Vet du hva glyserin er? Det er en flytende, organisk forbindelse som består av hydrogen, karbon og oksygen. Den er tykk, luktfri og fargeløs og brukes for eksempel i kosmetikk for skjønnhetsprodukter som fuktighetskremer, såper, etc. Glyserin brukes også som søtningsmiddel i trykkeribransjen, apotek og mat.

Når du kjøper glyserin, er det viktig å vite at det er 2 forskjellige typer glyserin. Den ene er naturlig og er laget av vegetabilske oljer. Den andre er et syntetisk materiale laget av petroleumsbaserte oljer.

Vegetabilsk glyserin er spesielt populær i kosmetikkindustrien, men brukes også på mange andre områder

Urte glyserin Helsebruk Fordeler Bivirkninger

I dagens artikkel dekker vi mer om vegetabilsk glyserin, dets bruk, helsemessige fordeler og mulige bivirkninger. Er du nysgjerrig på å finne ut mer om det??

 Glyserin kan gi helsemessige fordeler som spenner fra hudhelse til bedre hydrering til en forsterket tarm

Ved bruk av vegetabilsk glyserin er glyserin skadelig

Hva er vegetabilsk glyserin?

Vegetabilsk glyserin, også kjent som glyserin eller glyserol, er en klar væske som vanligvis er laget av soya, kokos eller palmeoljer. Glyserin er luktfritt og har en mild, søt smak med en sirupaktig konsistens.

Faktisk er glyserin en sukkeralkohol laget av animalske produkter, planter eller petroleum. Vegetabilsk glyserin er denne varianten, som er hentet fra vegetabilske oljer. Det sies å ha blitt oppdaget ved et uhell for mer enn to århundrer siden ved å varme en blanding av olivenolje og blymonoksid. Men det var først på slutten av 1800 -tallet at det først ble brukt til å lage dynamitt.

Slik ser strukturformelen for vegetabilsk glyserin ut

Vegetabilsk glyserin bruker glyserin strukturformel

Vegetabilsk glyserin lages ved å varme opp triglyseridrike vegetabilske fettstoffer – som palme-, soya- og kokosoljer – under trykk eller sammen med en sterk alkali, for eksempel lut. Dette skiller glyserinet fra fettsyrene og blandes med vann for å danne en luktfri, søtsmakende, sirupaktig væske.

Vegetabilsk glyserin er en litt søt, sirupaktig væske som dannes som et biprodukt

Urteglyserin bruker kosmetikk Fordeler bivirkninger

Bruk av vegetabilsk glyserin

Vegetabilsk glyserin er mye brukt i næringsmiddel-, kosmetikk- og farmasøytisk industri. For eksempel er glyserin en vanlig ingrediens i medisiner, inkludert hjertemedisiner, suppositorier, hosteundertrykkende midler og bedøvelsesmidler. Det kan også finnes i tannkremen, da det forhindrer tannkremet i å tørke ut eller herde i røret. Glyserin legges også ofte til såper, lys, lotioner, deodoranter og sminke.

Vegetabilsk glyserin har flere bruksområder

Urtglyserinbruk Mat Fordeler Bivirkninger

Den mest populære av disse er kosmetikk, legemidler og matvarer

Vegetabilsk glyserin Bruk glyserin til å lage tannkrem selvVegetabilsk glyserin bruker glyserolsåpe til å lage selv

Vegetabilsk glyserin er spioneringen som et produkt med mange helsemessige fordeler. Det kan fungere som en fuktighetskrem, redusere hudirritasjon, beskytte mot infeksjon og fremme sårheling. Det kan også bidra til å lindre forstoppelse og hjelpe hydrering og fysisk ytelse. Imidlertid er det nødvendig med flere studier.

Glyserin kan gi huden fuktighet

Urte glyserin bruker ansiktskrem vakker hud

Vegetabilsk glyserin er et populært hudpleieprodukt på grunn av dets fuktighetsgivende egenskaper. Forskning viser at påføring av glyserin på huden gradvis kan forbedre smidigheten. Faktisk kan bruk av kremer som inneholder glyserin øke hudens hydrering på mindre enn 10 dager.

Glyserin kan fremme hudhelsen

Urteglyserin Bruk Kosmetikk Fordeler Vakker hud

Vegetabilsk glyserin kan føre til bedre hudhelse ved å lindre hudirritasjon, beskytte mot infeksjon og fremme sårheling.

Studier viser at bruk av produkter som inneholder glyserin kan beskytte huden mot irriterende stoffer og mikrober og lindre betent eller ødelagt hud. I tillegg kan vegetabilsk glyserin tjene som en barriere for å beskytte huden mot vind og kulde.

Glyserin kan redusere forstoppelse

Bruk av urte glyserin fordeler bivirkninger

Vegetabilsk glyserin kan gi lettelse mot forstoppelse. Dette er fordi det kan trekke vann inn i tarmene. Dette virker avførende, noe som hjelper fordøyd mat til å bevege seg jevnere gjennom tarmene. Av denne grunn blir glyserin ofte brukt som stikkpiller.

Glyserin kan øke hydrering og atletisk ytelse

Herbal Glyserin Bruk Vannsport Ytelse Fordeler Bivirkninger

mulige bivirkninger

Vegetabilsk glyserin regnes generelt som ufarlig. Imidlertid kan glyserin forårsake en allergisk reaksjon når den påføres direkte på huden. Det er derfor tilrådelig å starte med en liten mengde for å se hvordan huden reagerer på glyserin.

Noen mennesker kan oppleve hodepine, svimmelhet, kvalme, oppkast og overdreven tørst etter inntak av vegetabilsk glyserin.

Siden glyserin er en form for sukkeralkohol, kan forbruk av for mye (alene eller gjennom mat) også føre til gass og diaré.

En allergisk reaksjon, hodepine, kvalme er noen av de mulige bivirkningene

Urteglyserinbruk og bivirkninger, glyserin er skadelig

Vegetabilsk glyserin er en klar, luktfri og søtsmakende væske laget av vegetabilsk fett. Dette tilsettes matvarer, kosmetikk og legemidler og kan gi helsemessige fordeler som hydrert og elastisk hud, lindring av forstoppelse, forbedret hydrering og bedre fysisk ytelse.

Hvis du vil prøve vegetabilsk glyserin, start med en liten mengde for å se hvordan kroppen din reagerer på det

Vegetabilsk glyserin bruker skjønnhetsprodukter som inneholder glyserin