Om høsten kan kastanjer ofte sees på bakken i parken. Dette er imidlertid et av tegnene på at høstsesongen allerede er her. Denne tiden av året er vakker, og vi kan ikke bare nyte den med øynene våre, men også smake på den. Moder natur er helt som hun er og gir oss mange muligheter til å være sunne og lykkelige. Kastanjene om høsten er en av dem, som er ganske sunne og deilige. Videre kan de tjene som en flott høstdekorasjon med tema. Så ikke bare gå forbi kastanjer! Lær mer om denne magiske nøttefrukten og lær hvordan du tilbereder søte kastanjer og kastanjer.

Kastanjer er sunne og kan tilberedes raskt og enkelt

Kastanjer Tilberedning kastanjer ernæringsverdier sunne Stekte kastanjer

Kastanjer har mange egenskaper som er bra for helsen vår. De er kolesterolfrie, fiberrike og svært energieffektive. Kastanjer og kastanjer er glutenfrie og inneholder verdifulle ingredienser som jern, fosfor, kalium, kobber og vitamin B1, B2, B6, C, E og betakaroten.

Kastanjer og kastanjer er en ekte gave fra naturen

Forberedelse av kastanjer Oppskrifter med kastanjer sunne kastanjer høstdekorasjon

Kastanje forberedelse – stekt eller kokt?

Tilberedning av kastanjer Sunne kastanjer Forbered kastanjer i ovnen

Selv om kastanjer kan finnes fritt i naturen, må de samles i henhold til visse kriterier som garanterer deres godhet. Hvis du vil samle kastanjer eller kastanjer selv, samler du bare de som allerede har falt fra treet.

Når du kjøper kastanjer i supermarkedet, må du kontrollere at de er intakte – det vil si at kastanjer har fast skall og glatt hud. Hvis huden er rynket, betyr det at nøttene er gamle. Hvis huden har små hull, betyr det at kastanjen har blitt smittet av parasitter.

Du kan også legge en slik bolle med kastanjer på bordet som en høstdekorasjon

Kastanjer Tilberedning Kastanjer Oppskrifter Matlaging av kastanjer

Kastanjer er en av de deiligste og enkleste høstsnacks du kan lage hjemme. Du kan forberede dem på forskjellige måter. De to mest populære typene er – stekt og kokt. Kastanjer kan stekes på tre forskjellige måter – i peisen (det er den originale italienske måten), i ovnen og i pannen.

Kastanjer er ikke bare utrolig deilige, men også veldig sunne

Kastanjer Tilberedning Kastanjer Oppskrifter Matlaging av kastanjer

Å steke kastanjer i ovnen (eller over varme kull hvis det er det du foretrekker) er sannsynligvis den vanligste metoden og definitivt den mest smakfulle. Nøttene er lett brune og kan spises varme ut av ovnen.

Regn med rundt 1500 g uskalede søte kastanjer hvis du vil ha rundt 500-700 g ristede kastanjer til slutt. Det vil uten tvil være noen dårlige, så prøv å huske det.

Høstsesongen byr på mange naturlige delikatesser

Kastanjer Forberedelse kastanjer sunne Kastanjer i ovnen

Stekte kastanjer Tilberedning:

Bruk først en skarp kniv til å lage et X på den flate siden av hver kastanje. Dette vil gjøre peeling lettere og vil også la damp komme ut mens nøttene steker. Ikke hopp over dette trinnet, ellers kan kastanjene eksplodere som små granater i ovnen eller pannen! Sørg for at du bare skjærer skallet og bare lett inn i kjøttet på mutteren. Det er et verktøy som heter Kastanje kniv, som ble spesielt utviklet for dette formålet. Men en hakkekniv fungerer også bra.

Ikke glem følgende trinn!

Kastanjer Forberedelse kastanjer sunt Kok kastanjer

Kastanjer Tilberedning Stek kastanjer sunt

Plasser de kuttede nøttene på en ristet stekeplate og stek dem ved 180-200 ° C i ca 20 minutter eller til skallene begynner å åpne seg. Skrell dem igjen der de ble kuttet. Noen av dem åpnes kanskje ikke, og det er greit. Det er alltid et par duds der ute, og mutteren der inne er sannsynligvis en dårlig. Kast dette.

Stek kastanjer i en panne utendørs

Kastanjer Tilberedning Kastanjer sunne Stekte kastanjer Pfane

Kastanjer Forberedelse Matlaging søte kastanjer sunt Skrell kastanjer

La nøttene avkjøle litt før du skreller dem. Skjellene er mye lettere å skrelle av når nøttene fortsatt er varme. Kastanjer har et hardt ytre skall og et papirlignende indre skall, så du bør fjerne dem begge. Hvis du støter på svarte, harde eller mugne nøtter, kast dem. Å avskall alle de varme nøttene er den vanskeligste delen av prosessen, men ikke bekymre deg, det er verdt det!

Skrell kastanjene mens de fortsatt er varme

Kastanjer Tilberedning Kastanjer Oppskrifter Kastanjer Matlaging av kastanjer

Når alle kastanjene er skrelt, er de klare til å bli spist eller brukt i en oppskrift. Eller de kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i noen dager.

Nyt endelig kastanjer

Kastanjer Forberedelse kastanjer sunn Ristede kastanjer nøtter

Kokte kastanjer Tilberedning:

Å lage kastanjer er litt raskere enn steking, noe som gjør dem litt mykere og lettere å skrelle. Smaken er noe mildere sammenlignet med ristede kastanjer, men fortsatt søt og deilig.

Kastanjer kan også tilberedes

Kastanjer Forberedelse kastanjer sunt Kok kastanjer

Som før, begynn med å lage et X på den flate siden av hver kastanje. Mens du gjør dette, kok opp en kjele med vann. Tilsett kastanjene i vannet og kok i 10-15 minutter, eller til belgene begynner å trekke seg tilbake og åpne seg. Slå deretter av kokeplaten. Bruk en skje for å legge 4-5 kastanjer på et rent kjøkkenhåndkle, bunt dem sammen, la dem hvile litt og skrell dem mens de fortsatt er varme.

Å skrelle kastanjer er faktisk ikke så vanskelig

Kastanjer Forberedelse kastanjer sunt Skrell kastanjer

Du kan tilsette en dråpe olivenolje til dette, slik at kastanjene lett kan skrelles av. Men den enkleste måten å skrelle og spise kokte kastanjer på er å bare kutte dem i to og presse ut den grøtaktig massen.

Skje er også mulig

Søte kastanjer Kastanjer Tilberedning Skrell kastanjene

Kastanjer er gode til å bite i og kan for eksempel tilsettes forskjellige salater. Kastanjer kan også stekes med kjøtt eller stekes med hvitløk og grønnsaker. Disse naturlig søte nøttene er også gode til desserter. Som mandler eller hasselnøtter, er kastanjer perfekt kombinert med sjokolade, bakt til kaker eller laget til en deilig mousse.

Kandiserte kastanjer (kastanjeis), kastanjemos, kastanjesirup og kastanjemel er også typiske produkter tilgjengelig på markedet.

Tilbered en sunn og velsmakende salat med kastanjer

Tilberedning av kastanjer Oppskrifter med kastanjer lager sunne kastanjer

Oppskrifter med kastanjer – en deilig høstsuppe

Kastanjer Tilberedning Kastanjer sunn Kastanjesuppe

Slik smaker høsten!

Kastanjer Tilberedningsoppskrifter med sunne kastanjer Skrell kastanjer