Sunne forandringer i kroppen som vegetarmat fører til

Diskusjonene om hvorvidt vegetarmat er sunt eller ikke, blir mer og mer aktuelle og aggressive. Men det ser ikke ut til at de nødvendigvis fører til økt bevissthet og ny spisekultur blant mennesker. Det har en tendens til å gjøre de fleste mer forvirret.

Fra gamle rapporter og meninger kan man konkludere med at sannheten ligger et sted i midten. Dette betyr at det ikke er sunt for alle å gå uten kjøtt, eller at ikke alle mennesker absolutt trenger å ikke spise animalske produkter for å holde seg friske.

Vegetarmat – slik lever du sunnere 

vegetarisk mat og sunn mat

Det er kunstige så vel som medisinske midler som vi kan gjøre opp behovet for alle viktige næringsstoffer. Vi må lytte til kroppen vår. For de fleste er den reduserte kjøttmengden ganske sunn, men ikke helt uten den.

Det kan imidlertid hjelpe hvis du følger et vegetarisk kosthold en stund.

Resultatet av dette ville være at du til slutt kan overvinne kjøttavhengigheten din. Deretter kan du unne deg noen animalske produkter igjen, men i mindre mengder. Disse ville være nok til å være virkelig sunne.

frukt og grønnsaker

vegetarisk mat frukt og grønnsaker sunn mat

Beslutningen er individuell og bare din. Det vi kan gjøre for deg her, hvis det er mulig, er å gi deg så mye informasjon som mulig om det.

I dag vil vi informere deg om de positive endringene som er mulige i kroppen din hvis du slutter å spise lite eller ingen kjøtt en stund.

Frisk kjøttfri salat – deilig, lite kalorier og sunn

vegetarisk mat fersk salat sunn mat

Huden din kan se bedre ut

Det er for mange transfett og skadelige ingredienser i kjøtt i disse dager. Det er også svært sannsynlig medisiner og hormoner. Dette reflekteres da negativt på huden vår. For mange mennesker blir det mye hyggeligere etter å ha gitt opp kjøtt.

Vakker hud gjennom et vegetarisk kosthold

vegetarisk mat og vakker hud gjennom sunt kosthold

Kroppen din blir mer alkalisk

Ifølge mange ernæringsfysiologer finner ungdommelig utseende og skjønnhet den rette balansen mellom alkaliske og sure matvarer. Vi spiser altfor mye av den andre gruppen uansett, og en av årsakene til dette er kjøttforbruk. Når du spiser færre animalske produkter, blir kroppen din alkalisk og du føler deg friskere.

Du spiser sunnere proteiner

I god vegetarisk mat erstattes animalske proteiner med vegetabilske. Du er sunnere for kroppen din i alle aspekter.

Du vil dermed redusere kolesterolnivået

Har du høyt kolesterol? Å spise vegetarisk mat er en veldig god strategi for å redusere dette. Dette gir gode resultater for hjertehelse og blodtrykksreduksjon.

Reduser kolesterolnivået og lev sunt

vegetarisk mat reduserer kolesterolnivået sunt

Du vil sannsynligvis gå ned i vekt

Vekttap er ikke alltid et resultat av redusert kalorimengde. Vi reduserer også vekten vår på denne måten: Hvis vi bruker sunne ingredienser som kroppen vår trenger, vil den også brenne dem raskt.

Hvis du spiser mindre kalorier, går du ned i vekt på en sunn måte

spise vegetarisk mat og gå ned i vekt gjennom sunt kosthold

Du er miljøvennlig

Kjøttproduksjon er svært skadelig for miljøet. Ved å redusere mengden animalske produkter eller ikke spise dem prinsipielt, oppfører du deg mer ansvarlig overfor miljøet på planeten vår.

Men vi vil advare deg på forhånd: Hvis du opplever noen ulemper i stedet for disse fordelene, er det bedre å gi avkall på denne dietten. Det kan være nyttig å bli undersøkt. Da kan legen din fortelle deg hvilken mengde kjøtt som er sunt for deg.

Nyt en vegetarisk salat

vegetarisk mat og gå ned i vekt gjennom å spise frisk salat

Det smaker godt uten kjøtt!

vegetarisk mat og sunt vekttap sunt kosthold

Erstatt kjøttet med mat med høyt proteininnhold

vegetarisk mat sunn slankende diett salat

Vegetarretter: grillede poteter og sopp, krydret med krydder og ruccola 

spise vegetarisk mat uten kjøtt sunn mat