Vi venter alle utålmodig på de varme sommerdagene og på grilling med venner. Dessverre spiller været ikke bra ennå, men forberedelser til den kommende grilltiden er alltid velkomne.

I dagens artikkel vil vi eksplisitt ta opp temaet grilling av grønnsaker. Enten du er vegetarianer eller ikke, er det noen ting du bør vite om riktig grilling eller tilberedning av grønnsaker.

Grill grønnsaker, paprika, tilbered courgette

En grillmester kan synge sanger om grilling av kjøtt, men hva med riktig tilberedning og tilberedning av grønnsakene? Enten som en siderett, hovedrett eller enkel dekorasjon, gjør grønnsakene hver grillplate mer attraktiv og appetittvekkende. Derfor er det viktig å vite og kunne gjøre noe med tilberedningstiden, kuttformene eller marinering av grønnsakene.

Sist, men ikke minst, vil det komplette vitamininnholdet i en grønnsak også være viktig, som beholdes ved riktig temperatur.

Skjær grønnsakene skikkelig

Formen har ikke bare å gjøre med platens estetikk, men også med preparatets effektivitet. Det ville være ønskelig om de møre grønnsakene ble stekt jevnt. Derfor bør grønnsaker som zucchini, aubergine eller poteter kuttes i skiver og ikke i terninger. Kjøttfulle og saftige grønnsaker kan vanligvis kuttes i store skiver eller strimler. Skivene skal ikke være tykkere enn 1 cm, men heller ikke for tynne slik at grønnsakene ikke brenner seg.

grønnsaksgrill marinade

Cherrytomater, paprika og sopp kan ha en lett, knasende bit

grilling grønnsaker paprika zucchini grill tallerken

Sorter grønnsaker etter tilberedningstid

For eksempel, hvis du lager grønnsaksspyd, bør du ta hensyn til formen og tilberedningstiden til grønnsakene. Løk, courgette og tomater koker raskt og samtidig og er derfor enkle å kombinere. Gulrøtter, poteter, paprika eller asparges kan raskt tilberedes på grillen etter at de har blitt tilberedt kort i vann.

Du kan også grille de harde grønnsakene uten å tilberede dem på forhånd. For dette må du enten pakke grønnsakene inn i aluminiumsfolie eller la de harde grønnsakene som søte poteter eller gulrøtter koke ved lav temperatur.

Grønn asparges ville være mye bedre hvis du tilbereder den på forhånd, men vi overlater det til din personlige smak.

grill grønnsaker paprika grønnsaksblanding

Når du griller grønnsaker, bør du alltid holde øye med grillen (!)

Grilling av grønnsaker, paprika, courgetteSom er riktig olje

Ikke all olje er skapt like. Når du griller, er det veldig viktig å velge en forsterket olje som kan nå et høyt røykpunkt. Rapsolje går bra og koster ikke mye. Selvfølgelig kan du også bruke dyre og deilige oljer, der krydderne er enda mer aromatiske og effektive. Hvis det er planlagt grilling, kan du tilsette krydder eller friske urter i oljen du ønsker dagen før grillingen. Så du får en unik urteolje som du har satt sammen og som allerede har absorbert alle de verdifulle egenskapene til urter. Resultatet er deilig og veldig sunt.

grilling av grønnsaker paprika asparges

grilling grønnsaker paprika courgette løk

grilling grønnsaker paprika courgette løk

Riktig temperatur og tilberedningstid

Det er viktig å merke seg riktig temperatur på grillen og riktig steketid for de forskjellige grønnsakstypene. Alternativet med aluminiumsfolie er veldig enkelt og relativt sunt, der grønnsakene til og med dampes forsiktig i sin egen juice og deretter grilles etterpå. Alle utvikler sin egen følelse for grilling, som fungerer ved å prøve dem. Hold flammen liten og finn den rette for deg!

Når du skal dekorere tallerkenen din, ikke glem at øynene dine vil spise med deg !

grønnsaker grill grillet potet

grill grønnsaker paprika -squash -skiver

grønnsaker grill paprika blomkål

grilling grønnsaker paprika zucchini grill tallerken

grilling av grønnsaker og paprika grillplate

Grilling av grønnsaker paprikakorn på kolben

grilling av grønnsaker paprikamiks

Grilling grønnsaker paprika zucchini spyd

Grilling grønnsaker paprika zucchini spyd