Terapeutisk faste er for vanskelig, for lang og kan knapt opprettholdes? Tuller du? Er du seriøs når du sier det! Det trenger ikke være sånn. Fordi du bare kan prøve det med månen i løpet av de såkalte Ekadashi-dagene. Akkurat som yogier har gjort i årtusener, velger flere og flere mennesker rundt om i verden det. Målet: ikke bare å bli kvitt overflødige kilo, men fremfor alt å oppnå en hyggelig balanse mellom kropp, sinn og sjel.

Terapeutisk faste med månen

fullmåne sjø terapeutisk faste ekadashi dager yoga detox

Ekadashi – faste dager

Ordet “Ekadashi” betyr “elleve” på sanskrit, og det betyr den ellevte dagen etter nymåne og etter fullmåne – Ekadashidagene. Dette betyr at det alltid er to fastedager per måned – totalt 24 Ekadashi -dager i året. Selve fasten finner sted fra soloppgang på Ekadashi -dagen til soloppgang neste dag.

Sterk faste og erfarne yogier spiser ikke mat eller vann i løpet av denne tiden. Denne varianten av Ekadashi er virkelig for ekstrem og egentlig ikke anbefalt for nybegynnere og generelt for vår stressende hverdag. Det er faktisk ikke tilrådelig å gjøre det. Terapeutisk faste i henhold til Ekadashi -prinsippet kan gjøres mye mildere og fortsatt mer effektiv nok for deg selv, avhengig av din individuelle fysiske og psykologiske tilstand og indre holdning.

Ferskpresset juice anbefales spesielt for Ekadashi terapeutisk faste

terapeutisk faste ekadashi dager detox kur

Hvorfor skulle man faste på Ekadashi -dager alle steder??

Den terapeutiske fasten fungerer mye bedre på Ekadashi -dagene, og det er ikke tilfeldig. Det er en veldig sannsynlig forklaring på dette. Som allerede nevnt, er Ekadashi avhengig av månens syklus. Og hvis det er bevist at månen kan påvirke havets tidevann, så har den absolutt også en viktig rolle for den menneskelige organismen. Fordi som vi alle allerede vet, består kroppen vår av opptil 70% vann. Månen i seg selv er tre fjerdedeler full på hver eneste Ekadashi-dag, og dens effekt på kroppen vår er derfor på sitt beste for tiden for sin lindring og selvrensing eller, med andre ord, for vellykket terapeutisk faste..

Den dypere hensikten med å faste på Ekadashi er å rense sjelen og ånden samtidig og arbeide for deres frigjøring og opplysning. Det er derfor det generelt anbefales på disse dager å meditere dypere og unngå negative følelser. Hvis du av forskjellige årsaker ikke kan gå uten mat og væske på en slik dag, kan du i det minste prøve å være mer vennlig og positiv, å snakke mindre eller å undvære elektroniske enheter.

Finn ut når Ekadashi Days 2018 er akkurat her.

Terapeutisk faste og måne meditasjon på Ekadashi

terapeutisk faste mondpfaser ekadashi dager detox kur

Naturlig vekttap takket være Ekadashi

En av de mange positive konsekvensene av denne typen terapeutisk faste er å miste vekt. Selv nybegynnere rapporterer å ha gått ned minst 2-3 kilo etter de første månedene med Ekadashi. Dette vekttapet er også sunt og bærekraftig og blir ikke fulgt av noen irriterende jojo-effekt. Fordi her blir kroppens egne helbredende krefter sveist på en helt naturlig måte, immunforsvaret styrkes og stoffskiftet økes. Kort sagt: kroppen får en hyggelig pause.

Den vanlige, korte terapeutiske fasten på Ekadashi er mye lettere å gjennomføre enn en vanlig faste, som varer i syv eller flere dager og derfor er godt egnet selv for nybegynnere. Selvfølgelig bør du velge riktig variant av Ekadashi -faste og ikke hoppe i det kalde vannet med en gang.

forsiktighet! Små barn, gravide og syke, svekkede mennesker har ikke lov til å delta i Ekadashi i sin klassiske, strenge form.

Frisk økologisk frukt er perfekt for din terapeutiske faste

frukt terapeutisk faste detox ekadashi diett

Hvilken Ekadashi -variant er riktig for deg?

Svaret på dette spørsmålet er veldig individuelt, og alle bør til slutt finne den beste varianten for seg selv. I prinsippet gjelder det for de som ikke strengt faste: du har ikke lov til å spise bønner og korn på disse dagene. Fersk frukt og grønnsaker anbefales først, helst i form av ferskpresset juice. Mye vann og usøtet, koffeinfri te er spesielt gunstig her. Hvis dette ikke er nok for deg, kan du også ha noen nøtter og frø.

Avhengig av sesong tilbyr Ekadashi -dagene forskjellige, ferske frukter som jordbær, kirsebær og vannmeloner, som er ideelle for din terapeutiske faste. Rødbeter anbefales ikke for grønnsaker. Sitronvann og ingefærte er også sanne klassikere her. Du kan tilsette litt honning eller lønnesirup etter smak. Sørg for at alle matvarer er av høy organisk kvalitet, spesielt under faste. B. fra Bioland, Alnatura eller Demeter.

Ekadashi faste også på kontoret

ekadashi terapeutisk faste på kontoret med frukt og nøtter

Ekstra tips for terapeutisk faste på Ekadashi

Begynn å forberede den faktiske terapeutiske fasten dagen før, ikke bare mentalt, men også ernæringsmessig. Middagen din skal være lett å fordøye, og om mulig finne sted senest kl. 18.00 – 19.00 Ris eller pasta med dampede grønnsaker ville være perfekt. Forbruk av alkohol er selvfølgelig ikke tilrådelig i dette tilfellet.

I hvert fall når Ekadashi er en helligdag eller du er på ferie, kan du prøve å slå av mobiltelefonen din og ikke bruke elektroniske enheter. Et lite tilbaketrekking av e-smog vil gi deg ekstra positiv energi og gjøre den terapeutiske fasten enda mer effektiv.

I tillegg er det allerede mange Ekadashi -apper som alltid vil minne deg på den neste Ekadashi i god tid. Spesielt hvis du ikke er vant til å faste med månen, kan disse være et pålitelig hjelpemiddel.

Finn din indre balanse med terapeutisk faste basert på Ekadashi -prinsippet!

terapeutisk fastende ekadashi meditasjonsstrand

Meditere regelmessig

ekadashi terapeutisk faste detox

Drikk ingefærte med sitron og mynte oftere

ingefær te sitron terapeutisk faste ekadashi

Rask med ferskpresset juice laget av frukt og grønnsaker

ferskpresset juice ekadashi terapeutisk faste

grønnsaksjuice ekadashi terapeutisk faste

Friske fruktsalater er også blant de mest populære måltidene på Ekadashi

terapeutisk fastende ekadashi med fruktsalat

Sånne økologiske epler

spise epler sunt ekadashi dager terapeutisk faste

Sommerfrukter med høy fiber som jordbær, bringebær og bjørnebær er ganske enkelt et must

ekadashi mest fordelaktige yoga detox med jordbær

terapeutisk faste jordbær bjørnebær sommer ekadashi

Du kan også legge til nøtter og frø til fruktene

terapeutiske faste -ekadashidager med fruktchia og nøtter

Organiske dadler er perfekte for å bryte fasten dagen etter

terapeutiske faste ekadashi -datoer

Gjør terapeutisk faste til en permanent, fordelaktig del av livet ditt!

terapeutisk fastende ekadashi yoga diett