Terapeutisk faste eller avrusning? Hva skal det være nå? Målet er det samme i begge tilfeller – rensing og avgiftning av kroppen. En flott bivirkning – gå ned i vekt, føl deg lettere og bli mye mer avslappet. Det hele høres veldig bra ut. Hvis bare jævelen ikke svarte så ofte … For for å kunne faste ordentlig eller for å utføre en effektiv detox -kur, trenger du mye disiplin og utholdenhet. Men fremfor alt bør du være virkelig motivert og overbevist om de sunne effektene av terapeutisk faste eller detoxkurer. Selvfølgelig vil praktiske tips fra eksperter så vel som gode oppskrifter på detox -vann, smoothies eller supper hjelpe. Det er velkjent at du i løpet av denne avgiftsperioden bare bør spise flytende mat som juice, te, vann og grønnsaksbuljong.

Terapeutisk faste med detox -vann

detox vann frukt grønnsaker terapeutiske fasteoppskrifter

Hvis du velger en streng fastemetode eller hvis helsen din er ustabil, bør du heller velge et profesjonelt fastesenter eller hotell, hvor du følger alt under medisinsk tilsyn. Mange spesialiserte sentre tilbyr profesjonell terapeutisk faste – f.eks. B. etter at Dr..

med. Otto Buchinger eller etter Dr. med. F.X. Mayr. Du kan også kontakte Medical Association Fasting and Nutrition e.V. (ÄGHE), som utelukkende omhandler temaer som faste kurer, faste terapi, faste fotturer, etc. Det er vanligvis lurt å få fastlegen din sjekket om du er egnet for faste før hver terapeutisk faste..

For alle som allerede har fått erfaring med terapeutisk faste eller planlegger en detox -kur, finner du 5 veldig enkle oppskrifter for detox -vann nedenfor. Bare prøv disse som du vil. De forsyner kroppen din med verdifulle vitaminer og mineraler og er en ekte eliksir som gir deg ny styrke og energi.

Detoxing for to er enda morsommere

detox vann terapeutisk faste mann og kvinne

Terapeutisk faste – en godbit for kropp og sjel

Terapeutisk faste er faktisk ikke en diett og kan til og med utføres mer enn 1-2 ganger i året, avhengig av dine egne behov og din helse. Både med terapeutisk faste og med en detox -kur er resultatene ofte bemerkelsesverdige: etter den fjerde dagen føler du deg vanligvis mye lettere og lykkeligere. Konsentrasjonen og produktiviteten øker merkbart, og du er mye mer avslappet og balansert på samme tid. Det høres flott ut, ikke sant?

En ofte rapportert konsekvens av terapeutisk faste og avrusning er den bærekraftige kostholdsendringen, som logisk sett fører til et bærekraftig vekttap. I tillegg har det hele en veldig positiv effekt på din egen livsstil og hverdagslige oppførsel. Fordi når du faster, beveger du deg mer i frisk luft, trener forskjellige avslapningsteknikker, prøver nye idretter som stavgang, for eksempel. B., vandrer og lærer mer om riktig personlig hygiene.

Deilige, sunne smoothies er helt klart en del av terapeutisk faste

smoothie detox oppskrift terapeutisk faste trening

Detox vann for terapeutisk faste hjemme

Disse 5 detox -vannideene er perfekte for terapeutisk faste, men de kan selvfølgelig drikkes når du vil eller med en lett detox -kur. De fordelaktige drikkene er veldig enkle å tilberede og kan transporteres til jobb eller sport i passende flasker (“Infused Water” -flasker er tilgjengelig i butikkene fra 7,99 EUR).

1 # ingefær-sitron detox vann

ingefær sitron detox vann terapeutisk faste

Ingefær-sitron detox vann er klassikeren innen terapeutisk faste par excellence. Denne drikken nytes som te om vinteren og som iste om sommeren. Uansett er effekten alltid den samme, nemlig: ingefær har en oppkvikkende, antibakteriell og rensende effekt. Metabolismen økes, noe som fører til bærekraftig fettforbrenning. Det er ikke for ingenting at dette detox -vannet også brukes i alle vekttapskurer.

