Også kalt “superbær”, har det eksotiske acai -bæret fra Brasil forårsaket en skikkelig hype når det gjelder ernæringstrender en stund. I USA ble den sunne frukten kjent takket være Oprah Winfrey. Talkshow -verten berømmet bæret som et ekte mirakel i et av showene hennes. Dette sies å ha det høyeste antioksidantinnholdet av alle. Siden den gang har Acai -bærene blitt ansett som en populær slankende og rynkende morder og blir spist av mange mennesker her i Tyskland i form av kapsler, pulver eller puré så ofte som mulig. Selvfølgelig drar verdensberømte stjerner som sverger til superfrukten og er helt overbevist om dens fordelaktige egenskaper også godt av dette.

Men hva er det egentlig med denne nye ernæringstrenden? Er det igjen et av de mange triksene i diett- og vekttapindustrien, og er det bare en antatt supermat? Vi gjorde mye forskning og tok en nærmere titt på acai bærtrenden. I de følgende linjene vil vi fortelle deg hva vi har funnet om det.

Acai berry – mirakelbæret fra Brasil

Brasiliansk acai bær

Acai Berry – ingredienser og effekter

Açai-bæret (uttales aca-i) vokser på kålpalmen i den fuktige Amazon-regionen i Brasil. Bærene har vært kjent for urbefolkningen i tusenvis av år og regnes til og med som en grunnleggende mat for mange mennesker. Acai ligner mye på blåbær. Hovedforskjellen er at disse har en kjerne som tilsvarer omtrent 90% av bæret.

Derfor er det først og fremst bare skallet og den lille fruktkjøttet som skal nytes. Acai-bærene blir enten konsumert ferske eller dypfryste eller tørket umiddelbart etter høsting og bearbeidet til andre produkter som puré, pulver og kapsler.

De bemerkelsesverdige fruktene av kålpalmen

acai bærpalm

De brasilianske bærene har en litt nøtteaktig og fet smak og har til og med en jordnote. Faktisk inneholder fruktene mange antioksidanter – spesielt antocyaniner, som er kjent for å beskytte organismen vår mot frie radikaler. Antioksidanter er polyfenoler som ofte finnes som fargestoffer og garvesyre i frukt og grønnsaker.

Men dette er ikke den eneste grunnen til at acai bær er sunt for oss mennesker. Det har en symbiotisk effekt, dvs. H. deres helsefremmende ingredienser forsterker hverandre, de er så å si i en symbiose. Derfor vil det selvfølgelig være best å spise bærene ferske eller frosne.

Dessverre kan du bare nyte ferskpresset juice i Brasil

acai bærjuice

Det er ikke for ingenting at Acai bær regnes som en rik kilde til sunn energi, fordi de inneholder mange enumettede og flerumettede fettsyrer og har en høy andel vegetabilsk protein. Ikke mindre viktig er deres antimikrobielle og antikarsinogene effekt, som ikke bare skyldes antioksidanter, men også de mange vitaminer, mineraler og sporstoffer som finnes i de eksotiske bærene – som vitamin D og E, B -gruppen inkludert B3 (niacin ), Magnesium, kobber, sink, kalsium, kalium, jern og fosfor etc. Forresten, niacin er uunnværlig når det gjelder bruk av omega-3 fettsyrer og vitamin D hjelper kroppen til å behandle kalsium bedre.

Selv om det fortsatt ikke er noen velbegrunnede studier om det, sies det at Acai-bærene kan senke kolesterolnivået, hemme betennelse, styrke hjertet og øke stoffskiftet. I tillegg sies det at fruktene har en appetittundertrykkende effekt og har en uttalt anti-aldringseffekt, inkludert høyere hjerneprestasjon.

Acai -bæret brukes ofte som et vekttap i form av kapsler

slankende acai bær

Innenlandske alternativer til acai bær

Så stort som mirakelbæret er, er noen andre frukter som er urfolk for oss på ingen måte dårligere enn den. For eksempel er blåbær, sure kirsebær samt bjørnebær og hyllebær fulle av verdifulle ingredienser som finnes her i mye større mengder enn i acai bærene. Røde druer, rødkål og rødbete inneholder også mange flere antioksidanter enn acai bær og er mye lavere i kalorier. Fordi sistnevnte har et høyt fettinnhold på ca. 50%.

Den lokale hyllebæren er et perfekt alternativ

acai bær

Hvordan kan du konsumere Acai bær?

Som allerede nevnt kan du bare nyte disse fruktene i sin friske tilstand i Brasil. I dette landet kan du nylig finne disse i mange økologiske butikker eller til og med på de såkalte acai-kafeene, hvor de tilbys i form av smoothies, juice, desserter eller müsli. Der kan du også få den tradisjonelle brasilianske spesialiteten – Acai Bowl. Denne er laget av dypfryst fruktmasse og pyntet med andre frukter, havreflak og frø. I denne formen beholdes i det minste noen av de sunne ingrediensene i bærene, og du får også noen av dem.

Acai Bowl – en deilig godbit fra Brasil

acai berry frokost

På den annen side, vær litt mer forsiktig med produkter som acai -pulver eller kapsler. Mange produsenter annonserer de eksepsjonelle egenskapene til acai -produktene sine. Men det meste er mer markedsføring og tomme løfter. Foretrekk nystekte delikatesser laget av dypfryste bær eller bytt til lokale alternativer.

Med dette i bakhodet, ikke la deg så lett forføre av trendy ernæringstrender, men spis dem klokt og med god samvittighet. Stol derfor på regional og sesongbasert mat og vær sunn!

Lokale bær er ikke mindre velsmakende og sunne enn acai -bæret

fersk acai bær

Ellers kan sunne smoothies tilberedes med acai bær

acai berry smoothie

… så vel som veldig velsmakende frokost

acai bærpuré

smoothie med acai bær

Acai fruktte er heller ikke å undervurdere

acai bær te

Den friske acai bæren – en bemerkelsesverdig, super sunn frukt!

acai berry sunn effekt