Velkommen til krydderriket! I likhet med selve livet smaker ingenting godt uten krydder. Alt er kjedelig og tørt uten den riktige ildnoten i sausen eller den himmelske sødmen i sjokoladekaken. Hver gang vi nyter en deilig rett, er det en ubeskrivelig fest med sanser som vi kan føle intenst i ganen. Det er derfor ikke rart at krydderne var så ettertraktede og uoverkommelige for mange århundrer siden. Alle som i det hele tatt var i stand til å nyte de dyrebare krydderne fra øst på den tiden, ble allerede sett på som rikere og mer vellykket.

Kjøp krydderkake kanel anis chili malt

Kort historie om krydder

Selv om krydder har blitt brukt siden menneskehetens morgen, spilte de en spesielt viktig økonomisk, sosial og til og med politisk rolle, spesielt i middelalderen. Krydder ble betraktet som statussymboler. Med den europeiske ekspansjonen og åpningen av sjørutene til India på 1400 -tallet, ble flere og flere nye, hittil ukjente krydder brakt til Europa. Krydderhandelen blomstret. I jakten på større rikdom og innflytelse har mange sjøfolk begitt seg ut på lange, farlige reiser på vegne av sine herskere. Til og med Columbus ‘første verdensomseilingen hadde som hovedmål å nå India – det "Krydderriket". Noen av krydderne var så dyre den gangen at de bokstavelig talt var gull verdt. For eksempel ble pepperkorn målt en-til-en med gullkorn. Og på 1600 -tallet nådde besettelsen med krydder sitt høydepunkt – de såkalte muskatkrigene mellom nederlendere, britere og portugisere. Disse kolonimaktene kjempet mot hverandre for monopol på krydderet, som på den tiden bare var hjemmehørende i de indonesiske molukkene (også kjent som Spice Islands). Kort tid etter, sannsynligvis gjennom smugling av muskatnøtter til naboøyene, spredte det ettertraktede krydderet seg raskt i Europa og prisen falt drastisk, noe som selvfølgelig ødela mange av de velstående handelsmennene.

Hemmeligheten bak den gamle Ayurveda -helselæren

Ayurveda vet at mat og medisin går hånd i hånd. Så for å si det så er mat vårt middel. Det er ikke for ingenting at krydder er av grunnleggende betydning i ayurvedisk medisin. Deres helhetlige positive effekt på kropp, sinn og sjel har blitt bevist i utallige oppskrifter over tid. I riktige mengder og blandinger kan krydder gjøre underverker.

For eksempel har den verdifulle safranen – krydderkongen – en stemningsfremmende effekt og er kjent som en av de viktigste afrodisiaka. Det fremmer appetitten og hjelper til og med mot hodepine. Den aromatiske kardemommen har en antiinflammatorisk og lett stimulerende effekt. Når det tilsettes te eller kaffe, gir et krydderkorn et snev av Orienten og skjemmer bort den følsomme nesen samtidig. Mirakelkuren gurkemeie har derimot en antiseptisk og smertestillende effekt. Dette krydderet sies til og med å ha en avgiftende effekt, og det er ideelt egnet for rensing av organismen. Listen er nesten uendelig, og du kan bare bruke timer på å surfe i krydderverdenen og bli overrasket.

kjøpe krydder pepper kanel muskatnøtt anis kardemomme

Krydderhandel i tider med internett

Takk og lov for at du ikke trenger å seile rundt i verden for å kjøpe de deilige krydderne du vil ha. Men tvert imot. Du kan til og med komme rett hjem til deg med en ubetydelig investering av tid og penger. Alt du trenger å gjøre er å ta et par klikk og lene deg tilbake. Mange pålitelige nettbutikker for krydder, som f.eks vom-achterhof.de tilby deg et mangfoldig utvalg av eksotiske og orientalske dufter og herligheter. Selvfølgelig er det viktig å spore god kvalitet og rettferdige forhold til produsentene. Dette blir mer og mer vanskelig i vår stadig mer nettverksbaserte verden, men det er på ingen måte umulig, fordi lidenskap og rettferdighet kan smakes.

kjøpe krydderkaker kanel anis rosiner

Oppdag nye kulinariske horisonter og fordyp deg i den fantastiske, forførende krydderverdenen. Nyt hvert eneste pust og hver deilig matbit og feir dette privilegiet som kalles livet!

kjøpe krydderkaker kanel anis muskatnøtt kardemomme gurkemeie