vekk fra hjemmet ditt. Du kan også kombinere den naturlige lavendeldekorasjonen med den tilsvarende lilla fargen i smykker hjemme for en enda sterkere effekt. Sammenkobling med mange andre beroligende farger og dufter er også egnet.

Alt du trenger for et lavendelbad!

sunne levende lavendelgrener med lavendel

Lavendelens gode egenskaper har vært kjent siden 1800 -tallet!

rettsmidler ideer sunt liv lavendel

Fantastisk lavendeleng – en inspirasjon for malere og fotografer også!

vakker eng sunn levende lavendel

Hva synes du om en lavendelbukett? Hvem ville du gitt en til??

flott bukett sunn levende lavendel

Lavendel hjelper selv i små mengder!

dråper og etterlater frisk levende lavendel