2 # bringebær og mynte detox vann

bringebær sitron mynte detox vann oppskrift terapeutisk faste

Denne detox -drikken er en sann sommerdrøm. De deilige bringebærene ble født for friskheten i mynten – rett og slett fantastisk! Effekten av disse ingrediensene er ikke mindre imponerende. Bringebær er først og fremst antiinflammatoriske og har bemerkelsesverdige antibiotiske og vanndrivende egenskaper. Den søte sommerfrukten renser også blodet og fremmer sunn fordøyelse. Mynten sørger for en behagelig friskhet i munnen og beroliger magen.

3 # ananas basilikum detox vann

ananas basilikum mint detox vann terapeutisk faste

Ananas har en ganske sterk alkalisk effekt og er derfor perfekt for avsyring av kroppen. I tillegg gir den eksotiske frukten oss alle viktige mineraler og sporstoffer som kalium, magnesium, fosfor, sink, jod, etc. og beskytter oss mot frie radikaler i kroppen. Basilikum inneholder en verdifull eterisk olje, hvis komponenter – sitrat, eugenol, linalool, etc. – har antibakterielle, antiinflammatoriske, smertestillende og til og med kreftdempende egenskaper.

4 # jordbær rosmarin detox vann

jordbær rosmarin detox vann med sitronterapeutisk faste

Jordbær er ikke bare deilig, de er også kjent for sitt høye fiberinnhold. Disse har ikke bare en positiv effekt på tarmhelsen, men har også en forfriskende og foryngende effekt. Rosmarin er et flott tillegg, fordi denne medisinske urten holder sirkulasjonen i gang og skjemmer sansene med sin essensielle olje.

5 # aloe vera detox vann

aloe vera detox vann gjør deg selv terapeutisk fastende

Aloe Vera fremmer fordøyelsen, stabiliserer sirkulasjonen og gir oss ny energi. For å tilberede aloe vera detox -vannet trenger du bare å ta gelen fra et tykt blad av planten med en kniv og blande den med vann og sitronsaft. Vanligvis er ca 2 ss aloe vera gel og 2 ss ferskpresset sitronsaft tilstrekkelig for et glass vann.

Eksperimenter med andre sunne ingredienser også!

eple kanel detox vann terapeutisk faste

Bare vask de ønskede ingrediensene, skjær dem i biter, legg dem i glasset og hell vann over dem … Ferdig!

jordbær agurk sitron detox vann terapeutisk faste

 Uog noen flere sunne ingredienser til ditt DIY detox -vann:

 • Epler
 • cinammon
 • Vannmelon
 • gurkemeie
 • Grapefrukt
 • Agurk
 • spinat
 • Blåbær
 • Rødbet
 • Gulrøtter
 • Nettles
 • løvetann
 • lavendel
 • Hyllebær

Velg ingrediensene i henhold til sesongen og personlige preferanser!

detox vann selv lage terapeutisk faste frisk frukt

Vi håper du likte oppskriftene på detoxvann, og at du vil inkludere dem i detox- eller fasteprogrammet.

Forresten, vil du finne et godt eksempel på din terapeutiske faste hjemme her. Der vil du finne ut hva du bør være oppmerksom på, når du ikke har lov til å gjøre terapeutisk faste alene og hvilke matvarer du trenger i fasteperioden og for restitusjonsdagene etterpå.

Lykke til med det og vær frisk!

Detox -vannet er sunt og enkelt å lage terapeutiske faste detox vannoppskrifter Finn dine egne favorittsmaker! grapefrukt detox vann terapeutisk faste Kanskje prøve detox vann med blåbær og appelsiner?     blåbær appelsin detox vann terapeutisk faste oppskrift Eller liker du den mer syrlig og fersk? agurk mynte sitron detox vann terapeutisk faste sitron agurk basilikum detox vann terapeutisk faste detox vann med kalk og mynte terapeutisk faste Praktiske “Infused Water” -flasker for farten detox vann tilført vannflasker terapeutisk faste infusert vannflaske med detox -vann terapeutisk faste Chiafrø hører også hjemme i detox -vann detox vann terapeutisk faste jordbær sitron sunt Tilbered sunt detoxvann raskt og enkelt gjør terapeutisk faste selv med detox -vann frukt detox vann terapeutisk faste vannmelon sitron detox vann for terapeutisk faste Vannmelon for sommeren detox sommer vann melon lime detox vann terapeutisk faste vannmelon sommer oppskrift detox vann terapeutisk faste Fersk sitronvann er alltid mulig

detox vann med sitron rense terapeutisk faste

Drikk alltid mye vann under terapeutisk faste og avrusning! 

drikke vann terapeutisk faste sunt