Hvis leddene begynner å gjøre vondt, etter hvert som du blir eldre, blir det vanskeligere og mer smertefullt å klatre og gå ned trappene. Hvis du også bor i et etasjes hus eller har en maisonette, er problemene med å gå i trapper sannsynligvis en del av hverdagen. Heldigvis er det en moderne, praktisk og praktisk løsning på dette som har vunnet verdensomspennende popularitet, spesielt nylig – trappheisen. Imidlertid er det ikke alltid lett å bestemme om du vil kjøpe og installere et slikt system. Tross alt er trappheisen forbundet med en rekke spørsmål – fra modellen og dens kvalitet og tilpasning til en veldig spesifikk trapp til sluttpris. I de følgende linjene vil vi gå nærmere inn på disse og andre spørsmålene, klargjøre vanlige misoppfatninger om trappeheisen og introdusere deg for dens største fordeler og ulemper. Bare les videre!

Trappheisen - viktige fordeler og ulemper du bør vite før du kjøper Hjelp for eldre mennesker mer frihet i hverdagen

Trappeheisen og dens mange fordeler

Det er flere fordeler med å installere en trappeløft i hjemmet ditt. I begynnelsen tillater det brukerne mer uavhengighet og bevegelsesfrihet. Ofte når du eller et annet medlem av husstanden din har problemer med å klatre eller gå ned trapper, blir de tvunget til enten å flytte helt til første etasje i leiligheten, et en-etasjers hus eller et sykehjem.

Dette trenger ikke være!

En trappeheis gir deg full tilgang til hele huset ditt igjen. Det er ekstremt viktig for de fleste eldre å forbli uavhengige og i et kjent miljø så lenge som mulig.

Trappheisen er selvfølgelig ikke bare gunstig for eldre. De fysisk utfordrede, overvektige eller de med beinskader som krever støping kan også lettere bevege seg mellom etasjene ved hjelp av trappheis. Det må til og med understrekes at en trappheis også er en viktig ulykkesforebyggende. Utilsiktede fall, spesielt i trapper, er de vanligste årsakene til ulykker for eldre og funksjonshemmede. Med en trappeløft reduseres slike ulykker til et minimum.

Trappheisen - viktige fordeler og ulemper du bør vite før du kjøper en stol for eldre med høy trapp

Et moderne system for mer frihet i hverdagen til en senior

I dag er trappelifter veldig moderne enheter som betjenes med fjernkontroll eller med et tastetrykk. De har innebygde sensorer som automatisk stopper stolen ved et hinder på trappene. De er tilgjengelige i en rekke modeller og farger. Modeller, former, størrelser, stiler og farger. For de som har problemer med å reise seg og sette seg ned, er det trappeheiser med et spesielt ståhjelpemiddel. Andre er designet for folk som har problemer med å bøye knærne. Du finner mer informasjon om hvilken modell som er best for din livssituasjon https://handicare-treppenlifte.de/.

Huseiere er ofte bekymret for at en trappeløft vil skade veggene. I motsetning til hva mange tror, ​​er systemets skinne imidlertid montert på trappene og ikke på veggene ved hjelp av støtter og skruer.

Avslutningsvis finner vi det viktig å nevne at en trappeløft selvfølgelig kan bære mennesker så vel som gjenstander og til og med eldre kjæledyr. Spisheiser kan ha gått ut av stil, men en trappelift kan også lett utføre en lignende funksjon. Han kan enkelt flytte bagasje, klesvask og andre tunge hverdagsgjenstander opp og ned trappene.

Trappheisen - viktige fordeler og ulemper som du bør vite før du kjøper stående mennesker og rullestoler

Trappheisen er ikke uten ulemper

Til tross for sine mange fordeler, er trappheisen ikke uten sine ulemper. Avhengig av design og tilleggsutstyr er systemene ikke helt rimelige, og ettersom trappheisen drives med strøm, vil dette selvfølgelig lett gjenspeiles i strømkostnadene. Imidlertid garanterer en batteridrevet trappeløft at du kan bruke enheten uten problemer selv i tilfelle strømbrudd.

Hvis du bor i et veldig gammelt hus og har ekstremt smale trapper, kan dette gjøre det vanskelig å velge en trappeløft. En utdannet spesialist kan hjelpe deg her og vise deg hvilken modell som passer din trapp.

Det er trappheiser for både buede og rette trapper. Trappeløftsystemer måles av sertifiserte spesialister og skreddersys for din trapp. Så det er den perfekte løsningen for hver trapp. I disse tilfellene er det ekstremt viktig at en pålitelig og sertifisert fagperson vurderer hjemmet ditt og konsulterer deg på forhånd.

Trappheisen - viktige fordeler og ulemper du bør vite før du kjøper en stol til hage og uteområder

Trappheisen - viktige fordeler og ulemper som du bør vite før du kjøper en praktisk stol for utendørs bruk