Om sommeren løper vi gjerne barbeint eller med sandaler. Å berøre bakken på stranden eller i skogen anses å være jording. Dette anbefales som et veldig sunt mål for kroppen og følelsene våre. Men når den kommer i kontakt med den grove overflaten på bakken og den tørker av, er huden vår ødelagt. Mange hjemmemedisiner anses som forebygging, og du kan bruke dem til å fjerne den allerede dannede hornhinnen. Ikke forsøm dette emnet på noen måte! Ødelagt hud er ikke bare et estetisk problem. Dypere sår kan også føre til infeksjon og andre helseproblemer på grunn av invaderende bakterier. Det, så vel som de estetiske hensynene, er sterke argumenter for at du skal ta vare på føttene dine jevnlig.

Fotpleie holder oss friske og i godt humør

Føtter bryr seg om sunne omsorgsideer

Hvorfor dannes hornhinne i det hele tatt??

I sjeldne tilfeller kan hornhinnen være et symptom på alvorlige sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk eller hormonelle problemer. Det regnes også som en forhåndsvarsel om risikoen for å utvikle slike sykdommer.

Uansett er god hydrering og ernæring et must hvis du vil unngå callusdannelse.

Men fottøyet er viktigere. Hvis dette er ubehagelig eller laget av solide materialer, fører dette til store belastninger på føttene og tilsvarende til dannelse av calluses. Tross alt er sandalvifter ofte veldig utsatt for dette. I dette tilfellet utsettes føttene direkte for ytre forhold og tørker dermed raskere.

Hvis du ofte bruker sandaler, må du passe på føttene oftere

Føtter bryr seg om glede om sommeren

Når må du passe på føttene??

Omsorg bør begynne før hornhinnen dannes. Typiske verktøy for peeling er fly, pimpstein eller filer. Ha alltid dette og en god hudpleiekrem hjemme. Nesten hver dag, bør du behandle huden din med et av disse stoffene først. Hvis callus allerede har dannet seg, må du gjøre det samme. I det andre tilfellet, vær mer tålmodig fordi resultatene kommer saktere. For sta calluses hjelper det å dynke føttene i et varmt bad med forskjellige pleieprodukter som havsalt, natron og pleieoljer..

Vegetabilske oljer er et effektivt middel for fotpleie

Fotpleie tips sommerhelse

Du kan ta vare på føttene dine alene med følgende midler

Hvis du ikke har for mye callus, kan du bare fjerne føttene med varmt vann og en pimpstein. I dette tilfellet bør du bare suge føttene i vannet i 15 til 20 minutter. Dette vil hydrere og suge huden. Å fjerne callus med en pimpstein er derfor ganske enkelt.

Daglig rutine er avgjørende for god fotpleie

Rens og fjern calluses, ta vare på føttene

Behandling med pleieoljer

Hvis du pleier føttene regelmessig med pleieolje, forhindrer du dannelse av calluses. Kokos og olivenolje er spesielt egnet for dette. Siden de ofte brukes på kjøkkenet, er de vanligvis tilgjengelige hjemme. Praktisk, ikke sant? Påfør disse oljene sjenerøst på fotsålene og ta på deg bomullssokker. Slik bør du helst overnatte.

Noen ganger er vann og pimpstein nok til vedlikehold

Midler for god fotpleie

Vaselin med sitronsaft

Før du bruker disse to produktene, bør du suge føttene i vannet i omtrent 20 minutter. Tørk dem deretter av med et badehåndkle. Bland en liten mengde vaselin med litt sitronsaft. Påfør på huden og ta på igjen bomullssokkene.

Du kan ta vare på føttene dine med honning, sitron og andre enkle midler

Føtter bryr seg om calluses Tips

honning

Du kan bruke honning til å hydrere, suge og desinfisere huden. Det er to måter å gjøre dette på. For det første bør du bruke honningen på hornhinnen og la den virke i noen minutter. Deretter bør du skylle og kondisjonere med pimpstein. Alternativt kan du suge føttene i et varmt vannbad med litt honning i ca 15-20 minutter.

Føttenes velvære er svært viktig for et generelt godt humør

Ta vare på føttene Fjern Calluses Ideas

Behandle føttene med parafin, sennepsolje eller kokosvoks

Du kan også enkelt ta vare på føttene dine med parafin. For best effekt, kombiner den med kokosvoks eller sennepsolje. Du bør blande parafinen med en av de to ingrediensene og varme den opp litt. Temperaturen må verken være for varm eller for kald. Gå også inn i føttene, ta på deg sokker og overnatt med dem.

Det er viktig å ta vare på føttene når du trener på jording

Fjern calluses som lever sunt

Rismel, honning og eplecidereddik

Bland 2 ss av hver av disse ingrediensene sammen. Tilsett dette i varmt vann og bløtlegg føttene. Etter 20 minutter bør du behandle med pimpstein og en passende fotkrem.

Ekte havre og jojobaolje

Bland 3 til 5 ss ekte havre med jojobaolje og påfør på de berørte fotområdene. Ta på deg sokker, og det er best å overnatte med dem.

Vi ønsker deg gode varme dager uten calluses!

Sunn fotpleie helse sommer

Brus og havsalt til pleiebad

Brus er et universelt pleie- og rengjøringsmiddel. Det hjelper også mye med hornhinnen. Ideelt sett bør du blande 2-3 ss av den med samme mengde havsalt eller ekte havre. Tilsett blandingen i badekaret der du bløtlegger føttene i 15-20 minutter. Behandle deretter med pimpstein og krem.

Noen av disse sykepleiemetodene kan kombineres med hverandre. På en viss måte er dette til og med tilrådelig, slik at du kan forsyne huden din med forskjellige fordelaktige stoffer. Husk følgende: Når du tar vare på føttene dine, gjør du også noe for din generelle velvære og selvtillit! Vi ønsker deg fortsatt en god sommer med mange Jording og jordingsøyeblikk!