Er du redd for situasjonen at du tar med deg en søt hund hjem, og først da viser det seg at du eller barna dine er allergiske mot hunder? Kanskje du allerede er midt i et slikt problem? I begge tilfeller kan vi hjelpe deg med denne artikkelen. Hundeallergi er et veldig alvorlig problem, men det bør ikke gjøre deg desperat. Bare finn ut mer om det og ta de riktige tiltakene!

Hunder og katter deler noen vanlige allergener

Hundeallergi - hunder og katter - gode ideer

Symptomene på hundeallergi

Symptomene på hundeallergi er ganske forskjellige, og de kan forveksles med andre medisinske tilstander. Mange mennesker opplever en viss brennende følelse i øynene, og et stort utvalg hudproblemer som rødhet og irritasjon kan oppstå. Hundeallergien kan forveksles med influensa eller forkjølelse, spesielt hvis pasienten nyser ofte og har en ubehagelig kløende hals.

Noen ganger er disse symptomene umiddelbart knyttet til hundeallergi. Dette er spesielt ofte tilfelle hvis du begynte nesten umiddelbart eller kort tid etter at dyret kom hjem. I andre tilfeller kan dog allergi symptomer først utvikle seg etter langsiktig eierskap til et dyr.

For mange har hundeallergi en psykologisk årsak som kan elimineres med terapi

Hundeallergi - vakre blomster - gule roser

Hva kan du gjøre med hundeallergi??

Det er noen tilnærminger du kan ta for å behandle hundeallergi. Avhengig av situasjonen og detaljene, kan du velge den mest passende.

Undersøkelse før du skaffer deg et kjæledyr

Hovedallergenet forbundet med hundeallergi kalles Can f 1 f. Videre, etter flere tester, viste Can f 6 seg også å være viktig. Forresten, dette er et kryssallergen mellom hunder og katter! Hvis du reagerer med alvorlige symptomer på tilstedeværelsen av dette, vil disse dyrene sannsynligvis være et problem for deg også. Til slutt koblet forskerne også Equ c 1 til hundeallergi. Interessant nok er dette assosiert med hesteallergi og også med kattallergi. Siden allergenet finnes i hud, hår og også i spytt av dyr, må litt av det undersøkes av den aktuelle hunden. Vanligvis bruker du håret for å finne ut mer. Det er du enig i den såkalte priktesten ute. Dette er imidlertid bare en indikasjon. Et og annet møte med dette allergenet kunne ikke gjøre en sensitiv. Imidlertid er det mulig at de ubehagelige symptomene vil utvikle seg hvis hunden eller kattene behandles over lengre tid.

Ifølge noen studier hjelper positiv kommunikasjon og sosiale ferdigheter

Hundeallergi - en blå sofa

Gi deg selv tid til å justere

Hundeallergien kan i noen tilfeller ha en psykologisk bakgrunn. Det er også mulig at det kommer av at du eller barna ennå ikke er vant til å ha hund hjemme. Et positivt forhold bør prøve å holde dyret hjemme uten noen helserisiko. Langsom tilpasning vil bli anbefalt, spesielt for barn. Først skulle vi bare komme i kontakt med dyret sporadisk. Over tid vil kroppen bare bli vant til det. Mange studier indikerer en forbedring av symptomer ved å øke sosiale ferdigheter, bli vant til og nyte å ha et dyr.

Ideelt sett bør du bli undersøkt før du kjøper en hund

Hundeallergi - Tips for sunn livsstil

Immunterapi

Muligheten for immunterapi er begrenset til visse hunderaser. Det har vist suksess så langt, for eksempel med eierne av dachshunds, hyrder, pudler og noen få andre. Studier indikerer imidlertid negative bivirkninger på immunsystemet ditt. Så få detaljerte råd fra legen din om dette emnet.

Det er hunderaser med færre allergener 

Hundeallergi - gode ideer for hjemmet

Hypoallergen hunderaser

Noen hunderaser inneholder ganske enkelt færre allergener enn andre. Med disse er det en risiko for uønskede symptomer på allergien i mindre grad. Det finnes også en rekke hypoallergeniske hunderaser. Det er veldig fasjonabelt i disse dager å avle. Det må sies at forskning på menneskelig reaksjon på dette fortsatt er veldig ung. På sikt kan også disse vise seg å forårsake allergi av noe slag.

Noen raser av Hudner er avlet for å være allergivennlige!

flott og sunt familieliv hundeallergi

Gjør noen detaljerte undersøkelser på forhånd!

Når du vil skaffe deg et kjæledyr, tenker du vanligvis bare på de positive sidene. Allergien er en ulempe. Dette er ikke verdens ende, men det vil ta tid og krefter å håndtere problemet. Noen ganger fungerer det ikke engang, og da må du skille deg med dyret. Bare vær oppmerksom på alle farene på forhånd, slik at det er lettere for deg å ta de riktige tiltakene når muligheten byr seg.

For mange er det en stor skuffelse å bli skilt fra hunden på grunn av allergisymptomer 

Eng med hund - hundallergi

Gleden ved å kommunisere med dyr har helt klart positive effekter på helsen!

fantastiske hunder - flotte dyr - ideer - hundeallergi

Vær forsiktig med immunterapi – det innebærer blant annet visse farer!

fantastiske dyr - vakre ideer - hundeallergi

Vi ønsker deg mange allergifrie hundeøyeblikk!

To veldig søte dyr - hundeallergi