Selv om det fortsatt er kaldt og ubehagelig, har våren allerede startet. Svartefuglene kvitrer tidlig om morgenen, dagen blir lengre og trærne blir grønnere. Hvis du går en tur i utkanten eller i skogen, kan du oppleve naturen nærmere. Enger og skogsstier er alle velduftende og grønne, og hvis du er kjent med noen ville urter, kan du til og med gjenkjenne den ene eller den andre. I noen av de tidligere artiklene har vi rapportert mye om villurtene om våren. Mange av de ville urter er ikke bare spiselige, men også veldig sunne. I dag vil vi skrive om en veldig kjent og ganske sunn urt som kalles vill hvitløk. Vi vil også formidle noen raske og nyttige veganske oppskrifter med vill hvitløk. Akkurat nå begynner det aktivt å vokse og blomstre, og du kan finne de grønne bladene på mange ukentlige markeder. Finn ut mer om vill hvitløk og dens egenskaper og nyt dem i høysesongen.

 Våren er den beste tiden for oppskrifter på vill hvitløk 

vill hvitløksoppskrifter vegansk grønn

Hvorfor er oppskriftene med vill hvitløk så deilige?

Fra mars til april kan de ville hvitløksbladene, som lukter sterkt av hvitløk, brukes til pesto, smørbrød, urtesauser eller grønnsaksretter. I tillegg til å bruke de ville hvitløksbladene på en rekke måter, kan du også inkludere knopper, blomster og frø av planten i en av de mange sunne oppskriftene med vill hvitløk.

Blomsterknoppene kan dynkes i olje, eddik eller saltlake som antipasti. Og blomstene brukes som en fantastisk og spiselig dekorasjon frem til juni. De møre, grønne frøene av hvitløk kan blandes med paté, grønnsaksretter eller sauser som grønn pepper. De modne frøene brukes også. De tørkes og males til et velsmakende tørt krydder. Smaken er intens og hvitløkaktig. Planten har gunstige effekter og regulerer blodtrykket. I tillegg kan den ville hvitløken tilskrives antibakterielle egenskaper.

Du kan finne og samle de friske og sunne blader av vill hvitløk på enger og skogryddinger

vill hvitløk oppskrifter vegan jente på en eng

Hvilke oppskrifter med vill hvitløk kan tilberedes raskt??

Når sesongen med vill hvitløk kommer, bør de vitaminrike bladene av vill hvitløk brukes så snart som mulig. De kan spises rå eller kokte. Den er populær og passer godt til mange retter Vill hvitløkspesto, som kan tilberedes super raskt.

Smør og pesto er populære oppskrifter på vill hvitløk 

vill hvitløk oppskrifter vegan nettle pesto

Alt du trenger er vill hvitløk, selvfølgelig ca 200g, 25g hampefrø, 50g solsikkefrø, olivenolje ca 250ml og litt salt. Du kan suge solsikkefrøene på forhånd, vaske villløken og kutte den i små biter og purere alle ingrediensene til en kremet masse. Et lite tips: etter at du har åpnet pestoglasset, kan du fylle glasset med olivenolje etter hver bruk, slik at pestoen er under oljen. Denne teknikken sies å øke pestoens holdbarhet med 2 uker.

Kombinert med nøtter og friske urter, smaker hver tallerken med vill hvitløk godt 

veganske hvitløksoppskrifter veganske roulader

vill hvitløksuppe

Originalen til denne oppskriften er selvfølgelig ikke vegansk i det hele tatt. Hver populær grønnsaksuppe er tykkere med frisk og duftende krem. I dette tilfellet kan vi erstatte fløten med tykk kokosmelk. Hvis du ikke liker kokos, kan du lage en cashew- eller hasselnøttpasta og bruke den til å tykne suppen.

Kremen i suppene kan erstattes med vegansk krem ​​eller kokosmelk 

vill hvitløksoppskrifter vegansk kald suppe

ingredienser: 1 løk, 1 potet, grønnsaksbuljong, 200 g vill hvitløk, salt, svart pepper, vegansk krem, 1 hvitløksfedd, sitronsaft, eventuelt litt olivenolje, muskatnøtt.

Ingenting er sunnere enn å lage mat sesongmessig og handle regionalt 

vill hvitløksoppskrifter vegansk vegansk suppe

forberedelse: Stek løk og hvitløk, kok den hakkede poteten og hell i grønnsakskraften. Når buljongen koker, tilsett de stripete villløkbladene og kok dem i ytterligere 2 minutter. Ta kjelen av komfyren, rør ned veganskremen og smak til. Suppen med et eple i smaker veldig frisk og saftig. god appetitt!

De møre og saftige bladene av vill hvitløk skal ikke kokes i mer enn 2 minutter

vill hvitløksoppskrifter vegansk smør

Suppen smaker enda bedre kremaktig og den intense fargen er behagelig for øyet 

vill hvitløksoppskrifter vegansk misosaus

Hvem har ikke lov til å spise vill hvitløk??

Det er kjent at dosen gjør giften. Den daglige dosen bør ikke overstige 10 blader, forutsatt at du har en sunn mage. I likhet med hvitløk, bør personer med galleblæreproblemer, følsomme mager eller til og med magesår bruke den sunne urten med forsiktighet. Personer som er allergiske bør også nærme seg urt i små trinn. Det er faktisk tilfeller som tyder på en matallergi, for eksempel hevelse i ansiktet eller rødhet på overflaten av huden. Generelt kan forbruket av vill hvitløk føre til fordøyelsesbesvær, de fleste av dem tåler urten ganske godt. Du bør også være veldig presis når du samler urten, da det er fare for forvirring. En god orientering når du samler uavhengig er den hvitløklignende lukten. Forbruk av vill hvitløk anbefales, men det skal sies at en typisk dårlig ånde kan utvikle seg etter inntak.

Korn og frø er en god måte å lage veganske paier på

vegansk hvitløksoppskrifter

Den populære hummusen kan foredles med vill hvitløk 

vill hvitløksoppskrifter vegan'hummus

Som antipasti kan de ville hvitløksknoppene dynkes i olje

vill hvitløksoppskrifter vegan kapers

Den hjemmelagde pastaen kan gis en vårlignende nyanse 

vill hvitløksoppskrifter vegansk gnocchi

Du må verken lage for mye pasta eller vill hvitløk 

vill hvitløk oppskrifter vegansk gnocchi grønn

Urtsmøret er en populær klassiker, også for veganere 

vill hvitløk oppskrifter vegan krúterbutter

Vill hvitløk og nøtter gjør en god tandem 

vill hvitløksoppskrifter veganpai

Det gode med risoto er at du kan lage den med hvilken som helst grønnsak

vill hvitløksoppskrifter vegansk peso og erterisotto

Bruk naturens gaver i hver sesong og lær å lage mat og spise på en variert måte 

vill hvitløksoppskrifter vegansk pueree

Grønnsaksroulader med villris og vill hvitløk smaker fantastisk 

vill hvitløksoppskrifter vegansk salat

I tillegg til olje kan de sunne stoffene bevares i havsalt 

vill hvitløksoppskrifter vegansk salt

vill hvitløksoppskrifter vegansk vegansk pizza