Hvis du surfer ofte på nettstedet vårt, finner du mange interessante artikler om alternativ medisin og nyttige tips for å lindre ulike plager. Det er mulig å bekjempe mange symptomer på sykdom med hjemmemedisiner som kommer direkte fra naturen. Vi informerte deg nylig om fem utprøvde medisinske urter som bekjemper hodepine. I dag ønsker vi å fortsette temaet og rapportere om urtete som har en helbredende effekt på hodepine og migrene. Vi gir deg også nyttige tips for å lage disse teene.

Men før vi går videre til den praktiske delen av denne artikkelen, vil vi gi litt foreløpig informasjon. Den helbredende kraften til urter har vært kjent for mennesker siden antikken, og de har alltid blitt verdsatt. De fleste medisinske urter har allsidig bruk, men i dag vil vi bare fokusere på de som lindrer hodepine. Denne smerten kan ha forskjellige årsaker og utløsere. Hodepine er noen ganger et ledsagende symptom på forkjølelse og fordøyelsesbesvær, men også på alvorlige sykdommer. Lavt blodtrykk kan også forårsake det. Å jobbe for lenge på PC -en, gruble over problemer og hverdagslige situasjoner, fysisk og psykologisk utmattelse og følsomhet for været er ofte årsaken til hodepine. Migrene er en spesiell form for denne smerten og er preget av typiske, vanlige kurs.

 Forsiktighet! Hodepine og migrene er typiske symptomer som følger med alvorlige sykdommer

kurere hodepine med urtete

Før du bruker kjente medisiner eller velger behandling med naturlige midler, er det viktig å finne ut hva som forårsaker hodepine eller migrene. Du kan behandle mild, sporadisk smerte selv med medisinske urter hjemme. Men hvis du har alvorlig, tilbakevendende hodepine, er det viktig at du konsulterer fastlegen din slik at han kan anbefale den beste behandlingen i god tid, foreskrive passende medisiner eller gi deg ytterligere råd om helbredelse.

Hvilke urter hjelper mot hodepine?

Blant de medisinske urter har vi fem favoritter som bekjemper hodepine eller i det minste lindrer dem. Ingefær er øverst på denne listen fordi det er et velprøvd middel for ulike plager. Hjemme kan du bruke den friske roten til denne urten, kutte en tommelstørrelse av den, skrelle og rive den. La deretter ingefærbitene trekke i en liter kokende vann i omtrent 30 minutter. Du kan deretter drikke brygget i små slurker. Ingefær har en skarp smak. Hvis du ikke liker den rene drikken, kan du tilsette et sitronsprut. Dette gir deg en mildere smak og øker effekten av ingefærte. Du kan også oppnå en spesielt beroligende effekt med ferskt sitronmelisse. Dette slapper av nervene og garanterer deg en fredelig natts søvn.

Du kan også bruke tørket sitronmelisse eller lavendelblomster til å fylle puter. Dens aroma vil hjelpe deg med søvnproblemer og bekjempe hodepine. Det er det samme med vaniljestang. Den typiske duften av vanilje beroliger sansene, noe som fører til avslapning. Du kan også bruke vaniljemassen skrapt fra en belg for å lage en sunn helende te og nyte den slurk for slurk. Du kan også kjøpe ferdig vaniljeekstrakt. På denne måten vil du oppdage den helbredende kraften til vanilje, og du vil snart finne ut at den ikke bare kan brukes i baking. Rosmarin er også veldig populær som medisinsk urt. Den essensielle oljen gir lindring av hodepine når symptomene er forårsaket av lavt blodtrykk.

 Medisinske urter er alternative midler som kommer rett fra naturen

urtete for hodepine balsam naturlige midler

Hvor kan du kjøpe medisinske urter mot hodepine??

Selvfølgelig kan du finne mange medisinske urter i naturen og samle dem der. Du kan deretter tørke disse hjemme og først da bruke dem til å tilberede helbredende te etter din smak. For å gjøre dette må du imidlertid være mer kunnskapsrik om medisin. De helbredende urter kan også dyrkes i din egen hage eller plantes og pleies i blomsterkasser. Den enkleste måten er imidlertid å få disse som ferdige blandinger og te i apoteket eller å finne dem i supermarkedet i nærheten. Spør også på apoteket om spesielle teblandinger som lindrer hodepine og bekjemper dem på lang sikt.

Dyrk medisinske urter i din egen hage?

lindre hodepine med naturlig rosmarin

Hvordan lage urtete for hodepine hjemme?

Her er noen velprøvde oppskrifter på urtete for hodepine. Her er faktisk fire vellykkede blandinger av 2-3 urter som virker på hodepine og migrene. Alle er velsmakende og enkle å tilberede. La urtete steile lenge nok og nyt dem sakte, slurk for slurk.

Duftende urtete lindrer hodepine

kurere hodepine med lavendel

– Vanilje og lavendel te

En teskje pod vaniljemasse legges i en kopp og 5 g tørkede lavendelblomster tilsettes. Teet får stå i 10 minutter og filtreres deretter. Du kan deretter søte denne duftende teen med sukker, honning eller stevia, avhengig av din smak.

-Sitronmelisse-lavendel-rosmarin te

Alle tre ingrediensene i denne teblandingen virker beroligende og dermed også mot hodepine. Du trenger 5 g sitronmelisse, 3 g lavendel og 3 g rosmarin. Du må helle 250 g varmt vann over urter og la dem trekke i ca 10 minutter. Filtrer deretter av og nyt den gode smaken og aromaen!

– Svart te med ingefær og sitron

Ingefær passer godt til smaken av svart te, begge har smertestillende egenskaper. Til denne urtete kan du bruke 3-5 g tørket eller fersk ingefær. Tiden for stepping er imidlertid forskjellig, 2-3 minutter for tørket og 20-30 minutter for fersk ingefær. Tilsett først 4 g svart te, som også må trekke i 5 minutter. Denne teblandingen smaker bittert, så du kan tilsette 3 g sitrongress og gjøre smaken mildere. En skvett sitronsaft anbefales også her. Slik får du en urtete som er veldig forfriskende. Du kan søte det etter dine ønsker og preferanser.

– Vanilje og grønn te

Søtt og bittert kan kombineres utmerket når det gjelder smak og kan lindre hodepine. Ta 4 g svart eller grønn te og la bladene trekke i varmt vann i 5 minutter. Tilsett deretter en teskje vaniljemasse. Søt te etter smak.

Har du allerede prøvd en av disse urtete? Har han gitt deg hodepine lindring du ønsker??

kur hodepine med te urter for hodepine

kurere hodepine uten medisiner

lindre hodepine med medisinsk te

urtete mot hodepine ingefær og sitron

urtete for hodepine noen få oppskriftsideer

urtete for hodepine naturlige rettsmidler

Urte for hodepine Forbered svart te på hodepine

urtete lindrer hodepine