En treningsball er kun beregnet for gymnastikk? Ingenting! Treningsballer kalles ofte sitteboller og har vært ansett som nyskapende og sunne sitteplasser på kontoret en stund og generelt også veldig trendy. Alle som er begeistret for den nye sittetrenden håper på en sunn rygg, styrket magemuskulatur og mer fleksibilitet og konsentrasjon når de jobber. Og ikke bare kroppen bør ha nytte av den, men også psyken og ånden. Fordi det å sitte på treningsballen i hverdagen på kontoret ikke bare skal være sunt, men også veldig morsomt og spennende. Mange eksperter og kunder hevder til og med at det å sitte på en slik treningsball brenner kalorier samtidig. Er det virkelig sant? Vi har undersøkt og vil gjerne fortelle deg mer om det i denne lille guiden.

Ergonomisk sittende med en treningsball på kontoret

treningsball sitte på kontoret frisk kvinne sitteball

Hold deg i form og frisk med en treningsball

Den ergonomiske sitteballen på kontoret er allerede på alles lepper. Det er det ingen tvil om lenger. De elegante treningsballene er laget av PVC i vakre, lyse og subtile farger og er ikke bare egnet for sitte, men også for yoga, Pilates eller kondisjon generelt. Det er til og med Luksusvarianter av sitteballene, som er dekket med filt, ull eller skinn.

På denne måten oppfyller de selv de høyeste designkrav og passer perfekt inn i moderne interiørdesign.

Selvfølgelig er det også motstridende meninger som tilhører lekfolk, men også eksperter som ikke er helt overbevist om sitteballene på kontoret og som fremhever noen ulemper. En treningsball er ikke justerbar som en kontorstol og har ingen ryggstøtte. I tillegg vil det være mulig for sitteballen å sprekke eller skli vekk hvis den brukes uten ballkoppen.

Ulemper eller ikke, talsmenn for sittende baller er ganske mange. Fordi en treningsball på kontoret ikke bare er ideell for stabiliseringstrening og kroppens dype muskler, men også for enkle bekkenbunnsøvelser og lette sprett, som har en leken morsom effekt.

Innovative sitteplasser i det daglige arbeidet

treningsball sunn sittende sittende ball velvære

Du må være forsiktig her og ikke gjøre for mye av det gode. Eksperter anbefaler ikke å bruke sitteballen kontinuerlig, men heller å trene dynamisk sitting. Det betyr å utføre arbeidsfaser mens du sitter og står og planlegger korte gangveier i mellom, for eksempel til skriveren eller kaffemaskinen.

Ekstra tips: Det er best å ikke sitte på treningsballen i mer enn 30 minutter om gangen og for effektivt å styrke magemusklene, er det lurt å gjøre armhevninger oftere.

Treningsball push-ups for sterke magemuskler

treningsball sitteball øvelser pilates flat mage

Treningsballer er også perfekte for avslapning

avslapning rygg øvelser stabilitet ball sitte ball

Finn den riktige treningsballen som en sittende ball

Hva er de viktigste kriteriene for å velge den perfekte treningsballen til kontoret? Dette spørsmålet blir sannsynligvis stilt av alle som ønsker å kjøpe en sittende ball eller en treningsball for Pilates eller yoga. Vi har også håndtert dette og vil gjerne vite nøyaktig. Nedenfor er resultatene.

Hovedkarakteristikkene ved valg av riktig treningsball er størrelse, materiale, vekt og bærbarhet samt selvfølgelig god kvalitet. Tilbehøret spiller selvfølgelig også en viktig rolle når du velger sitteballen din. Dette refererer hovedsakelig til håndpumpen og ballkoppen. Den riktige størrelsen på treningsballen avhenger faktisk av din egen høyde eller lengden på underbenet. Du vil finne ut hvordan du bestemmer nøyaktig den nødvendige sitteballstørrelsen her.

Det er også treningsballer med massasjeoverflate

lilla øvelse ball sete ball massasje øvelser pilates yoga

Et annet, ikke mindre viktig kriterium å vurdere er ABS® anti-burst-systemet. Hvis sitteballen din er utstyrt med den, er den ganske trygg fra å sprekke. Selv om veggene blir skadet og gjennomboret av varme eller skarpe gjenstander, vil den ikke sprekke, men vil sakte miste luft. Så du er godt beskyttet i tilfelle en ulykke.

Når du kjøper sitteballen din, må du alltid kontrollere at den er av god kvalitet

treningsball pilatesball yogaball rosa blå

Konklusjon

En treningsball av god kvalitet som er valgt i riktig størrelse er en velkommen endring i ditt daglige kontorliv. Du må imidlertid ikke overdrive. I tillegg er treningsballer egnet for din daglige kondisjon og er gode verktøy for toning av magemusklene, de dype musklene og for å lindre eller forhindre noen ryggplager. Sittballer, brukt riktig og med måte, gir deg også mer sitte- og treningsglede.

Du kan også ta et helsekurs med treningsballer

gymnastikk muskel rygg trening ball trening sitte ball

Du vil også finne mange videoer og tips fra eksperter om hvordan du kan trene riktig med baller på Internett

treningsball pilates yoga på kontoret ung kvinne sportsklær

Treningsball sitteball kontor lage ergonomiske øvelser

Treningsball yoga pilatis øv deg på å sitte ergonomisk

Da er det plutselig mye morsommere å jobbe på kontoret

sitteball treningsball sitte ergonomisk på kontoret

Eller til og med på den bærbare datamaskinen

sitter ergonomisk sittende ball gymnastikk mann laptop

        Wellness Ball ™ -ergonomisk sittende med luksusballer

innovativ ergonomisk sitte på kontoret treningsball

moderne kontorøvelse ball sete ball ergonomi på kontoret

Det er det allerede spesielle ballstoler på markedet

sitteball treningsball på kontoret ung kvinne skrivebord