I dag har vanlig tannbehandling blitt et viktig ritual for mange av oss. Minst to ganger om dagen bruker vi tannkrem og andre verktøy som munnvann, tanntråd, etc. for å holde tennene friske. Men er det nok? Ifølge en studie lider mer enn 80 prosent av tyskerne av tannråte, noe som betyr at tradisjonelle tannpleier bare ikke fungerer. Hvis du vil ha sunne og vakre tenner, må du gjøre mer. Og det er akkurat her xylitol kan hjelpe. Denne planteavledede fruktosen beskytter ikke bare mot tannråte, men forbedrer også den generelle munnhelsen betydelig.

Hva er egentlig xylitol?

Xylitol, også kjent som xylitol, er en sukkererstatning som vanligvis er hentet fra planter som bjørk, bøk eller mais. Xylitol ser ut som normalt sukker og smaker så søtt også. Selv om bordsukker er skadelig for tennene, har dette alternative sukkeret en helt annen effekt. Ulike studier har vist de siste årene at regelmessig bruk av xylitol som munnvann ikke bare reduserer risikoen for tannråte betydelig, men kan også stoppe utviklingen av eksisterende tannråte og til og med lindre periodontal sykdom. Som en ekstra bonus vil tennene bli hvitere og jevnere enn før. De positive egenskapene til xylitol er absolutt mange. Det er derfor ikke rart at flere og flere xylitolholdige tannpleieprodukter har kommet på markedet i det siste.

tannpleie-med-xylitol-xylitol-i-en-krukke-sukker-erstatning-naturlig-betyr-for-sunne-tenner

Hvordan fungerer xylitol?

Vi vet alle at hyppig inntak av sukkerrik mat bidrar vesentlig til utvikling av tannråte. Men hvorfor er det sånn? Tannråte er en tannsykdom som vanligvis er forårsaket av bakterier. Disse bakteriene omdanner sukkeret i maten til aggressiv syre, som løsner mineralene fra tannemaljen. Som et resultat kan emaljen ikke lenger oppfylle sin funksjon som et beskyttende belegg, og det oppstår tannråte. Men hvordan beskytter xylitol tennene? Xylitol reduserer pH -nivåene i munnen. I tillegg fremmer det lagring av mineraler i tannemaljen, og bakteriene har derfor ingen sjanse. Av nøyaktig samme grunn hjelper sukkererstatningen også med periodontal sykdom. Siden det regulerer surheten i munnhulen, kan bakterier ikke samle seg på tennene og danne plakk, som er hovedårsaken til periodontal sykdom.

tannpleie-xylitol-pastiller-for-sunne-tenner-tannhelse-riktig-oral-hygiene

Xylitol -pastiller: tannpleie for barn og voksne

tannpleie-tenner-riktig-omsorg-xylitol-pastiller-for-barn-friske-tenner

Xylitol er et nyttig tillegg til daglig tannpleie. For å forbedre den generelle tannhelsen er imidlertid regelmessig bruk nødvendig. Det er 3 alternativer her – xylitolpulver, tyggegummi eller pastiller. Det beste alternativet er uten tvil pastillene, ettersom de er veldig praktiske og derfor egner seg til og med for barn. Hvem som helst kan enkelt bestille xylitol -pastiller online. En produsent som selger xylitol-pastiller av høy kvalitet til svært rimelige priser (en kilo koster mellom 17,50 og 24,90 euro) er for eksempel Dental Care Pool. På Dental Care Pool finner kundene både bulkpakker og Prøvepakker. De er mindre og har en pris på bare 9,95 euro. Dental Care Pool gir også kundene muligheten til å bruke rabattkoden A30XYLIT for å få 30% rabatt på kjøp av en prøvepakke. Alt du trenger å gjøre er å bruke den riktige rabattkoden.

Riktig pleie er den beste beskyttelsen

tannpleie-for-hele-familien-xylitol-pastiller-for-barn-og-voksne-friske-tenner

Xylitol er et undermedisin hvis mange fordeler er ubestridte. De som er avhengige av xylitolprodukter for munnhygiene, velger bedre pleie, som er den viktigste forutsetningen for vakre og sunne tenner!

Vi bestemte oss for å gjøre dette og testet de deilige, sunne xylitolpastillene selv. Vi har tatt dem regelmessig i et år nå og er ikke bare begeistret for de gode smakene – jordbær, mynte og sitron – men fremfor alt den makeløse følelsen for renslighet og friskhet i munnen. Bare flott! Bare la deg overbevise.

Ha det gøy å prøve pastiller og vær sunn!

Med xylitol for et drømmesmil

tannpleie-xylitol-pastiller-sunne-tenner-og-vakre-smil-tannlege