Foreldre må regne med mange utfordringer når det gjelder temaet “sunt kosthold – barn”. Det er ganske naturlig for de minste å unngå bitre eller råvarer og foretrekker å bruke dem med sødme og attraktiv smak. Derfor er det mange forskjellige grunner, som vitenskapen forklarer på forskjellige måter. Imidlertid er det noen få små skritt du kan ta hver dag for å lære de små om sunn mat. Vi beskriver hvordan du går frem i de neste linjene.

Sunn barnernæring er mulig!

lykkelig barn med en tomat sunn mat barn

Sunn ernæring – barn – dette gjøres best ved å bruke ditt eget eksempel

Nyt sunne måltider med barna oftere! Du har sikkert lagt merke til at de liker å etterligne voksne. Sett deg på plass, så ser du: Du kan ikke spise pommes frites selv og overbevise barna om at fullkornsbrød eller salat er sunnere.

 Hm, det kan godt vise seg at den verdifulle barnernæringen også har en positiv effekt på deg?

Fyll kjøleskapet med deilige produkter, og dette gjør sunn barneernæring lettere

sunt å spise barn barnet spiser salat

Kjøp mer sunn mat

Når det gjelder sunn mat – barn, hører man veldig ofte kompliserte og upraktiske råd. De veldig enkle og åpenbare ideene blir ofte ignorert. Her har vi en for deg: bare fyll kjøleskapet med sunne matvarer. Dette vil sikkert hjelpe barna med å få tilgang til det oftere! Disse tipsene gjelder hovedsakelig de søte produktene som ikke inneholder raffinert sukker. Det er nå mange av dem! Først og fremst handler det om deilige søte frukter. Men det er også yoghurt og andre produkter som er laget med andre sunne søtningsmidler i stedet for sukker.

Gjør sunn barnernæring til et flott spill

sunn mat barn barn lager salat

Få de små involvert!

Involver de minste i handelen og tilberedningen av maten. Forklar hvorfor du foretrekker de sunne produktene og vekk deres nysgjerrighet. Når det gjelder sunn mat – barn, er det av største viktighet at de synes det er spennende og interessant. Ideelt sett synes de det er et flott spill du liker å spille også! Se etter bøker og internettfilmer som også omhandler dette emnet. Det kan gjøre sunn mat enda mer attraktiv for de minste.

Sunn barnernæring kan også noen ganger inkludere å spise foran fjernsynet

sunn mat barn barn ser på tv

Sett en høy verdi på produkter med kalsium

Hvis du vil lære barna forskjellige nye smaker, bør du være spesielt oppmerksom på produkter som inneholder kalsium. Deilige typer ost og yoghurt er et absolutt must på et sunt kjøkken. De fleste barn liker også å spise dem. Utover det, prøv imidlertid å lære de minste å spise forskjellige belgfrukter og grønne grønnsaker.

Sunn barnernæring fungerer best med smakfulle produkter

sunt å spise barn deilige smørbrød

Deilige sauser og dips

Hvis du blir kreativ, kan de sunne produktene gjøre det bedre for barna dine. For eksempel kan du passere grønnsakene og lage forskjellige deilige dips og sauser av dem. De kan serveres som et originalt tilbehør til rettene som er elsket av de minste. Husk at jo mer fargerike dips og sauser ser ut, desto mer attraktive er de for barna. Forresten, dette er en god idé for de minste som liker å bite noe foran TV -en: Hvis du ikke kan unngå det helt, kan du i det minste tilby en deilig siderett!

Ikke bare de små, men også de eldre barna burde spise sammen med foreldrene oftere

sunn mat barn mamma og barn

Lag noe godt!

Hvis du liker å lage mat hjemme og tilby deilig mat, så blir de små vant til det. Du vil ganske enkelt merke forskjellen på maten du kjøper, og vil i økende grad foretrekke hjemmelaget mat. Du kan bare bruke denne metoden for å sikre at barna intuitivt gjenkjenner god mat på et senere tidspunkt!

Vis at du liker å spise sunt selv

sunt å spise barn mor mens de kutter fruktene

Ikke glem fiberen!

Emnet “sunne spiser barn” er ofte forbundet med tilstrekkelige vitaminer og mineraler. Faktisk er disse viktige for veksten av de minste! Det som noen ganger blir oversett, men like viktig, er fiber. De er viktige for stoffskiftet, og det må utvikles på best mulig måte, spesielt i denne alderen.

Du kan lage et spill med sunn mat for barn

sunn mat barn mor og barn med grønnsaksbiter

Barna elsker farger! De liker å spise fargerike produkter.

sunt å spise barnebord fullt av grønnsaker

sunn mat barn flott bolle med salat

sunn mat barn vasker grønnsaker

Så glad kan temaet “Sunn ernæring – barn” bli

lykkelig familie sunne spiser barn

gutt med en gulrot sunn mat barn

barn med frukt sunn mat barn

Hvis grønnsakene ikke er attraktive, kan du være kreativ når det gjelder sunn barnernæring!

barn vil ikke ha en salat sunn mat barn

barnevennlig fruktskål sunn mat barn