Kvelder med venner på grillen utgjør en uatskillelig del av den vakre sommeren. Imidlertid forbinder vi dette ofte med ikke spesielt sunne tradisjoner som inneholder mye kjøtt og alkohol. Men alt kan også være veldig sunt! Vi kan hjelpe deg med å velge sunn mat til grillen. Her er våre 7 tips! De ble valgt ut fra to spesielt viktige kriterier: På den ene siden har vi å gjøre med produkter som har veldig sunne egenskaper i seg selv. I tillegg er dette matvarer som ikke mister eller til og med forbedrer kvaliteten under termisk behandling.

Zucchini er deilig og lett å tilberede på grillen

zucchini sunn idé flott

squash

Zucchini er et eksempel på sunne matvarer som er veldig enkle å tilberede på grillen. Faktisk er det en av de sunneste måtene å forberede den på. Du vil legge til nesten ingen kalorier på menyen din med den. De er også veldig velsmakende og fungerer som en veldig god kilde til en rekke vitaminer.

De inneholder også mye folat og fiber. For mer smak, tilsett litt hvitløk, salt, svart pepper og olivenolje.

Avokado er deilig sunn mat til grillen

avokado på grillen sunn mat

avokado

Avokado er perfekt på en brødskive. Avokado kan tilberedes fantastisk på grillen og gjøres spesielt sprø. Alt du trenger å gjøre er å kutte dem i to, fjerne gropen og grille i noen minutter. Med deilige avokado får du mer sunt vegetabilsk fett, vitamin K, folat og fiber. Denne typen grønnsaker er spesielt bra for hjertet.

Kanskje din sunne favorittmat er mais?

mais på grillen sunn mat

Korn

Grillet mais er deilig! Visste du at dette også er en veldig sunn grillide? Men disse maiskolber, som legges på grillen sammen med bladene, smaker best. På denne måten oppnår du to viktige ting: På den ene siden har du tilberedt noe velsmakende på grillen, og i tillegg blir mange av de sunne ingrediensene i maiskolben bevart når du griller. I dette tilfellet er dette fiber, kalium, proteiner og verdifulle antioksidanter.

Sunn mat kan inkludere å lage veganske måltider på grillen

kjøttboller laget av sunn mat fra kikerter

Kikerter kjøttboller

Erter er også sunn mat, og de er også en vegansk erstatning for solid kjøtt. Denne kan brukes til å lage fantastiske kjøttboller og alle er fornøyde med grillen! Vi er sikre på at noen av kjøttelskerne også vil prøve kjøttboller. Du finner en flott oppskrift her Derfor! Kikerter inneholder mye fiber, folat, protein, kalsium og jern. De ekstra ingrediensene i oppskriften gjør dem mer smakfulle og sunne. De er hvitløk, løk og persille.

Fisk kan tilberedes deilig i ovnen, men også på grillen

sunn mat på fisken

fisk

Ørret og annen fet fisk er spesielt velsmakende på grillen. Disse sunne matvarene bør være en del av sommermenyen minst et par ganger i uken. Laksen er et utmerket valg. Dette vil gi deg mange sunne omega-3-syrer. Du forbedrer hjernefunksjonen, reduserer risikoen for depresjon og hjerteproblemer. Betennelse i kroppen reduseres også takket være sunt kosthold.

Det er helt sikkert at kylling også smaker veldig godt på grillen

spyd med god sunn mat

Kyllingspyd

Kylling- og grønnsakspydene kombinerer mange sunne matvarer. Vi kjenner alle fordelene med denne typen kjøtt. Vi får i oss mye protein for en veldig liten mengde kalorier. Med noen få bestemte grønnsaker smaker alt mye bedre og blir mye sunnere. Det er best å kombinere med courgette, aubergine, paprika, løk og sopp. Slik får du mye av de sunne ingrediensene som vitamin A og C, jern, sink og kalsium.

Sunn mat som frukt er også lett å tilberede på grillen

grillet frukt sunn mat

Frukt på grillen

Vi avslutter med en overraskelse for mange: Mange frukttyper kan tilberedes fantastisk som en dessert på grillen. Dette fungerer for eksempel veldig godt med fersken og aprikoser. Mange andre typer sommerfrukter er også supergode etter denne type tilberedning! Dette vil gi deg mye vitaminer, mineraler og flavonoider.

… Samt alle typer kjøtt, forresten

sunn mat av kjøtt og salat

Gjør noen undersøkelser for sunne tips og matvarer

Forrige uke publiserte vi en artikkel om at sunn mat blir gjort enda mer verdifull ved termisk behandling. I denne og lignende artikler kan du finne ut hva slags produkter du foretrekker å spise rå eller tilberedt. Med disse er selvfølgelig typen termisk behandling veldig viktig! Dette er avgjørende for alle grønnsaker. Men selv med kjøtt må du huske noen få regler. Hvis den holder seg lengre på grillen, kan den være litt godere, men den kan for eksempel irritere magen. Det er også gode oppskrifter som nevnte kjøttboller laget av kikerter kan bringe et spesielt originalt måltid på bordet. Ta deg tid og utvikle kreativiteten din til å tilbringe sommeren spesielt sunn og hyggelig.

Alle disse grønnsakene passer til grillen …

sunn mat solid grønnsaker flott

… Akkurat som denne også

sunn matpotet og andre ideer

Liker du også denne blandingen av sunn mat?

sunn mat velsmakende grønnsaker

Stek mye sunn mat på grillen …

sunn mat velsmakende blanding

… slik at du har et stort utvalg!

sunn mat sopp og andre grønnsaker flott

Her er noen andre gode matvarer du kan legge til i ditt sunne kosthold!

sunn mat forskjellige ideer

velsmakende ideer sunn mat

blanding av grønnsaker sunn mat

Selvfølgelig kan du endelig pynte alt etter din smak!

flott tallerken med sunn mat

gode grønnsaker på grillen sunn mat